Prve počitnice

Prejšnji vikend smo se Elina, Tanja in jaz odpravili na mini počitnice in sicer na slovensko obalo. Vreme je bilo kot naročeno, kar je pozitivno vplivalo tudi na Elino, ki je bila resnično pridna. Kljub vsemu pa vse le ni bilo tako rožnato. Pa gremo lepo po vrsti.

Moji dve princeski
Moji dve princeski

Polno naloženi s povišanim Minijem smo se na pot odpravili okoli druge ure. Kot običajno je prva postojanka v smeri proti Ljubljani počivališče Lukovica. Tanja na minus 2 deci, Mini na dobrih 45 litrov plus-a, jaz pa sem se podkrepil s šoferskim sendvičem. Bil sem namreč še tešč, do večerje pa je bilo še precej daleč. Da se v avtu ne bi preveč shladilo, sem motor pustil prižgan. Naenkrat se Tanja oglasi “zakaj pa ta lučka gori”. Gorela je rdeča lučka za hladilno tekočino, kazalec za temperaturo pa je bil precej blizu 120-im stopinjam. Takoj sem ugasnil avto in preveril, kaj je Minija tako pogrelo. Začuden sem pogledal v prazno raztezno posodo za hladilno tekočino, saj sem dober mesec nazaj preverjal nivo, ki je bil takrat povsem v mejah. Peš sem se napotil nazaj do črpalke in kupil flourescentno rumeno hladilno tekočino, kar pa temperaturnega presežka ni umirilo. Med mojim servisnim podvigom je lakoto pokazala tudi Elina, zato je bilo avto potrebno spet ogreti, kar je za posledico spet imelo nenavadno visoke temperature.

hotel Roža
hotel Roža

Zbal sem se, da je odpovedala črpalka ali kaj podobnega, saj se je ventilator zaganjal v nenormalne obrate, medtem ko je bil hladilnik le topel na otip. Zato sem spotoma raje zavil v Trzin na Mini servis, da preverijo, kaj mu ne paše. Na koncu se je izkazalo, da je zaradi prenizkega nivoja tekočine v obtok prišel zrak in tako hladilna tekočina ni krožila. K sreči so napako odpravili brezplačno, kar mi je vlilo nekaj dobre volje, saj sem bil predvsem zaradi Eline že kar malo v skrbeh. Z dobro uro zamude smo bili spet na cesti z željo, da čimprej prispemo na cilj.

Cerkev sv. Bernardina
Cerkev sv. Bernardina

V hotel Roža smo prispeli okoli šeste ure zvečer, zato ni bilo veliko časa za raziskovanje okoli hotela – večerja je bila napovedana že od sedme ure naprej. Medtem ko sem jaz raztovarjal Minija, je Tanja nahranila na pol spečo Elino, ki jo je pot očitno dobro utrudila in je tako med večerjo pridno spala. A brez zapletov tudi tukaj ni šlo, saj je pot iz hotela v sosednji Metropol (kjer strežejo večerjo) možna le po stopnicah. V nekem zakotnem hodniku Metropola sva sicer našla dvigalo, ki pa žal deluje le za goste hotela, saj se vrata odpro le s hotelsko kartico. Če si gost z otroškim vozičkom ali invalid, je povezava med hoteloma popolnoma neustrezna, kot tudi pot proti glavni cesti, ki je tako strma, da si ne znam predstavljati heroja, ki bi se sam spustil po njej. Kako potem priti nazaj, se raje ne vprašam. Za hotel s 4 zvezdicami si takšnega spodrsljaja ne bi smeli privoščiti.

Sončno, a sveže ;)
Sončno, a sveže ;)

Dirkanje po hodniku
Dirkanje po hodniku

Naslednje dni smo izkoristili za dolge sprehode, prvi dan do Grand hotela Bernardin, drugi dan pa smo preverili če so jahte in jadrnice že pripravljene na letošnjo poletno sezono. Vreme je bilo vse dni sončno in skoraj brez oblačka, le nekaj hladnega vetra je poskrbelo, da posedanje na klopcah ni bilo izvedljivo. Ker sva se prvi dan uštela glede kosila, tako z lokacijo kot časovno, sva naslednji dan kosilo opravila raje pred sprehodom, kar se je izkazalo kot pametna odločitev. Spanje med sprehodi je Elini dobro koristilo, saj je tako dalj časa ostala dobre volje, kar je pokazala tudi s popoldanskim poziranjem na postelji, balkonu, v kopalnici.

Mami tiho, jaz bom povedala
Mami tiho, jaz bom povedala

Ne mami, danes bom jaz izbrala kam gremo na sprehod
Ne mami, danes bom jaz izbrala kam gremo na sprehod

Čeprav sem bil sprva malo v skrbeh, kako se bo odzvala na spremembo in kakšni bodo njeni odzivi v jedilnici, se je kasneje izkazalo, da so bile skrbi povsem odveč. Le eno jutro je poskrbela, da je Tanja ostala brez polovice zajtrka, saj je maksimalno prevetrila svoje glasilke. Razlog je bil najverjetneje v neznosnem zraku in vročini, ki je bila prisotna v jedilnici, saj je imela glavico v trenutku potno. Takoj naslednji dan so bile razmere v jedilnici pravi balzam, saj je večina gostov izbrala le vikend paket, midva pa sva raje ostala do ponedeljka, kar je imelo pozitiven učinek tudi na promet ob povratku. Za bolj adrenalinski povratek je poskrbela Elina, ki je kmalu ob predaji ključa sobe kvalitetno napolnila pleničko s kiselkasto vsebino in temu primernim vonjem, kar je imelo za posledico obisk previjalnice Koprske Supernove.

Jutranje sonce
Jutranje sonce

Prve počitnice so tako za nami in že se veselim prihodnjih. Predvsem zato, ker bodo tako drugačne od preteklih, čeprav verjamem, da bistveno bolj naporne, vsaj za naju s Tanjo. Tudi nadgradnja Minija se kot začasna rešitev izkazala odlično. Bistvenih sprememb pri vožnji nisem opazil, kar se je poznalo tudi pri porabi, saj sem za pot tja in nazaj porabil dobro polovico goriva, kar nanese dobrih 8 litrov porabe na 100km (povprečje se giblje okoli 8). Kar pa se tiče hotela, bova v prihodnje raje izbrala hotel Lucija, ki kljub trem zvezdicam izgleda bistveno bolj privlačno, urejen pa imajo tudi dovoz za vozičke.


Zapisano med: Elina. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Sandi dne 23.2.2009

  prva fotka.. več pa ni! ;)

 • Menil(a) je ANA dne 23.2.2009

  Joj je to en pikec lušni :)

 • Menil(a) je Uroš dne 23.2.2009

  @Sandi: zato sem jo postavil na začetek ;)

  @Ana: hvala bogu, da se ji fotoaparat zdi dovolj zanimiv in se potem pači ;)

 • Menil(a) je Sandi dne 23.2.2009

  kasneje, ko mali satani zrastejo, pa postanejo fotošutingi naporna reč.. škljoc, takoj zate pa “jaz tudi vidla bom”..and again.. and again.. :)

 • Menil(a) je Barbi dne 23.2.2009

  Fotke so mi odlične in tale mala princeska je res prava pozerka. :) Izgleda, da ste imeli zanimive počitnice. :)

 • Menil(a) je SoulMan dne 23.2.2009

  Fantastične fotografije (itak…), mala je pa res pravi cukr. Moja že cel dan govori samo o njenih okah. :)

 • Menil(a) je Uroš dne 23.2.2009

  @Sandi: jo bomo že naučil ;)

  @Brabi: Hvala, ja zaenkrat še pozira, upam pa, da tko tudi ostane, da bo imela ko bo zrastla kaj za pogledat. Včasih ni bilo digitalcev in je bilo fotk bore malo.

  @SoulMan: ja učke so res privlačne, pri večini malčkov, ker so tko nesorazmerne proti celotni glavi. Glede tvoje, morda pa se ji česa že lušta :D

 • Menil(a) je Mateja dne 23.2.2009

  Zelo lepe fotke, zelo lepi dekleti in izgleda, da tudi zelo lepe mini počitnice ;) (no, razen zadeve “Mini”);). Pa ati je tudi super :D hehe…

 • Menil(a) je David dne 24.2.2009

  ja kakšen drobižek je Elina. Samo, da ste se imeli fajn.

 • Menil(a) je Gregor dne 24.2.2009

  Lepo vreme ste imeli. Elina pa je uživala maksimalno, kot vidim. :)

 • Menil(a) je Luka dne 15.3.2009

  Živ.

  Tamala je res pravi cuker. Prva fotka je fantastična, drugo pa tud niso slabe :)
  Vglavnem, tudi sam se namaravam z drago, naslednji vikend za par dni odpraviti na našo obalo pa me zanima kje ste prenočevali, lahko kaj svetuješ, priporočaš? Hvala.

  Lp,
  Luka

 • Menil(a) je Luka dne 15.3.2009

  ….sklepam, da ste bili v hotelu Roža ane :) :) Sem sprva mal prehitro prebral, ko si toliko hotelov omenil :)

 • Menil(a) je Uroš dne 15.3.2009

  @Luka: ja, bili smo v Roži, vendar če bi izbiral še enkrat bi se verjetno odločil za hotel Lucija. Vsaj kolikor sva ga videla (takrat je bil zaprt), je deloval prijetnejši in primernejši za vozičke.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string kb1gun to the field below: