Naša mrcina

Včerajšnji dan je bil posvečen domačim ljubljenčkom oziroma živalim nasploh. Tudi pri naši hiši imamo enega, ki je še kako razcartljan. Operacijo je, kot nekateri že veste, uspešno prestal in niti najmanj ne kaže znakov starostne utrujenosti.

Svojo korajžo je pokazal že prvi dan, ko smo ga dobili in mimoidočim pokazal “Tukaj sem jaz doma”. Bil ja tako majhen, da ga je trava žgečkala po trebuhu, ko se je podil po vrtu in lovil kvazi zalivalko za rože. Ponavadi se je lotil tiste največje, ki je bila vsaj dvakrat večja od njega. In še danes si izbere najdaljšo palico, pa čeprav potem nikakor ne gre mimo vrat. Z razliko od prejšnjega psa ni ničesar samovoljno uničil. Če pa si mu pokazal, da je nekaj njegovo, je tisto tako dolgo prenašal in žvečil, da je bilo treba najti novo igračo. Spomnim se, ko je imel malega piskajočega ježa – vijolične barve. In en dan je enostavno izginil. Jež, se razume. No kmalu smo ugovotili kam ga je skril. Vsako bodico je namreč odgriznil in pojedel. Verjetno si predstavljate kako je potem izgledala “klobasa”.

V vodi uživa, čeprav je bilo prvo snidenje totalno presenečenje. Bil je prepričan, da je jezero ploskev, po kateri se lahko brezskrbno podiš za žogo. In kakšen zalet si je vzel za skok! Štr-bunk in že je plaval. Nič mu ni bilo jasno, kaj ga je doletelo. A ni čakal dolgo, ko je bilo spet treba v vodo, tokrat za zabavo. Doma je imel najraje rumeno otroško bano, katero je v pičlih petih minutah izpraznil do zadnje kapljice. In če je nisi takoj napolnil je že sitnaril. Tudi tuš je bil najbolj zanimiv, če je iz njega tekla voda. Dokler ni uspel odtrgati cevi in z njo škropiti po celem vrtu.

Vsak dan z njim je zanimiv. Čeprav je kašen dan, ko “žnara” brez razloga ali pa si pri mizi želi kakšen kos, preden mi končamo. A slaba volja ne traja dolgo. En, dva, tri in že se mu smejimo. Enostavno velja, da je pes res najboljši človekov prijatelj. Naj bom še tako slabe volje, le-ta vedno mine, ko sem z njim.

Naj bo to nekaj utrinkov našega razgrajača. Zdaj pa me zanima, kdo je tvoj domači razgrajač. Je to muca, papagaj, hrček ali morda kaj bolj eksotičnega? Kako mu je ime in morda kaj ti je ob njem ostalo najbolj v spominu.


ena izmed zadnjih fotk po operaciji – pa še postrižen je


Zapisano med: Fotografija, Malo mešano. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je phobos dne 5.10.2007

  Hm, naš pa je vzel pot pod noge… 🙁
  Od ponedeljka ga že ni in izprašala sva že sosede in znance… pa ga ni nihče videl. Drek. Upanja na njegov prihod pa je žal z vsakim dnem manj… čeprav pravijo, da se psi gonijo okoli štiri dni, tudi do en teden. Nimam pojma, kaj bo. Če bo.

 • Menil(a) je Metatron dne 6.10.2007

  Bi mel psa… samo stanovanje mi ne dopušča tega… če se bom kdaj preselil v hišo, jo bo sigurno napolnu tudi kak kuža

 • Menil(a) je Uroš dne 6.10.2007

  @phobos: upam, da ga najdete. Naš na srečo ni nikoli zbežal. Še ko je enkrat padel čez ograjo, je potem lajal pred vhodom, da bi rad nazaj.

  @Metatron: res je fajn imeti, za stanovanje pa zna biti problematično. Sploh kakšne velike pasme.

 • Menil(a) je Tina dne 7.10.2007

  Luštno mrcino imaš. Za svoja leta izgleda prav mladostno 🙂
  Sama imam avstralsko ovčarko Chico (chica.napsletu.com) in posvojenega mačka Gomija -oba sta v stanovanju. Po mojem mnenju je za psa bolje, če ga ima lastnik v stanovanju in se dovolj ukvarja z njim, kot pa da je na vrtu pred hišo cel dan prepuščen sam sebi. Moja psička gre z mano skoraj povsod, obiskujemo varovance domov starejših, otroke v šolah, delamo agility, trikce, poslušnost, reševanje, hodimo v hribe, na kavo, po mestu, se peljemo v vlakom,… Moji ‘stanovanjski’ psički nič ne manjka. Doma pa najraje leži pri mojih nogah in ji ni važno ali je to pod mizo, na kavču ali pa zraven štedilnika.

 • Menil(a) je Jerry dne 8.10.2007

  Jaz imam psa na “posojo”:)). No, govorim o “zlatkotu” od punce. Kljub temu da ga ne vidim vsak dan, je zelo navezan name. Kadar sem na obisku pri njenih mi pes sploh ne da miru. S taco tako dolgo utruja, da mu jo moram nato ves čas držati. In bog ne daj da bi se usedel več kot meter stran od njega. On bo že znašel način, da se mi približa. Tudi na skrivaj:)
  Vsekakor je pes res človekov najboljši prijatelj.

 • Menil(a) je Uroš dne 8.10.2007

  @Tina: osebno mi je vseeno kje je pes, le da se z njim ukvarjaš. Kontra primer je sosedov, ki vsaj 8 ur dnevno utruja z dretjem v pesjaku, ker se nihče ne zemni za njega. Je pa luškana tvoja prička. Sem ravno par tednov nazaj gledal eno leglo in so prav simpatični ti ovčarji.

  @Jerry: Zlatko 😀 😀 😀 Frajerski je, pa tudi pravi pozer 😉

  Me pa čudi, da imate samo pse. Sem pa že upal, da se bo kdo s kakšnim legvanom ali kaj podobnim javil 🙂

 • Menil(a) je Tina dne 8.10.2007

  Tisto leglo aussie-jev so Chicini polbratci in polsestrice (www.alpineriver.si). Bojo isti hiperaktivčki kot je Chica 😉

 • Menil(a) je Snify dne 8.1.2008

  Pravi cuker je, tale tvoj kuža..

  @phobos .. ja tud nam je pobegnla Bella, ampak smo jo na sreco našli..En teden že traja tale agonija :/

  A kdo mogoče ve, kako dolgo se psice gonijo in kolkrat na leto? Ker sm dobla že več različnih odgovorov pa ne vem, kateri je pravi.

  Lp

 • Menil(a) je Tina dne 8.1.2008

  @Snify, psice se gonijo približno 3 tedne. Kako pogosto je pa čisto odvisno… Ponavadi se na pol leta, lahko pa tudi manj pogosto. Moja se na 11 mesecev oz. 1x na leto. Če ne planiraš imeti legla, ti svetujem sterilizacijo – da se ne bo kaj nepričakovanega zgodilo na teh potepanjih…

 • Menil(a) je Uroš dne 8.1.2008

  @Snify: ja pravi cuker je, čeprav gre čez kašen teden spet k zdravniku 🙁

  @Tina: super hvala, za tako hiter odgovor in lepo iz prve roke 😉

 • Menil(a) je Snify dne 10.1.2008

  @Tina: hvala res. 🙂 Saj bi jo peljali na sterilizacijo, ampak nas drugi opozarjajo, da lahko potem dobi raka.. kako pa je s tem, če vaš? 😉

  @Uroš: Kaj pa mu je? 🙁

 • Menil(a) je Uroš dne 10.1.2008

  @Snify: lahko si prebereš, kako je prestal prvo operacijo.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string 0FdYm6 to the field below: