Krompir z okusom mediterana

Poletje se je dokončno poslovilo, tudi uro smo že prestavili na zimski čas, jaz pa sem najverjetneje zadnjič letos pripravil okusen mediteranski krompir.
Za štiri lačna usta potrebujemo:

  • 800g krompirja
  • 1 velika čebula
  • 1 zelena in 1 rdeča paprika
  • 150g češnjevega paradižnika
  • 4 stroki česna
  • 50g vloženih kaper
  • 10-12 rezin pečene slanine
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • bazilika
  • origano

Opran in olupljen krompir narežemo na debelejše rezine ali kocke. Medtem segrejemo olivno olje. Pečica naj bo nastavljena na 200°C. Narezan krompir stresemo v pekač, ga solimo in popopramo ter prelijemo s prej segretim oljem. Pekač denemo v pečico in pečemo 30 minut.

Ta čas izkoristimo za pripravo zelenjave. Papriki operemo, odstranimo semena in ju nareženo na kocke velikosti 3×3 cm. Na večje kocke zrežemo tudi čebulo, medtem ko česen drobno sesekljamo. Češnjev paradižnik prepolovimo, da se okus bolj razvije. Narezano zelenjavo solimo in dobro premešamo.

dsc_4554.jpg
Manjka le še slanina in 5min peke…

Po 30ih minutah zelenjavo potresemo po krompirju in na rahlo premešamo. Nadalje pečemo še dobrih 10 minut. Ta čas drobno sesekljamo svežo baziliko (velja tudi posušena) in peteršilj. Pečenemu krompirju nato dodamo vložene kapre, origano, prej sesekljan peteršilj in baziliko. Za piko na i vse skupaj prekrijemo z rezinami pečene slanine in dobro zapečemo (približno 5min).

dsc_4565.jpg
Tik preden je romal na krožnike

Za popestritev lahko med zelenjavo dodamo tudi bučke in pest zelenih oliv. Pa dober tek!


Zapisano med: Za lačne. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

  • Menil(a) je Matjaž Očko dne 1.11.2007

    pogrešam slikco pripravljene jedi! ;)
    saj ne, da ne bi pri hiši imeli kakšnega fotkiča ;)

  • Menil(a) je Uroš dne 1.11.2007

    @Matjaž: kako slikco? :D :D:D Po parih minutah mi kapne na pamet, da so fotke ostale offline. Verjamem, da sedaj deluje bolj privlačno :D

  • Menil(a) je Ales dne 2.11.2007

    OMG dej no zdj sm pa lacn :(

  • Menil(a) je david dne 2.11.2007

    dobro da sem ravnokar pojedel, v nasprotnem primeru bi te poslal nekam :)

  • Menil(a) je Mateja dne 2.11.2007

    Mmmmmm….zgleda zelo okusno! ;) bom poskusila enkrat to naredit…sam šment je, ker Matjaž ne je zelenjave (predvsem paprike in paradižnika ne). Bi moral biti sam krompir in slanina :D

  • Menil(a) je Gregor Barič dne 2.11.2007

    Hm. Dobro izgleda. Na izi in sigurno zdravo (razen slanine) in okusno.

    Tudi mene večkrat zamika, da bi dal na svoj blog kakšen recept, ker rad kuham, ampak mam vedno problem, ker se spomnim potem, ko je jed že v slovenskem primorju. Pa tudi velikokrat delam takšno jed (npr. kvašeno testo), da bi težko z eosom v eni roki slikal, z drugo roko pa mesil. Moja boljša polovica pa je totalno anti foto in si mojega (fotoaparata) še v roko ne upa prijet.

  • Menil(a) je Spela dne 2.11.2007

    Jaz sme pa to že jedlaaaa :) Bi pa jaz samo spremenila toiko, da bi naredila po svojem okusu…par začimb bi dala stran, ker nisem njihov ljubitelj :) AMpak to bi spremenilo originalen recept in okus, a ne Uroš? ;) :D

  • Menil(a) je stardust dne 2.11.2007

    hvala, moj eks prijatelj uros. :) delam cel jeben dan, lacen kot etiopijska manekenka, ti pa take na blog.

    ko se najem, bos spet prijatelj, do takrat pa s krulecim trebuhom gledam stran :) )

  • Menil(a) je Uroš dne 5.11.2007

    @Spela: če spreminjaš recept, potem to ni več okus, ki je bil mišljen. Če nisi ljubitelj, pa lahko zmanjšaš količino na mininum, ravno toliko, da obdrži osnovno idejo okusa.

    @Gregor: ti kar spravi recept na net, glede fotkanja samega sebe, pa uporabi kakšno stojali, če tvoja dragi ni zaupati aparata.

    @stardust: predvidevam, da sva danes spet prijatla :D

    Kot vidim, so se vsem pocedile sline, bom v prihodnje gledal na uro in objavil po kosilu :D

  • Menil(a) je metatron dne 5.11.2007

    dobro gre tebi kuha… boš moral kdaj povabit :)

  • Menil(a) je Uroš dne 5.11.2007

    @Metatron: ni problema, sicer sem pa kuharsko žilico odkril šele dve leti nazaj. Je pa tako, ker sem bolj tehničen, enostavno sledim receptu in večna tudi uspe.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string tLawz7 to the field below: