Mene za precednika – making of

To, da se naš trenutni predsednik rad našemi v Zelenega Jurija ali, da tu in tam zaigra na doma izrezljano frulico, me kratkomalo boli kita. Tudi sam sem bil gost onkološkega inštituta, pa ne utrujam vesoljni Sloveniji o najrazličnejših prosvetljenjih, ki so me v tem času doletela. Mini projekt “Mene za precednika” (če temu sploh lahko tako rečem) je nastal zgolj zaradi predvolilnega cirkusa in počasi začenjam razmišljati, da mi je z volilno pravico bila dodeljena zgolj vstopnica za ogled cirkuške predstave. Vsak izmed kandidatov se je na pamet naučil trik, s katerim bo nas, Slovenceljne, nategoval vsaj naslednja štiri leta.

Na predsedniških soočanjih vsak po svoje utruja z idejami, ki jih med drugim lahko slišimo tudi na izboru za miss, po drugi strani pa en drugemu podtikajo takšne in drugačne afere, ogulene, kot stari pošvedrani šolni. Pa nam je res treba tega? Očitno zakon pravi, da predsednika potrebujemo, čeprav se mi zdi, kot da se je trenutni že stegnil. In če je lahko vsak “kekec”, kot pravi Stane, kandidat za predsedniške volitve, se jim v cirkuški areni pridružujem tudi sam. V vlogi pionirskega kekca, ki namesto polente in vloženih kumarc, zna pripravit v cerkveni hosti “nakraden” kostanj. Zvezdni prah, pa se je odločil, da bo poskrbel za PR in tako natrosil nekaj krepkih.


Ne predstavljam si vseh predsedniških kandidatov stati mirno, ob deklamiranju “Žive naj vsi narodi….”

Ko sem se z Matjažem pogovarjal o ideji, da bi na to temo naredil par fotografij, je bil takoj za. Rekvizite sem po nekaj tedenskem iskanju našel skorajda doma. Očitno je moj bratranec Aleš pravi pionirček, ki obvezno pionirsko opremo hrani še danes. Priskrbel je tudi trenutno in bivšo slovensko zastavo, ki pa je očitno preživela precej vetrovnih in deževnih dni. Na žalost Pervola nisem imel pri roki, da bi ji povrnil barve, je pa zato “tanova” kar sijala v domovinskih barvah.

Špela, Matjaž, Mateja, moja žena Tanja in en “vaški pionir” smo se popoldne zbrali na naši parceli – Aleš pa se je doma prebijal iz kuhinje v dnevno sobo (skozi zid). Kostanj je v koncept projekta padel čisto po naključju in konec koncev se mi zdi, da je ideja prav posrečena. Ker od mojega nakupa marele le te še nisem preizkusil, je bil to pravi trenutek, da se izkaže. Kljub vsej tehniki rdečega in rumenega tabora, je manjkal “usran” 5 centimeterski podaljšek za proženje fleša. Po tehtnem premisleku sva z Matjažem le nekako uspela pobotati oba tabora in tako je Canon veselo prožil Nikona. Vsi na svoja mesta in “action!”


A bi ti tud’ eno porcijo?


Biti resen, ko se vsi okoli tebe smejijo in te po vrhu namažejo še najnovejšim ogljenim pudrom, ni ravno enostavno. Kostanj pa vroč, da ga komaj držim.

Po napornem (z obilo dima in malodane zažganimi hlačami) a hkrati zabavnem fotkanju smo nadaljevali o vsemogočih debatah, ki so mimogrede nanesle tudi na vložke (ne baterijske).


Manjši lepotni popravki


Ekipa brez fotografa

 • foto: Matjaž + Canon
 • makeup: Tanja
 • odbojnik: Mateja
 • držanje zastave: Špela
 • model: jaz precednik
 • luč: flesh + marela, flesh + odbojnik

Zapisano med: Fotografija, Za šalo. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž dne 11.10.2007

  hehe ful smo dobr tole uštimal…. si iber fotogeničen 😉 pa priden model 🙂

 • Menil(a) je Olki dne 11.10.2007

  hahah, kake vi toti tam doli sekate!!??hahaha

  Precednik mora bit Štajerc, fotograf, bloger, usmiljen do nemočnih,….

  UROŠ PAČ!!!!

 • Menil(a) je Uroš dne 11.10.2007

  @Matjaž: o pridnosti bi se dal razglabljat, čeprav kjer je “tumhajt” sm vedn zraven.

  @Olki: mi tu toti tle gori ne “šprehamo” tako 😀 Daj pridi ti enkrat v naše kraje na kostanj.

 • Menil(a) je BlazS dne 11.10.2007

  Moj glas imaš! 😀

 • Menil(a) je metatron dne 11.10.2007

  Olki tam okrog (pri Urošu) že malo na koroško šreho potegne :)… mal te morm zabavat uroš :)… a veš kako pravijo moji prijatli iz ljubljane? Tam čez trojane se pa tako vsi poznate 🙂 no da ne bo pomote tud js sem čez trojane. Dober tale sešn… edino js si pa kljukca peterleta predstavljam, kako ponosno bi recitiral 🙂 Pa ponosno ne zaradi vsebine recitala ampak zaradi tega ker bi (kao) tko dobro recitiral 🙂 malo smeha mora bit

 • Menil(a) je Uroš dne 11.10.2007

  @BlazS: bom še kje zbral vseh 4000, še dober, da sm prepozn.
  @metatron: to sm pa slišal, glede Trojan 😀 Bi pa Lojza ziher meh potegnu al pa na orglce zašpilal.

 • Menil(a) je Gregor dne 12.10.2007

  Haha, dobra ideja in še boljša izvedba. Najbolj važno pa je, da je dost smeha. :))) Drugače pa moj glas imaš :)))

 • Menil(a) je razkritOdkrito dne 12.10.2007

  Super ideja, izvedba. Pozdrav,
  Mateja

 • Menil(a) je Spela dne 12.10.2007

  Kak smo fajniiiii 🙂

  Drugace pa ja…glasujem zate 😀

 • Menil(a) je Mateja dne 14.10.2007

  Ko bo napočil velik trenutek, in ko se bom odpravila na volišče…bom k imenom in priimikom dodala tvoje ime in te obkrožila…saj si svojo kampanijo odlično zastavil! :)))))))))))))))

  PS. Zanima me ,če bi v času tvojega “preds(c)ednikovanja” spet nosili modre čepice? ;))

 • Menil(a) je stardust dne 15.10.2007

  @mateja: dobra ideja tole s cepicami.. apeliram pa na bodocega oceta drzave dr. gruberja, da ponovno uvede prepevanje internacionale, titejeve slike v razredih in seskanje otrok! predobro jim gre… 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 15.10.2007

  @Stardust: počasi, zaenkrat še dipl.ing. nisem 😀

  Glede kapic, pa itak. Moda se vrača in modra barva je tako moja barva. Pa baje mi tako paše, da bi kr na volitve šel z njo.

 • Menil(a) je stardust dne 17.10.2007

  @uros: marsikdo ni, pa si kar titule lima pred ime.

  tovariski pozdrav,
  prof.dr.mr.pr. -stardust, dr.phil.fil.med.kret.en

  PR SLUZBA

 • Menil(a) je Uroš dne 17.10.2007

  😀 😀

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string o0KLRS to the field below: