Hitra blagajna

Kupil sem nove pohodne palce in ker je bil to edini izdelek, sem takoj “krenil” na hitro blagajno – do pet izdelkov. Pa je bila vrsta skoraj do vhoda. Brihtna glava kot sem, takoj ocenim situacijo in izberem vrsto, ki je obetala najkrajšo čakalno dobo. Zadovoljen, ker sem našel najkrajšo vrsto, opazujem tiste tam – v ta hitri. So pa res neumni in niti pomislijo ne, da lahko z manj kot pet izdelkov v košari, opraviš tudi na drugih blagajnah.

Na kar se v našo vrsto vrine Murphy. Tanja že pripravlja čudežne nalepkice za popust kupljenih palc, na kar kot strela z jasnega: “Gospa, tukaj so mi narobe računal tole zeljno glavo”. Gospej pred nama so namesto zelja računali česen. In to ugotovi po tem, ko je POS terminal že izpljunil potrdilo. Kaj pa zdaj?! Nič, gremo najprej popravit kodo na oddelek z zelenjavo. Zakaj že ima tisti mikrofon? Po nekaj minutah se blagajničarka vrne vsa presrečna, ko se zatakne pri stornaciji. Sprašuje kolegico, njej pa po frisu sodeč, še manj jasno. Bomo pa na roke, si reče – odštevanje peš je verjetno prešpricala. Slavnostno, a delno začudeno naznani razliko 6.5 evrov.

Pa smo le na vrsti, ozrem se po blagajnah in lahko rečem, da so se vrste zamenjale na prav vseh. Smola, si mislim. A ko ima hudič mlade, jih ima velik. Za konec je crknil še POS terminal – popolna tema. Na srečo je bil kriv le povezovalni kabel in se je nakup zavlekel še za dobro minuto.

In vse to sem prestal popolnoma miren – hvala sebi.


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Spela dne 21.8.2007

  Čestitke pri ohranjanju mirnosti. Ja, pri takih zadevah vedno pride na vrsto Murphy. Da življenje ni predolgočasno 😉

 • Menil(a) je Prelc dne 21.8.2007

  Ja, res čestitke. Jaz bi pomoje ponorel. 😀

 • Menil(a) je kreg dne 21.8.2007

  Glede hitrih blagajn, ne hvala, pa tudi najkrajša vrsta pred blagajno ni nujno da je najhitrejša 🙂
  kot si ugotovil.

  lp

 • Menil(a) je Martin Kavšček dne 21.8.2007

  jst zmeri pogledam kok stvari majo ljudje v vozekih preden stopim v vrsto. pa bolje je en človek z polnim vozrekom kot štirje z samo enim artikolm, ker se plačevanje ponavadi kr zavleče:)

 • Menil(a) je Uroš dne 22.8.2007

  @Martin: ta taktika se tu ni izšla 😀

 • Menil(a) je Gregor Barič dne 22.8.2007

  Jaz imam pa vedno občutek, da se VEDNO postavim na napačno blagajno. Ravno tista vrsta, ki zgleda najbolj mikavna se izkaže za najbolj počasno. Ali je na delu neka vajenka (blagajničarka), ali je drugič spet pred mano nekdo, ki je šprical, ko so v šoli jemali hitro zlaganje izdelkov na blagajniški pult, ali pa ravno takrat zmanjka traka za račune.

  Skratka hitra ali ne hitra, vsaka se lahko zavleče. Pa saj ima ravno to svoje čare v primerjavi z nakupovanjem iz naslonjača….

 • Menil(a) je Matjaž dne 25.8.2007

  meni se to zgodi vedno, ko se mi najbolj mudi! takrat sem itak vse prej kot miren… sam kurc – sej nimaš kaj;
  ko pa imam časa na pretek, opravim z blagajno v desetih sekundah..

  hja, murphy je res car, da mu tkole rata

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string v48uuU to the field below: