Kdo je večji car – Jonas ali Crnkovič

Začelo je deževati. Sedim za mizo in buljim v računalnik – ekran. Delovne vneme ni ravno na pretek. Upam samo, da bo današnji dan minil karseda hitro….. Še kar dežuje, če temu sploh lahko tako rečem. Malica danes torej odpade, saj dvomim, da bi kakšna “marela” lahko zadržala takšen naliv….. uspelo mi je preživeti dan v službi, ampak zgleda bom moker. Pa nič zato, samo, da je konec. Zapodim se proti avtu, hop in že se peljem proti domu. Opazujem oblake. Groza. Vse črno. Na poti prečkam most in … presenečenje: voda razlita levo in desno. Do ceste je manjkalo le še slabega pol metra. Huh, zadnji čas sem jo ubral domov.

Takšno je bilo dogajanje teden dni nazaj in do tega trenutka si niti v sanjah nisem predstavljal, kaj nas je doletelo. Mediji polni novic, fotografij in posnetkov kriznih žarišč. Ljudje brez domov in imetja. In vse to v trenutku. Naslednji dan sem prebiral novice, v denarnici pa se je svetil dvajsetak, ki je bil namenjen plačilu položnice. 20€ ne pomeni nič, a kaj če nekaj evrov pomnožim recimo s 100, 200…. Hitro sestavim kratek post in ni minilo deset minut od objave, ko sem dobil prvi odziv. Od takrat pa je vse skupaj eksponentno naraščalo.

Odziv je iz dneva v dan večji, znesek se veča. Vendar mi ena stvar še vedno ne da spati. Kje za vraga so slavni blogerji, kot so Jonas, Crnkovič, Gušti ipd. Velikokrat pregledam blogorolo in redki so blogerji, ki med seznamom ne bi imeli vsaj enega od tavelikih “CARJEV”. Zanimivo je, kako se nakateri grebejo, da na njihovih blogih lahko pustijo komentar. Pa čeprav nima z napisanim nobene veze. Važno je, da je tam – med komentarji – njihovo ime. In potem se “prepucavajo” sem in tja. Halooo! Za čigavo zdravje?

Ne mislim, da bi morali karkoli prispevati. A če se grejo neko prepoznavno osebnost in glede na velik obisk na njihovih blogih, mislim, da bi se spodobilo, da objavijo vsaj kratek odstavek. Verjamem, da bi marsikoga zdramilo in bi se pridružil akciji. Čemu za vraga vsak dan gledam njihove obraze na Blogosu? Hvala bogu za novo glasovanje “hišnih blogerjev”.

P.S. zakaj tak naslov? Predvsem v raziskovalne namene 😉


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je phobos dne 25.9.2007

  Hja, nekaterim se gre pač samo za obisk… besno gledajo števec pri strani in en način pridobivanja obiska je, da pač puščaš komentarje na bolj obiskanih blogih. Saj revežem ne moreš zamerit… tudi če nimajo nič pametnega za povedat.

 • Menil(a) je Uroš dne 25.9.2007

  @phobos: sem že pomislil, da je to verjetno res eden izmed razlogov.

 • Menil(a) je Olki dne 25.9.2007

  Olki je CAR!!! HAhahahahahaha

  Piše gluposti, fotka bolj tako tako, vendar objavlja redno.

  Oni pišejo po ne vem kakšnem ključu (boli me kita!!) so pa medijsko prepoznavni osebki. Jonas je Jonas, po svoje zanimiv, vendar ipak le Jonas. Gušti se je “izkazal” z nebulozami o Ani Jud in s tem pokazal svoj nivo, Crkovič je pa pač INTELEKTUALAC, hahah.

  Berem pa eto velliko raje tvoj blog, noro pogrešam umanjkanje tekstov pri FOTOKAJU, Očko je tudi malce zapavziral, nekateri popajo eno fotko na dan, drugi štejejo oglede in nakladajo o zaslužkih, treji pa pišejo kaj se jim dogaja… vendar ko je treba bit pa samo ČLOVEK, se e pa pokazalo kdo je kdo.

  FUCK THEM, BLOG COUNTER maniacs.

 • Menil(a) je stane dne 25.9.2007

  Sem se že spraševal, zakaj je pri Jonasu toliko komentarjev. OK, svoje naredi to, da je znana osebnost. Tale o povečanju obsika na svoji strani pa verjetno da tudi drži. Evo, sem prvič tam pustil komentar, pa bom videl, če bo kdo smuknil na mojo stran iz njegove…

 • Menil(a) je stane dne 25.9.2007

  Olki, a ti nikoli svojega števca ne pogledaš in nikoli ne razmišljaš o poevačnju obiska na svoji strani?

 • Menil(a) je Olki dne 25.9.2007

  Seveda pogledam števec obiskov, vendar ni primarna zadeva, ki bi me navdajala s ponosom in egotripanjem do te mere, da bi pisal poste tipa:100.000 obiskov, zaslužil prvi € z reklamo, linkaj me linkaj me vreščanjem, moj blog je fensi šmensi.

  JA tudi sam sem si želel imet lasten design bloga, imet lastno domeno, ampak po nekem času sem se pa le vprašal zakaj pa? Bo to vsebino bloga kaj izboljšalo, bom zato kaj bolje spal?

  Če se greš foto biznis kot se ga gre Očko recimo, potem mi je jasno, da delaš na svoji domeni in oblikovanju, ter posledično postaneš razpoznavnejši in bolj obiskan. Vendar če bi bila pa vsebina , ki jo Očko objavlja za en ku…, potem mu ne pomaga nič nova domena in novo oblikovanje. Mene osebno je razpizdevalo duvanje po blogosferi nekaterih frajerjev, ki so za vse oh in sploh face, ko pa spoznaš ozadja in zgodbe iz ust ljudi, ki jih poznajo pa na poslovnem ali celo osebnem nivoju, potem ti gre pa stvar lahko samo še na smeh.

  Matr sem čist zavil stran od teme.

  Da se vrnem: Statistiko spremljam seveda jo, vendar bolj kot ne to, na osnovi česa me kdo najde, koliko časa je bil na blogu in kaj si je ogledoval. Števci obiskov pa kot rečeno so postranski, itak LAŽEJO!

 • Menil(a) je Olki dne 25.9.2007

  Sploh pa tema je: ZAKAJ VELIKE BLOG LEGENDE, ne trzajo na pomoč poplavljenim, medtem ko se je odzvalo toliko “malih in nepomembnih” blogerčkov.

 • Menil(a) je Metatron dne 25.9.2007

  bi kaj več napisal na to temo potem pa bi se moral izgovarjat zakaj sam nisem dal 20 evrov (mam izgovor in to dober 🙁 ampak… )

  kratko bi pa napisal tole: si nam pa dal da izberemo najslabšega med najslabšim 🙂

 • Menil(a) je Mih@ dne 25.9.2007

  Ma dej u kurac pa Jonas. Keša tok da mu rit razpada, ves vesel kaže kako ima iPhone in podobne zadevce, za tele poplave ga pa boli. Sej jest tut nism ne vem kolk prispeval, ampak sem. To šteje. Obiska na tistem blogu je toliko, da če bi dal vsak samo 1€ bi bil znesek nekajkrat višji, kot pa je. To me zelo zelo žalosti.

 • Menil(a) je Uroš dne 25.9.2007

  @Olki: hvala, ker si poudaril glavno nit vsega.
  @Miha: dejansko je res kar praviš. Userjev je bilo do danes cca 14.000.

 • Menil(a) je stane dne 25.9.2007

  Saj vsi števec uporabljamo za to, kar si ti napisal. In verjetno objavljaš temu primerno. Si pa natočimo čistega vina, bo lažje za vse. Če ne bi nihče bral in/ali gledal našega bloga, verjetno ne bi nihče nič objavljal. Će se kdo preveč repenči, mu je pa to treba povedat. Sam drugih blogov, razen teh “naših fotografskih” (skoraj) ne spremljam. A ni tudi ta blog z lastno domeno?

  PS
  Kako pa kdo ve, koliko je kdo prispeval? Res pa je, da bi bil odziv verjento večji, če bi dal pobudo za akcijo kdo izmeb “velikih”…

 • Menil(a) je Gregor dne 25.9.2007

  Blogov teh “mandelcev” sploh ne spremljam. Nazadnje sem se mi zdi, sem pred kakim letom ali več pogledal na Jonasov blog, pa ga tudi kmalu zaprl, ker na njem nisem našel nič pametnega. Vsi nekaj samo jamrajo kak bi to pa ono. Pa tisti njegovi nastopi se mi zdijo že tudi butasti. Da pa je dobil Viktorja za posebne dosežke pa se vidi, kaki podn je komisija za podeljevanje. Ostalih kvazi znanih bloggerjev sploh ne poznam in sem ponosen na to. Tak kot stane, spremljam samo fotografske bloge. Domeno pa imam za večjo prepoznavnost. Všeč mi je tudi, da ljudje obiskujejo moj blog. Brez obiska, dvomim, da bi bilo veselje sploh kaj pisat. Nisem pa tak psiho, da bi se grebel za folk.

 • Menil(a) je Uroš dne 25.9.2007

  @Stane: zneskov ne objavljam, saj ni pomembno koliko je kdo prispeval. In dejansko je bil name tega posta morebitno bujenje tistih, ki bi lahko pripomogli k še večjemu odzivu.

 • Menil(a) je maja h. dne 25.9.2007

  ja, se podpišem pod tvoje misli. žal, take mamo..
  zdele sicer nisem mela časa, moram še mal prebrat prejšnje objave, da vidim kako kej prispevat..

  ajdi, m

 • Menil(a) je Boštjan dne 25.9.2007

  Ja, dobro si napisal.
  Ko pridem na Blogos, se mi zdi da “uni štirje tiči” (pač katerikoli) samo visijo tam, grebsti za obisk se jim kao ni treba. Ko pa kej napišejo, naj bi se pa vsi kar grebli za to.

  Pa bodo bralci kmalu pogruntali, ali je vredno na “slikce klikat” ali iti malo nižje in brati naslove. Blogorola je kredibilna (do kdaj še?), če večkrat pogledaš, kdo objavlja. Kakšne pa so objave, pa je itak ocena vsakega posameznika.

  … kaj sem še hotu rečt?
  Ja, dobro si se zduval, da si pristal na uredniškem izboru Blogorole. Ključni besedi Crnkovič in Jonas vseeno delujeta, a ne?

 • Menil(a) je Uroš dne 25.9.2007

  @Boštjan: hmm, tole si me pa presenetu. Sploh nisem nič gledal po Blogoroli. Glede ključnih besed pa itak. Folku dobesedno “odpre”, ko v naslovu vidi ta imena, pa tudi če pol napišeš o menstruaciji sosedove Micke.

 • Menil(a) je Boštjan dne 25.9.2007

  ja, res je.

 • Menil(a) je stardust dne 25.9.2007

  kliknite mene! MENE! ME-NE! mene kliknite! prosim prosim prosim! klik klik na MENE! m-E-n-E! prosim klikni! daj no! mene klikni! a se nisi??! mene klikni! samo en klik! daj no! en sam samcat klik! na mene! prosim prosim! mene! samo mene! ne druge! mene! prosim! mene!

  🙂

 • Menil(a) je Boštjan dne 25.9.2007

  @stardust: sem kliknu, pa še kar kaže, vendar ne maram besed na pi*** in ku***… pa sem nehal brat. A misliš, da si klika vredna oseba?

 • Menil(a) je Matjaž dne 26.9.2007

  jaz sem nekako ob poplavi teh bannerjev sklenil, da na nek način nima smisla, da tudi jaz linkam urošev post, saj nimam obiskovalcev, ki bi brali samo moj blog in lahko to vidijo tudi drugod… na ZSFB je bila namreč poplava istih objav… pa sedaj vidim, da bi vendarle moral…
  tudi mene so poplave močno pretresle, predvsem zato, ker je tudi nas pred leti zalilo, vendar k sreči ne bivalnih prostorov…
  z veseljem prispevam takoj ko se mi stanje na računu povrne, saj sedaj nimam niti za kino… nič… v minusu do dna, čakajoč na mnoga izplačila. Hja, nehvaležen je ta posel. a to ni NIČ v primerjavi s tem, kaj se je zgodilo ljudem na prizadetih območjih.

 • Menil(a) je Matjaž dne 26.9.2007

  dodal banner.. se mi zdi boljša zadeva kot linkanje v postu.

 • Menil(a) je Uroš dne 26.9.2007

  @Matjaž: moja kritika leti izklujčno na tevelke “žvine” in glede na njihov sloves, bi se spodobilo omenit vsaj z besedo.

 • Menil(a) je stardust dne 26.9.2007

  @bostjan: bilo je misljeno kot sala, kot parodija na vse skupaj. no, skratka, res je, veliko pi***** in ku****** je v mojem blogu, tako bo tudi ostalo. enim v zabavo, drugim v zgrazanje, prav gotovo pa ne za vse. kar je prav! zato so razlicni blogi in smo razlicni blogerji

  da ti odgovorim na vprasanje, ce mislim, da sem klika vredna oseba? preprosto – da 🙂

  mimogrede, zanimiv blog imas 😉

 • Menil(a) je Boštjan dne 26.9.2007

  @stardust:

  1. Se popolnoma strinjam. Menim, da lahko z vsebino (tudi o skinhedu) več narediš, kot pa s ku***enjem.

  2. Res si klika vredna oseba. Zaradi komentarja zgoraj in zaradi tem na tvojem blogu.

  3. Ah, ja…. nič… (“taku mamo” pravimo pri nas…)

 • Menil(a) je BlazS dne 26.9.2007

  Mater kva zdej 😀 Drug drugmu u rt lezete 🙂 😉 Mal heca mora bit 🙂

  Blog = dnevnik. Vsak naj piše kar mu paše. Ali kletvice ali pa molitvice. Dokler lahko pišemo še brez cenzure potem: ali beri/piši ali pa ne beri/piši. To je cela umetnost bloga/bralca.

  Drgač pa Jonas in Crnkovič sta še vedno človeka. Če imata blog ki ima N obiska še ne pomeni da mora karkoli zaradi tega narediti. Blog vsak piše zaradi svojega zadovoljstva, če ga pa ne zaradi zadovoljstva je pa druga stvar. Zdej to presodit je pa teška.

  Če ciljate na to da pač ker je slavna/prepoznavna osebnost, potem mislim da ni to prava tarča. Dosti je medijskih strani oz. strani ki so bolj udarne, kot pa Jonasov in Crnkovičev ali Guštijev blog, in niso nič naredile. Mislim da ni pošteno da kurcamo t. i. “slavne blogarje” zaradi tega.

  Zapis je pa pripeljal na klike. Kdo je vreden klika in kdo ne? Ali je to sploh vprašanje? Vsak je vreden klika. Če je pa vreden branja naj pa presodi vsak sam in to ni debata ki jo lahko razgljablamo tukaj ker blog = dnevnik!

  Spomnim se ko mi je kolegica dala prebrati svoj dnevnik (osebni, offline dnevnik 🙂 ) in sem ji ga vrnil v roku dveh minut ampak ji nisem učital da njen dnevnik je pa kurec. Pač vrnil sem ga in ga nisem več bral. Tako je pa isto pri blogu.

  Če pri blogih nebi bilo komentarjev bi se polovico blogov že stegnilo… Spoštujem blogerje ki pišejo zapise, in jim noben ne pusti nobenega komentarja (ampak res nobenega oz. na vsake 15 zapisov je kakšen), ampak še vedno pišejo. To je pravi blog oz. bloger.

  Samo moje mišljenje… Da ne bo kdo jemal to osebno 😉

 • Menil(a) je neikka dne 27.9.2007

  Carstvo je kategorija politike, moči.
  Človečnost dimenzija humanizma.
  Recept za srečo- nikoli ne išči človeka v drugih, ampak v sebi.
  Vsi trije aforizmi so avtorsko zaščiteni, moji. Lahko si miljonkrat car in nikoli človek. Lahko pa si človek in nikoli car. Lahko si pa vedno oboje.
  Nesmiselno mi je s prstom kazati na “slavne”, lej, nič niso napravili.
  Dovolj je, da smo odreagirali tisti, ki čutimo s tistimi, ki čutijo bolečino in nemoč.
  Moralizem napravi več slabega kot dobrega.

 • Menil(a) je nada dne 27.9.2007

  Ob tako gostem navalu šolarjev za pisanje dnevnika, kar je v zadnjih letih postalo “in” na slovenskem prostoru je meni zelo težko izbrati zanimive pisce.V začetku so bili blogi zanimivejši,zrelejši,teme iz vsakdanjega življenja, lahko bi rekla ” konkurenčno branje” vizavi medijem.
  Žal pa imam premalo časa ( kot upokojenka) da bi toliko ur presedela in iskala zanimivo branje.Vračam se na časopisne strani, otroci pa naj klikajo v peskovniku.
  Škoda, da ni iznajdljivih pobudnikov za STAR*BLOG namenjen starejši populaciji ljudi.Gotovo bi dobili sponzorje pri raznih medico-tehnik organizacijah,zavarovalnicah in šolah za tretje živ.obdobje…..zvezde Blogosa…..njih raja ne zanima.

 • Menil(a) je neikka dne 27.9.2007

  Nada, pred tednom dni sem na TVE (Espana) gledala oddajo o blogerski zvezdnici številka ena!!

  Koliko let, misliš, da ima???

  V tednu dni jo “klikne” tudi po 300.000 bralcev po vsem svetu, saj piše v španščini in dobi po sto komentarjev na dan, na katere sploh ne zmore odgovoriti…

  STARA JE 95 LET….in piše pesmi, misli, o svojem življenju.

  PC-ja jo je naučil pravnuk pred tremi leti, ko je radovedno gledala, kaj mulci počno ves dan in pričela pisati o sebi in življenju, preden umre.

  Sanjalo se ji ni, da bo najbolj brana blogerka hispanofonije.
  in še nekaj: pred mesecem dni mi je župan Juna(Granada) povedal o njihovi zvezdi bloganja,gospa se je v vasi tehnologije tretjega tisočletja, ki funkcionira preko najmodernejše tehnologije in 4 satelitskih internetov v vasi MORALA naučiti uporabljati internet in pri 72 letih virtualno zapeljala 31 letnega pilota Iberije, ki ni imel pojma, koliko je blogerka stara.

  Ko je izdala leta na blogu, so ji medijske hiše zasule blog s ponudbami, da da intervju za prvo špansko televizijo o pasteh interneta in o tem, da KDORKOLI lahko postane blogerski zveznik brez vsakršnega realnega pokritja.

  Vsi so mislili, da blog piše mladenka.

  Tako, v pokoju si in imaš čas…)))hehe.

  Lp, n.

 • Menil(a) je BlazS dne 27.9.2007

  @neikka: Ziher ženska na Jonasovem blogu pušča komentarje in ima za to toliko klikov 😀

  @nada: Jaz osebno sem zelo vesel da mladina piše bloge. Zakaj pa ne? Ni ti treba it po vseh blogih. Greš na blogos (ali karkoli temu podobnega, zdaj je tega veliko) in tam imaš zandje prispevke in si prebereš tisto kar ti paše… Je pa res, da je ogromno zapisov krneki ampak nihče ni popolen in ni mu za zamerit. Tak je ta svet 🙂

 • Menil(a) je klotilda dne 27.9.2007

  Oh zvezdniki. Naj bodo, če to želi njihov ego. Res bi pa lahko dosti več pripomogli za zbiranje sredstev za poplavljence, pa jim očitno to dol visi, kot je že nekdo napisal pred mano. Svoj skromen prispevek sem z veseljem donirala, drugih ne bom učila, kaj naj počnejo.
  Ja, res je tudi, vsakdo rad pogleda koliko obiskov je imel na blogu, zakaj bi se delali skromne. Lepo je, če veš, da tisto kar napišeš, nekdo tudi bere in komentira.
  Tebi Uroš pa hvala, da si oprganiziral akcijo, čeprav se morda ni nabralo veliko, je več kot nič.
  LP M.

 • Menil(a) je klotilda dne 27.9.2007

  ne vem, zakaj tako težko spravim komentar na tale tvoj blog. Očitno me ne mara. Tudi moje ime paše med donatorje, ne zaradi reklame, ampak ker bi sicer izgledalo, da lapam nekaj v tri dni.
  Hja carji – oni pobirajo ne dajejo. Kaj pa po njim mar podložniki?
  LP M.

 • Menil(a) je Uroš dne 28.9.2007

  @klotilda: ja na trenutke se sistemu za določanje spama, mal zatakne 😉 Če te ni med donatorji, mi prosim pošlji mail. Je pa bila tole zanimiva debata, čeprav je nekatere prav zaneslo iz glavne teme 😀

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string ciXbP7 to the field below: