Smisel bloganja

To vprašanje sem si postavil že na samem začetku moje blogerske poti. Predvsem zaradi vprašanja – “Ali sploh začeti?”. Med včerajšnjim prebiranjem zapisov mojih blogerskih kolegov, sem se ustavil ob naslovu zakaj blog. In na koncu berem na glas vprašanje “Zakaj blogaš ti?”. Hmmm, zveni mi znano. To vprašanje mi že lep čas brodi po glavi in je bilo povod, da nanj odgovorim sebi in nenazadnje tudi tebi.

Sprva je bil razlog predvsem preizkusiti nekaj novega – skoraj čudež bi bil, da ob vsej poplavi takšnih in drugačnih vrst virtualnega druženja ne bi poizkusil vsaj enega izmed njih. Raznih messenger ipd. zadev ne štejem v to kategorijo. Sčasoma pa je glavni razlog postal predvsem spoznavanje novih judi, ki bodo nekoč morda postali tudi prijatelji – nekateri virtualni, drugi realni. Nenazadnje pa je eden izmed razlogov tudi možnost objave kakšne uspele – ali tudi ne – fotografije. Opažam namreč, da me fotografija vedno bolj prevzema, zato mi kakšna debata, pohvala, kritika, predlog vlijejo nove atome energije in tudi znanja.

Sem in tja si privoščim in olajšam dušo. Nedavno nazaj sem namreč opazil, da neprijetne oz. stvari, ki zmotijo lasten tok razmišljanja, še kako hitro zbledijo, če jih zapišem. Peš ali elektronsko, na blog.

Zaenkrat energija ostaja, čeprav si ne znam predstavljati, kaj bo na tem mestu v tem času leta 2008. Ali bo vse skupaj imelo še kakšen smisel, ali pa bomo vsega naveličani. Blogi pa bodo ostali le prijeten spomin na druženja in izmenjavo sorodnih mnenj.

crnikal_mala.jpg
Naprej v prihodnost


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Jan dne 11.9.2007

  js sm npr začel zato, da sem imel nekakšen spletni portfolio, potem pa sem šele dojel moč bloga – za spoznavanje novih ljudi ipd.

  p.s. dobra fotka 😉

 • Menil(a) je SoulMan dne 12.9.2007

  Tudi jaz sem se najprej hotel hvaliti s fotografijami, vendar sem kasneje ob pregledu “konkurence” spoznal, da sem kar se tega tiče nekje tam…doli…na začetku.

  Sedaj pa mi je to na nek način preganjanje časa, on-line druženje, ki je dopolnilo udejstvovanje po forumih, morda celo spoznavanje istomislečih duš… Bomo videli, kam nas bo zaneslo. Mladi smo še. 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 12.9.2007

  @Jan: Svoj portfolio še pripravljam, je pa res kot praviš “Moč bloga” 😉

  @SoulMan: Ah tudi sam skačem po blogih in si mislim, kaj hudiča se sploh matram fotkat. Če druga ne je res super kakšno rečt, je pa res bolj osebn, ker forumi znajo biti res nagužvani in na trenutke dolgočasni.

 • Menil(a) je peter bernik dne 12.9.2007

  Meni je bloganje v užitek iz več razlogov:
  -pišem o stvareh, ki me zaniamajo, veselijo ali pa me o določeni temi zanima mnenje bralcev
  -objavljam lahko cele serije za razliko od spletnih galerij, kjer pač objaviš le eno ali dve iz serije, pa še to ne moreš istočasno in jih povezati. Na blogu lahko ljudje vidijo celotno serijo in jo kot tako ocenijo, pokomentirajo ali pa si jo pač le ogledajo
  -kot si že omenil, spoznavanje novih ljudi
  -nenazadnje pa seveda zaslužek, ki mi ga prinašajo oglasi na blogu

 • Menil(a) je stardust dne 13.9.2007

  jaz sem zacel blogat zato, ker mi je bilo dosti tega, da sem samo pisal komentarje na druge bloge. in zato, ker bi rad dal ven iz sebe tudi kaksno bolj pikro. in zato, ker sem dobil priloznost, da ga imam kje pisati. kot receno, uros, prvemu sinu dam ime po tebi, v zahvalo. cetudi bo hcerka… 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 13.9.2007

  @stardust: a bo torej potem Urša ;)?

 • Menil(a) je M&M dne 17.9.2007

  ja, js se tud dans sprašujem a bi al ne bi 🙁

  vi kr dejte, mladi ste še,hehehe

 • Menil(a) je Uroš dne 17.9.2007

  @M&m: mladi? kaj pa vem. Sicer pa odvisno kaj želiš dosežt.

 • Pingal je dDavor.us.to » Blog Archive » Novo leto - nov blog! dne 4.1.2008

  […] Smisel bloganja Also like […]

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string vK8Elq to the field below: