Prehitra vožnja ali iPod?

Avto “nafrišno” opran, če bi imel še 20 min dodatnega časa, bi ga še spoliral. In ker je glavna cesta proti mestu obrnjena na glavo, v makadam pa podoben švicarskem siru, sem vozil bistveno počasneje kot ponavadi. Z razliko od nekaterih voznikov, se trudim spremljati dogajanje okoli mene. Zato na desni opazim kolesarja, ki je že na daleč deloval nadvse brezskrbno. Ko ga dohitim, vidim, da je vse napore usmeril v iPod-a. Cesta in ostali udeleženci pa megla. Že hočem dodat kakšno sočno, ko se zgodi – glavo bi mu zavil. Ne da bi se ozrl ali kakorkoli nakazal, kaj se dogaja v njegovih kurjih možganih, zavije 5m pred mano na nasprotni pas.

Bil sem tako zmeden od presenečenja, da sem bil že ob njemu, ko mi je šele uspelo stopit na hupo. Pogleda me in buli, kot da sem z lune padel. “Tepec” se oglasim. Niti pomisliti nočem, kaj bi se zgodilo, če bi vozil malenkost hitreje. Zanimivo je, da se mu to početje ni zdelo popolnoma nič napačno. In kdo bi potem odgovarjal za njegovo kolo in bil obtožen neprimerne hitrosti?

Za piko na “I” pa na celjski obvoznici druga skrajnost. Prehitevanje motorista pri minimalno 200km/h. Kdo je zdaj tu norc, pa kljub temu vsi jokajo, ko se kdo na “frišno” razleti na prafaktorje. Izjave “Meni se pa to že ne more zgodit” so pa tudi vredne nobelove nagrade za samozavest.

Kaj nam potem koristijo oglasi Ministrstva za promet, od katerih ena izmed niju prikazuje ravno prvo situacijo. Na žalost redke gane. Kaj pa vas?


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je tony dne 10.9.2007

  @uros: jaz bi vcasih najraje take kurjeke enostavno povozil. gladko vklopil brisalce in jih razmazal. potem pa prestavil v vzvratno prestavo in se – zijer je ziher – peljal preko njega se enkrat.

  mater jim kurjo… 😛

 • Menil(a) je Matjaž dne 10.9.2007

  tony TO !!! 🙂 bravo! 🙂
  hehe…. js se ne bi sekiral za takšnega brezobzirnega idiota – sekiral bi se, če bi opraskal minija!!! 🙂
  ko bom velik, bom vozil dodge ali nekaj podobnega z jeklenimi ojačitvami, da bom lahko takšne zrinil s ceste brez prask 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 11.9.2007

  😉 Sta kr kruta – v takih primerih, bi res bilo bolj pametno pohodit gas, pa je škoda avta in kolesa.

 • Menil(a) je Tanja dne 11.9.2007

  Tudi meni takšni bedaki (še kure se bolj pametno obnašajo na cesti, če jih ravno petelin ne preganja – eno tako sem na žalost že enkrat povozila in se potem cel teden sekirala zarad tega :)) tudi mene ful zjezijo!! Ampak vem, da če bi se zarad kakega takega idiota zgodila nesreča, bi se ful sekirala in imela slabo vest, čeprav ne bi bila kriva. Na žalost, nam vest ne da miru pri takih stvareh. 🙁 Zato bi rajši včasih stopila iz avta in idiota parkrat “za bučo usekala” in mogoče vsaj mal kretenizma zbila ven. 😀

 • Menil(a) je Jerry dne 12.9.2007

  Ne me narobe razumeti, vendar se meni kot kolesarju dogaja ravno nasprotno. Pri vožnji naravnost po kolesarski stezi z vrtoglavo hitrostjo okoli 35-40 km/h se vedno najde kak bedak za volanom, ki se odloči brez smerokaza zaviti v ulico nekaj metrov pred mano. Kaj ti nato preostane kot da zmoliš kakšno na hitro, zategneš zavore in se pripraviš na kader iz Superman-a V. Hvala bogu za diskače:)
  Kar se tiče pa obratne situacije, vsak nevrotični izpad je popolnoma odveč, ker samo še poslabša situacijo – popolnoma ti pokvari dan. Bolje je odpreti okno in z nekakšnim črnim humorjem iPod-ovcu poslabšati dan:)))

 • Menil(a) je Uroš dne 12.9.2007

  @Jerry: Ja ta situacija je dejansko možna na natanko istem mestu in ne boš verjel, da sem tudi to doživel točno tam, pred uvozom k As-u. Jebat ga, na sebe je treba ahtat, ker debilov za volanom in na kolesu je precej.

  Glede iPod-ovca, kaj vse mi je pol prišlo še na pamet, pa si na žalost čist šokiran in tisti trenutek komaj troblo najdeš.

 • Menil(a) je Anže dne 13.9.2007

  Dejstvo je, da veliko preveč kolesarjev misli, da so sami na cesti. Jst mam podobne izkušnje; se vozim mirno po cesti, ob meni kolesar (verjetno kak kurir) na kolesarski…. pa skoraj da sem zavohal, kaj hoče narest, in res, mi skoči *pred* avto, in goni goni naprej… spredi rdeča, on se nalima na avtobus z gumo kakih 4 cm za robom… v tistem trenutku sm že razmišljal da kaj bi dal da bi moral avtobus bremzat … no in potem pri Tivoliju se odlepi dol od avtobusa in brez da bi pogledal zavije notri čez nasprotni pas. Jst bi ga z veseljem ruknu sam k*** k bi, a) avto oprasku b) najebu pr polcajih.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string GmpyuM to the field below: