Afriška marjetica

Bilo je nekje v začetku letošnjega poletja in vreme je bilo fantastično. Edini moteči faktor je bil veter. V delavnici sem našel folijo z zračnimi mehurčki, ki je služila kot difuzor in hkrati zaščita pred vetrom. Svetloba je bila res ravnopravšnja, le vročina (okoli poldneva) pod folijo je bila neznosna, saj sem bil v pol ure, kolikor je trajalo fotkanje, dobesedno premočen.

Ker makro objektiva še nimam, sem se odločil uporabiti star, plastičen kit objektiv – obrnjen. Vse kar je potrebno, je malo spretnosti in popolnoma manualni način. Vse je posneto brez stativa, saj je potrebno aparat in objektiv držati skupaj, hkrati pa kontrolirati fokus in zaslonko. Kljub vsemu, je nastalo nekaj uspelih fotk, zato jih predstavljam kot protiutež vremenu, ki se kar noče izboljšati.

dsc_9256.jpg

dsc_9267.jpg

dsc_9261.jpg

dsc_9288.jpg

dsc_9351.jpg

Če bo koga kaj več zanimalo o teh rožah, gre za rod Arctotis.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Mih@ dne 7.9.2007

  Fak ej. Svaka ti čast, da se spravš kej taga delat brez “taprave” opreme. Predzadnja fotka mi je odklop dobra 😀

 • Menil(a) je tadej dne 7.9.2007

  very nice! Zanimivo da si se spravil ‘uporabiti difuzor … se mi zdi da vecina ljudi zanemarjamo ta pripomocek za outdoor fotografijo.

 • Menil(a) je Matjaž dne 7.9.2007

  bravo! dobra ideja glede difuzorja.. drugič reči, pa ti posodim pravo zadevo 😉

 • Menil(a) je Olki dne 7.9.2007

  Ja ti pa imaš ideje. Rezultati? Ja saj veš sam, da so krasni, hehe

 • Menil(a) je Uroš dne 7.9.2007

  @Miha: ko mama reče sliki mi rože, je treba včasih tud potrpet. Kaj pa veš, če se kak € kje ne pristavi 😀

  @tadej: sonce je sekal na polno, pa je blo treba omehčat, sicer pa poslušam majstore, pa kdaj tud kaj ubogam 😉

  @Matjaž: če se bom uspel odločt glede velikosti, bom morda naslednjič že imel svojega, sicer pa hvala za ponudbo – sam sej veš kak je to. Ko maš voljo, je treba it kr v akcijo.

  @Olki: mah, pomoje sm to kje že kdaj bral, se mi je pa zdel, da bojo mehurčki nardil še boljše in vidim, da vam je rezultat všeč.

 • Menil(a) je martin dne 7.9.2007

  ja, ta ideja z obrnjeni objektivom je fajn, samo kaj ko je mene strah da mi bo iz nerodnosti padel objektiv na tla… drugače pa kot ponavadi na tvojem blogu super fotke!

 • Menil(a) je peter bernik dne 8.9.2007

  Jep, dobro je izpadlo, pa še marjetica je zelo zanimiva. Mi je fajn gledati dobre fotke ljudi, ki nimajo prave oz imajo slabo opremo. In delajo boljše fotke od tistih s polno ritjo opreme, velikokrat celo za svetlobna leta boljše…

 • Menil(a) je Uroš dne 8.9.2007

  @Martin: zato je ta moj vreden – mogoče 10€ 😉 tko, da je večji problem prah v aparatu. Se pa zgodi, da včasih tudi “zaružim” v rože, saj so poze ne ravno prijetne in z obema rokama na aparatu 😀

  @Peter: hvala za vzpodbudne besede in mogoče je ravno takšna oprema tista, ki ti da mislat in se še bolj trudiš. Dejansko je važen fotograf in ne aparat.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string s1a7t5 to the field below: