Božič pod streho

Natančnega razloga za odlašanje še nisem uspel najti, ampak tale zapis že dva dni prelagam sem in tja, ga brišem in ponovno napišem. Mogoče sem se za letos že iztrošil, ker razloga, da bi z eno nogo že stal v novem letu še ni, saj me na zadnji dan čaka še verjetno zelo “produktiven” dan v službi. Lahko bi krivdo za odlašanje naprtil še Matjažu, ki me je zaposlil z iskanjem razloga za nedelovanje diska, a sva konec koncev včeraj zvečer opravila precej delikatno delo – raziskavo. Načrt, da se lotim slednjega zapisa se je tako prevesil na čas pred spanjem, ko ponavadi iz mene vre neka čudna energija in mi glavo dobesedno preplavi z mislimi, ki na koncu nimajo uporabne vrednosti. Predvsem zato, ker je zjutraj glava prazna. Pa bi si kdaj želel, da bi lahko kakšen večerni umotvor izlil po tipkovnici.

Za piko na i sem danes misli obremenjeval s sanjami, katere si lahko razlagam kot pretirano večerno možgansko aktivnost, saj so bile brez repa in glave. Če jih skušam fiktirati, je primerjava med dinozavri in poveljevanjem Williama Shatnerja še najboljša primerjava. Na srečo so se najbolj zlobne ujele v Lovilcu sanj, a je bilo vsega skupaj vseeno preveč in tako sem bil sredi noči buden kot ris. Verjetno bi bilo bolje, da se poberem in kakšno zapišem, a sem se raje utrujal s premetavanjem, ki je po dobri uri le obrodilo sadove in me v spanec poslalo do ponovnega jutranjega bujenja. Tokrat ob pravi uri. Kljub vsemu je bilo premetavanje razmišljujoče plodno in če bo sreča nanesla v pravo smer, se lahko v prihajajočem letu nadejate kakšne dodatne umetnije.

Najina soba
Najina okrašena soba

Venček, ki je luč sveta ugledal z nekaj dnevno zamudo
Venček, ki je luč sveta ugledal z nekaj dnevno zamudo

Nekaj prejetih nefiktivnih voščilnic
Nekaj prejetih nefiktivnih voščilnic

In da ne bom samo mlatil prazno slamo, sem zbrskal album The Division Bell, za katerega sem že v službi ugotovil, da sprošča možgansko napetost in vrstice kode ne silijo v nezaključene zanke, ki jim pomaga samo brisanje in ponovno tuhtanje smiselne rešitve problema. Če se torej končno posvetim naslovu, da ne bo ostal tam nekje v arhivu popolnoma brez kančka povezanosti z vsebino, bom začel in končal pri božičnem večeru. Kot je že v navadi se najprej ob dobrotah, ki šibijo mizo, nasitimo, kar močno otežuje nadaljnje sedenje med odpiranjem daril, zato sem letos bil pri tem bolj premišljen in pravočasno ustavil konje.

Izdelan koledar za leto 2008
Izdelan koledar za leto 2008

Veselje ob pogledu na motive bondovega leta
Veselje ob pogledu na motive bondovega leta

V letošnja darila sva s Tanjo skušala vložiti več lastnega truda in idej, nenazadnje pa dodati tudi nekaj, kar bo ostalo. Po obrazih sodeč, trud ni bil zaman. Če pa kot izhodišče postavim svojo mamo, pa lahko zapišem, da boljšega darila skoraj ne bi mogla pripraviti. Upam, da sem s tem delno opravičil svojo lenobo, ki me spremlja čez leto in tako fotografije rož, nikakor nočejo končati v primerni gledljivi obliki. Naslednje leto obljubim, da bom bolj priden, če pa me lenoba vseeno “prime”, bo vsak mesec na podarjenem koledarju krasil eden ali več cvetov njenih najljubših “prijateljic”.

Vsi zbrani, sebe pa sem vtaknil v okrasek ;)
Vsi zbrani, sebe pa sem vtaknil v okrasek 😉

Pecivo izpod rok mojstrice Ksenije, upam na kakšno porcijo tudi za silvestrovo. Vesna pa se je ponudila, kot uradni preizkuševalec.
Pecivo izpod rok mojstrice Ksenije, upam na kakšno porcijo tudi za silvestrovo. Vesna pa se je ponudila, kot uradni preizkuševalec.

In kaj sva midva dobila? Veliko lepih in uporabnih stvari:

 • torba za smučarske čevlje, da ne bo vedno vse teklo po avtu
 • odeja, ki bo nadomestila staro obrabljeno
 • pisane nogavice
 • posoda za kruh, kjer je dovolj prostora še za kakšno čokolado
 • brisače za savno
 • super podstavek za kuhalnico, da ne bom vedno pacal po kuhalni plošči
 • simpatičen dodatek za savno, rokavički in milo, ki bo koristil med masažo po “švicanju”

Princ in princesa
Princ in princesa

Seznam se še nadaljuje, bi pa na tem mestu dodal da sem vesel in cenim, da imajo družina in prijatelji ušesa vedno na pecljih ter skrbno hranijo najine izražene želje. Preden pa zaključim – Pink Floydi igrajo že zadnji komad – me zanima, če si tudi ti dobil kaj, kar te je mogoče presenetilo ali si bil darila še posebej vesel.

P.S. za tehnične firbce naj dodam, da zadnjih nekaj objav lahko ogledujejo fotografije, ki jih riše nova Sigma 18-50mm 2.5 HSM. S prvimi rezultati sem tako zelo zadovoljen.


Zapisano med: Fotografija, Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je seamus dne 28.12.2007

  Hja rezultati sigme so res zanimivi, prou dobr zgleda. Glede daril in letošnjih praznikov – sva upala pa je vse skupaj padlo v vodo zaradi sanacije… No vsaj končano je bilo do božiča in sedaj sva že skoraj prišla k sebi.

 • Menil(a) je tetaksenija dne 28.12.2007

  Porcija za silvestrovo že pripravljena.

 • Menil(a) je Eva dne 28.12.2007

  Sej tvoje slike so itak vedno profi pofotkane 🙂 – Sploh mi je vsec tista slika z voščilnicami,… (pikapolonica – 🙂 🙂 🙂 Le kdo vama jo je poslal. Hehehe.

  No, jst skljocam se kr z najinim bogim starim Canonom, ampak sam da se vidi :), tak da moj blog ne temelji glih na kvalitetnih fotkah 🙁

  Ja, se pridruzujem pohvalam za pecivo, ful je bilo dobro, sem ga mal "ukradla", ko sem prišla k mojim v Celje na obisk 🙂 Bravo Ksenija!

  Aja, hvala vama za čestitko!

 • Menil(a) je stardust dne 29.12.2007

  …dragi bozicek, dedek mraz, ali pa sveti trije kralji. prinesi mi, prosim, turbino. malo predolgo (1 mesec) ze imam nepremicnino…

 • Menil(a) je BlazS dne 29.12.2007

  Vesna zgleda simpatična … 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 30.12.2007

  @seamus: se pravi, da je sanacija bila božičkovo darilo. Bo pa drugo leto toliko bolje, ko se boš spomnil na lansko polomijo.

  @ksenija: super, pridemo iskat!

  @Eva: pikapolonce, kaj pa vem čigave so 😉 S fotkami se trudim, čeprav sem ponavadi preveč kritičen in rezultat ni takšen kot je bila želja.

  @stardust: ja kaj pa kupuješ Hondo 😀 To ti je Twingo dal zdej vetra, ker si ga zapustil 😉

  @Blaz: anede je 😉 Samo so pomojem leta ovira 😀

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string IrkI1X to the field below: