Skok v “noviga leta” dan

Letošnja gostitelja Matjaž in Mateja sta za primerno temperaturo poskrbela že nekaj dni prej in tako smo prispeli v prijetno ogreto in domače okolje vikenda, kjer je bilo vse pripravljeno za zadnje slovo bondovemu letu. Ob pogledu na vso prinešeno kramo bi verjetno kdo pomislil, da bo silvestrovanje trajalo najmanj teden dni.

Za dobrodošlico smo večer otvorili z Baileyjem in se nato vsak po svoje lotili priprave večerje. Kljub polnemu vampu sem ponovno nažiranje sprejel kot nujno opravilo, ki nekako sodi v ta decembrski čas. Suhe salame, sir, francoska solata, paprika in domač kruh. Hrana je z neverjetno hitrostjo izginjala in kljub veliki želji po tiramisuju je bil plan sladkanja prestavljen na naslednje leto.

Ali se samo meni zdi, da je vsak naslednji bolj poln ;)
Ali se samo meni zdi, da je vsak naslednji bolj poln 😉

Kaj pa "maš" tooooo? - To bomo pa "ledeka" delal!
Kaj pa “maš” tooooo? – To bomo pa “ledeka” delal!

Polni želodci so prepovedovali extremno norenje in ples, zato smo čas do vrhunca večera zapolnili z igro pantomime in še eno, katere ime se je izgubilo med vrsticami. Bistvo je bilo, da na čelo “fašeš pildek” in tvoja naloga je, da ugotoviš v koga so te soigralci nominirali. Sprva sem bil Jurij Zrnec, pa je Mateji ušlo z jezika in me na koncu preimenovala v Saša Hribarja. Zelo izvirno je Aleš Matjaža preimenoval oz. bolje rečeno, ga sploh ni. Tako je imel nalogo, da ugane svoje ime.

Znana osebnost Matjaž
Znana osebnost Matjaž

Naša četica koraka…
Naša četica koraka…

Tanja se trudi s pantomimo Salmonele
Tanja se trudi s pantomimo Salmonele

Zaloge besed, ki so čakale ekipo deklet
Zaloge besed, ki so čakale ekipo deklet

Aleš v akciji
Aleš v akciji

Pantomima nas je razdelila v dva tabora – men vs. ladies. Ker sta bila dva izmed prisotnih še “zelena”, smo začeli z bolj enostavnimi in nadaljevali v precej nemogoče. Tako je bilo potrebno na dan privleči precej iznajdljivosti in domišljije, kako z rokami in gibi pokazati rešitev. Malo pred polnočjo se nam je pridružila Špelina migrena, ki jo je zvabila v posteljo, zato smo postroj z nabitimi šampanjci pripravili brez nje. Že več let se mi dogaja, da steklenico penine odprem prepozno, zgodilo pa se je tudi, da je čep odfrčal že nekaj sekund prej. Letos sem se zato še posebej potrudil in ga v novo leto poslal ob pravem trenutku.

Tanja zadnjih nekaj minut nabira toplotno energijo, da bo skok v novo leto prijetnejši
Tanja zadnjih nekaj minut nabira toplotno energijo, da bo skok v novo leto prijetnejši

Pozlačena penina
Pozlačena penina

Hoplaaa, pa smo ga dočakali :D
Hoplaaa, pa smo ga dočakali 😀

Med tem je tudi Špela zbrala svoje moči in se nam z željami za prihodnje leto pridružila. Tako smo skupaj opazovali razsvetljeno nebo, nekaj žvižgavcev pa je tudi Matjaž poslal v zamegljeno noč. Ko je zmanjkalo municije, smo se premraženi prestavili nazaj na toplo. To, da je od zadnjega basanja s hrano minilo le dve uri, ni bila nobena ovira za nadaljevanje večera ob fundiju. Slednje nas je očitno preveč utrudilo, saj smo okoli četrte ure že vsi noč nadaljevali v meževi deželi.

Jutranje kepanje in…
Jutranje kepanje in…

…sneženi wrestling za punce
…sneženi wrestling za punce

Do jutra je zaloga drv pošla
Do jutra je zaloga drv pošla

Jasno in s soncem obsijano jutro nam je postreglo s čudovitim razgledom. Po obilnem zajtrku (ja, spet hrana) smo se lahko naužili svežega zraka in nakrmili jelene. Manjkalo pa ni tudi kepanje Špele, ki je tokrat na srečo odnesla brez zadetkov v glavo. Silvestrovanje smo kljub na trenutke sflajenem glasbenem izboru (turbo in harmonika žal ni po mojem glasbenem okusu in očitno tudi Jabuk ne prebavlja Konečnika in kompanjonov, saj je iTunes doživel novoletni crash) uspešno speljali do konca. Zahvalil pa bi se tudi že prej omenjenima gostiteljema, ki sta se res maksimalno potrudila. Glede na količino hrane, pa verjetno ni strahu, da bi bil v letu 2008 lačen.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 2.1.2008

  bom napisal isto, kot pri špeli 🙂
  bili ste pridni, kuril sem dovolj, da vas ni zeblo, ker pa se hrane ne meče stran (ste šli pač prehitro domov), sem se "moral" zrediti za 10 kg 😉 😛 no ja… heh
  blo luštno, ja – ampak mene še vedno zanima, kdaj je afterparty? 🙂

 • Menil(a) je Mateja dne 2.1.2008

  Tako lepo si vse skupaj povzel, da bom še mogla razmisliti, če se mi sploh "splača" objaviti nov post na to temo 😉

 • Menil(a) je Andrej dne 2.1.2008

  Keri fris ma desni na 2 fotki.

 • Menil(a) je Spela dne 2.1.2008

  @Mateja…OBVEZNO objavi-ta oba 😀 Foto materiala je pomoje dovolj…jaz pa firbčna 😀

  @Andrej…tisti desni je moj fant, ki mu na trenutke strela…in prav je tako 🙂 Imam sicer eno sliko, ki je kar velika konkurenca njegovemu frisu…je pa fris levega na sliki (Matjaža namreč). Če koga zanima, naj pove…bom editala na blogu 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 2.1.2008

  @Matjaž: sam sem poleg zamenjave prve številke v starosti zamenjal tudi prvo številko v teži. Tako, da se nič ne zgovarjaj 😀 Afterparty sledi, javim datum offline!

  @Mateja: ja sigurno se splača, saj bo viden iz tvojih oči.

  @Andrej: tale “keri” res hecno zveni 😉 Imam pa še vsaj 4, pomoje hujše frise, sem ostal pri najmilejšem 😀

  @Spela: Matjaža imam tudi sam, a naj se sam odloči, če je za v javnost 😀

 • Menil(a) je stardust dne 3.1.2008

  42.

 • Menil(a) je Uroš dne 3.1.2008

  @stardust: kaj pa ti, odkrivaš tisto “the answer to the ultimate question of life, the universe and everything”

 • Menil(a) je Sašo dne 3.1.2008

  Vsak bolj poln, bo kar držalo 🙂 Vsaj pri sedmem kozarčku je občutno več. Zihr je točil zase 😉 Je Špela lepo evidentirala

  Drugač je pa fajna foto reportažica.

 • Menil(a) je stardust dne 4.1.2008

  stevilka, primerna trenutku. 42. odgovor iz druge galaksije. kot vcasih jaz 🙂

 • Pingal je Br4instorm » Blog Archive » Silvestrovanje na Planini 2008 dne 4.1.2008

  […] vikendu na Planini pri Sevnici… Na to temo je bilo že kar nekaj napisanega na Špelinem in Uroševem blogu, tako da si lahko preberete in pogledate tudi njuno interpretacijo ter občutke […]

 • Menil(a) je Gregor Harih dne 6.1.2008

  Zgleda, da ste se meli fajn. 😉

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string tPtf3Q to the field below: