A je kdo sploh not’ padu?

Po pravici povedano, JAZ NE! Ko sem že skoraj obupal nad izredno “kvalitetnim” programom, ki ga ponujajo naše TV hiše, je moje zanimanje vzpodbudila novonapovedana oddaja “A si ti tud not padu?”. Še pomnite začuden fris nemškega vojaka, ki je obsedel pred malim Peterčkom? V nizkem štartu sem bil pred TVjem že nekaj minut pred pričetkom, saj nisem želel zamuditi morebitnega ključnega uvoda.

Zrnec je fenomen med komiki in mu vsaj zaenkrat v Sloveniji ni para. Očitno so na Pop-u drugačnega mnenja in tako so mu ob bok ponudili Bizovičarja, ki je že v času TLP-ja postajal vedno bolj naporen, da ne rečem tečen. Predvsem se mi zdi, da njegova aroganca ne sodi ravno na osrednji TV program. Ampak recimo, da se je fant spametoval in zresnil. Vsaj vezalke si je zavezal.

Prvi skeč je mimo, sam pa se sprašujem, v čem je štos. Gledam naprej in upam, da je bil to le zgrešen začetek. Malo morgen! si rečem. Ko na odru gledam grešnega kozla, ki mi je v rani mladosti s spuščanjem periskopa krajšal dopoldneve, mi postaja jasno, da se ob neslanih šalah Bizovičarja na račun (pre)debelih ljudi, ta večer očitno ne bom nasmejal. Zrnec se je sicer trudil biti naravno šaljiv, čeprav je ob vsem tem deloval, da ne rečem, zmeden. Glasbeni izbor, hmm, škoda besed, čeprav gre tu verjetno za lasten odpor, ki ga že od nekdaj gojim do kvazi slovenskih rokerjev, ki svoje zapite obraze skrivajo za dva evra vrednimi sončnimi naočniki.

Nekje vmes sem se za trenutek predramil iz globokega spanca, ko so brhka dekleta v stilu svetovnega pokala, tekmovala v hitrostnem križanju nog. Pričakoval sem sicer križanje na daljše proge, a je žal bilo tistega “nekaj spontano zabavnega” konec v pičlih nekaj sekundah. Na trenutke se mi je zdelo, kot da skušajo v 60 min strniti vse aktualne in tudi neaktualne teme, brez vodilne niti, ki bi gledalca vlekla za nos od začetka do konca. Reklamni maraton vsakih petnajst minut, pa je tako že stalnica in je vsak stavek na to temo odveč.

Morda je bilo krivo vreme ali za uro daljši dan. Enostavno me poizkusi šaljivosti niso prepričali in upam, da je tokratna oddaja bila le žrtev porodnih krčev. Sem mnenja, da imamo nedeljskih Mariov, sodedovih Kmetij, velikih Bratov in še koga počasi dovolj. Kakšen jesenski prepih bi se zato dodobra prilegel, sicer bo zima še kako zaspana.


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Spela dne 29.10.2007

  Meni osebno je bila pa oddaja full všeč in mi je polepšala dolgočasno nedeljo. Ja, Gojca sta si res privoščila, ampak je on suvereno sodeloval, na koncu sta bila pa prav ganljiva in mislim, da sta se mu odkupila za vse, kar sta prej izrekla. Sicer pa…Igralci med sabo itak vejo kje je štos.

  Skratka, meni je bilo všeč, samo upam, da imata dovolj materiala še za naprej 🙂

 • Menil(a) je stardust dne 29.10.2007

  isti kretenizem, kot prej. sicer pa, kaj od ladeka sploh pricakovati? kritiziram!

 • Menil(a) je domovoj dne 29.10.2007

  Hehe.
  Nisem gledal (ajd, Zrneca bi še prebavil, onega samovšečneža pa nikakor) in po tvojem opisu sodeč sem se dobro odločil. 🙂

 • Menil(a) je David dne 29.10.2007

  no ja, pričakoval sem več. a jim damo še možnost:) kakšen mesec naj jim bo.

 • Menil(a) je stane c. dne 29.10.2007

  Delim avtorjevo mnenje. Obup! Mi sploh ni jasno, kakšen je koncept oddaje. V čem je poanta? K’r neki. Razmetano k’ gnoj po polju. Skeči mimo, humor “pod mus” ne vžge nikoli. Mogoče so bila pa pričakovanja prevelika? Kdo bi vedel. Mario lahko zaenkrat mirno spi…

 • Menil(a) je Gregor Barič dne 29.10.2007

  Tud mene ni prepričal. Med posameznimi skeči sem kar hlastal po tem, da pa končno naj bo nekaj smešnega. Pa ni bilo in ni bilo. Ok. Sej tu pa tam mi je malo zategnilo lične mišice (predvsem pri javljanju izpred parlamenta), ampak vsesplošna ocena pa nikakor ni odlično. Jaz bi dal mogoče 2+ (od 5). Tudi upam na izboljšanje iz oddaje v oddajo. Itak pa da je Bezovičar samovšečen že na prvi pogled. Zrnec pa je pristen in to se mu vidi.

 • Menil(a) je Žiga Gričnik dne 29.10.2007

  Tudi sam sem pričakoval več. Predvsem zaradi tega, ker sem si zamislil drugačen koncept, da bo bolj na izi vse skupi,… Amapak na nekaterih šalah sem se pa kar pošteno nasmejal. Bom počakal na naslednje oddaje in bom videl kaj sta še sposobna narediti. Lahko, da še znata pozitivno presenetiti…

 • Menil(a) je Uroš dne 29.10.2007

  @Spela: hvala bogu, da je bilo vsaj komu všeč.

  Sicer pa tudi sam razmišljam, da je morda res bil glavni razlog (pre)veliko pričakovanje. In izkazalo se je za še eno sranje. Sicer so bili trenutki, ko je kazalo bolje, ampak lahko minutažo preštejem na prste obeh rok. Bomo videli, če bosta čez čas bolj naravna.

  @domovoj: dobrodošel 😉

 • Menil(a) je Foka dne 29.10.2007

  Jst sem, tako kot Špela, tudi čist not padla in se nasmejala do solz… Meni se je koncept oddaje zdel nekakšna parodija na sobotno-nedeljske oddaje na RTV… ki so itak za skozlat…vse po vrsti! Bravo Zrnec, Lado in kompanjon Gojc! =)

 • Menil(a) je Marko dne 29.10.2007

  Glede na napisano in tudi ostala mnenja imam občutek, da nisem ničesar zamidil in je bil spanec prvih 60 min boljša odločitev :). Sam sem videl samo zadnjih nekaj minut, vendar zaradi vpliva spanca nisem mogel slediti dogajanju (prebijanje je res hudič).

 • Menil(a) je iMP dne 30.10.2007

  Mislim… kako bedno je to – sem pričakoval boljšo oddajo pa izgleda, da tudi njim primankuje kreativnosti in idej. :S

 • Menil(a) je Tanja dne 30.10.2007

  Res so bila pričakovanja prevelika in razočaranje nad oddajo kot celoto neizbežno. Saj so bile posamezne minute smešne/zabavne, ampak cela oddaja pa “kr neki”, brez repa in glave! Ampak Zrnec je še vedno moj najljubši slovenski komik/igralec! 😀
  Mario pa naj raje kar doma ostane (vse “sranje” na tv je še vedno boljše od njegove oddaje :((!)

 • Menil(a) je metatron dne 30.10.2007

  no hvala bogu, da nisem gledal… bi izgubil uro, ki se mi nikoli več ne bi vrnila 🙂

 • Menil(a) je gianni dne 30.10.2007

  ma kaj kritizirate!?!? lado je odličen voditelj in zrnec še boljši komik!!!!!
  kje pa piše, da mora oddaja met glavo pa rep???
  le trako naprej

 • Menil(a) je Uroš dne 30.10.2007

  @gianni: 100 ljudi 100 čudi 😀

 • Menil(a) je Mateja dne 30.10.2007

  Tudi jaz sem pričakovala veliko več…določeni “skeči” in šale so bile že skoraj prisiljene, nenaravne,umetne…mislim, da je “catch” ravno v tem, da je to humoristična oddaja, zato vsi pričakujemo skozi celo oddajo Zrneca smešnega in izvirnega kot takrat, ko je imitiral dvoboj “Mutola-Čeplak” npr. ali pa Bizovičarja ciničnega in provokativnega s vprašanji. Na žalost je oddaja predolga in takih vložkov ni mogoče imeti ves čas, zato bi po mojem mnenju bilo veliko boljše, če bi bila oddaja na drugačnih konceptih, z mogoče bolj “normalno” zabavno in raznovrstno vsebino,ki bi jo Zrnec in Bizovičar tu pa tam popestrila s svojimi skeči in forami…bilo bi veliko bolj zabavno…točke bi bile bolj izvirne pa tudi nasmejali bi se bolj, ker bi bilo vse skupaj manj pričakovano in naravno.

  To je moje mnenje, čeprav sem “odprta” za drugačno mnenje, ko bom videla vsaj 10 oddaj… 🙂

 • Menil(a) je lonDON dne 31.10.2007

  Sam sem si prav tako z zanimanjem ogledal zadevo in me ni razocarala. Navduila pa prav tako ne. Gojc ni bil ravno posrecena ideja za prvega gosta, sam koncept oddaje pa mislim, da se bo pocasi spreminjal.

 • Menil(a) je Uroš dne 31.10.2007

  @Mateja: tudi sam si bo verjetno vzel časa še kakšno nedeljo. Čeprav sem bil včeraj nad Zrnecom in Bizotom pozitivno presenečen 😉

  @lonDON: najprej dobrodošel, drugače pa srčno upam, da bodo koncept prilagodili in zrahljali kar se tiče količine skečev in da bo le imelo vse skupaj nek smisel.

 • Menil(a) je stardust dne 31.10.2007

  @uros, @gianni:

  kot je uros napisal, 100 ljudi, 100 cudi. dodajam nadaljevanje: 100 zena, 200 sisa!

  -razen v dveh primerih:

  1. – na onkologiji: 100 zena, 147 sisa
  in 2. – v cernobilu: 100 zena, 420 sisa

  🙂

  -stardust

 • Menil(a) je Uroš dne 31.10.2007

  LOL, črno ampak so true!

 • Menil(a) je jakica dne 31.10.2007

  Hoj, zelo me je zanimalo, kakšna bodo mnenja,
  ampak tudi moj pogled na oddajo je bil tako tako.
  Pa tako zelo sem si želela ene osvežitve na TV.
  Upam, da fanta bereta,ker bi lahko kar par stvari dojela!
  Predvsem pa se mi zdi, da intervjuja ne moreš delat, če ne poslušaš odgovorov in povezuješ idej. Se mi je zdelo, da zna Bizovičar več..
  In nikakor nisem pričakovala tako medlih odgovorov Gojca, ki ga cenim kot igralca, pokazal ni pa nič!
  Še najbolj bi mu pasal skeč, ko stopi na javno tehtnico in mu le ta v mehanskem jeziku zapiska:
  Tehtajte se posamezno!!!!
  Jurij mi je pa zakon! Pa saj bo boljše!!!?, a ne?

 • Menil(a) je Tanja dne 31.10.2007

  Predlagam, da za njuno naslednjo oddajo znižamo pričakovanja na nulo, pogledamo oddajo še enkrat in potem ponovno podamo svoja mnenja. 😀 😀 😀

 • Menil(a) je Eva dne 1.11.2007

  Men je blo tut kul, ker še vedno 100x boljš kot pa “topli” Mario. Sej bo,… start je bil res da malo bolj proti pricakovanju,… a saj bo! Oba sta dobra in vem da bo iz oddaje v oddajo boljs!
  Hvala bogu neki novga, ne smemo vedno vsega takoj pospukat,no! Saj bo!!!

 • Menil(a) je stardust dne 2.11.2007

  eva, tvoji so ziher kadili travo, medtem, ko so te delali? ;)))

  naivnost boli… 😉

 • Menil(a) je Eva dne 2.11.2007

  Čuj ne bi vedla! Jih bom vprasala!

  Pa tvoji?

  Mene nc ne boli? Pa tebe?

 • Menil(a) je jakica dne 4.11.2007

  Juhu, pa je le mega!!!
  Splačal se je vstrajat in gledat, danes se ful smejim.
  Itak
  LP

 • Menil(a) je Eva dne 4.11.2007

  Res je! Prav imas!
  Upam da se kdo tako misli!
  Men je blo boljs,… verjamem da bo iz oddaje v oddajo boljs.

 • Menil(a) je Uroš dne 5.11.2007

  o besedi MEGA, bi se tukaj dalo razpravljati, ampak bom dodal samo, bilo je boljše (predvsem sem znižal kriterij in pričakovanja), še vedno pa to ni tisto “YES!!!!!!!”

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string vFGK4P to the field below: