Poletna pravljica

Kot verjetno veš, sva s Tanjo 7.7.2007 naredila nov korak v najinem življenju in verjamem, da že lep čas nestrpno pričakuješ objavo na temo najine poletne pravljice. Da bo vzdušje pristnejše, pa predlagam, da si s klikom na spodnji gumb zavrtiš glasbo in tako podoživiš dogodke tega dne, kot sva si jih midva zastavila.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Sobotno jutro, nebo skoraj brez oblačka, sonce pa je naznanjalo, da za vreme ni treba skrbeti. Na koledarju je bila obkrožena sedmica, ob njej pa je bilo z velikimi črkami napisano “NAJINA POROKA”. Spal sem neverjetno kvalitetno. In to je bil eden od znakov, ki so dali dnevu še dodatni zagon. Zajtrkovala sva skupaj – tako je, na tradicijo se bolj kot ne požvižgava – in se počasi odpravila vsak po svojih opravkih.

001poroka-blog.jpg

Za poročni obred in hkrati tudi slavje sva izbrala grad Tabor v Laškem, kamor sem odpeljal doma pripravljeno pecivo in sadje ter preveril kako poteka okrasitev in postavitev ozvočenja. Na poti v Laško sem v cvetličarni Mačica prevzel čudovit poročni šopek. Od nekdaj sem pristaš enostavnosti in estetike, zato sem bil nad obliko in izborom cvetja – žametne bordo rdeče vrtnice – izredno navdušen. Delo na gradu je potekalo po načrtu, zato sem na poti nazaj svojo glavo brezskrbno prepustil spretnim rokam najine frizerke.

002poroka-blog.jpg

003poroka-blog.jpg

004poroka-blog.jpg

Med mojim križarjenjem od Celja do Laškega je Tanja poskrbela za okrasitev vikenda v Dramljah, za glamurozni izgled pa sta bili zadolženi najina frizerka Petra in profesionalna vizažistka Bojana Zmazek. Dobro uro pred uradnim začetkom se je na vhodu prikazal Ciril in takoj sem ga prebral, da bo dan maksimalno izkoristil. V pomoč mu je bil Dragan, katerega takrat še nisem poznal, a sem po stisku roke in nekaj uvodnih besedah ugotovil, da bosta skupaj odličen tim. Takoj smo začeli z akcijo, saj je bilo v načrtu v objektiv ujeti čimveč trenutkov mojih priprav in oblačenja. Ko sem se ravno dobro ogrel, sta že odbrzela v Dramlje, kjer sta foto zgodbo nadaljevala še s Tanjo in njenimi pripravami.

005poroka-blog.jpg

006poroka-blog.jpg

Po uvodnih minutah na najinem domu in kozarcu penine, smo se skupaj s polovico povabljenih odpeljali proti Dramljam, ker smo se pridružili preostalim svatom in tako skupaj pričakali najlepšo tistega dne. Čeprav sva najini obleki izbrala skupaj, je bil občutek ob prvem pogledu na mojo nevesto nekaj neopisljivega. Kljub neverjetno “skuliranem” počutju skozi priprave je bil to trenutek, ko sem ostal brez besed. Svatje so po izročitvi šopka nadaljevali s klepetom ob prigrizku in žlahtni kapljici, midva pa skupaj s pričami in fotografoma na pot proti prvi foto lokaciji – pšenično polje. Ker je iz Cirilove glave vrelo idej, smo mini foto seanso otvorili kar med trtami domačega vinograda.

007poroka-blog.jpg

008poroka-blog.jpg

009poroka-blog.jpg

010poroka-blog.jpg

Sledilo je fotografiranje na bližnjem pšeničnem polju, kjer sva skupaj ugotovila, da biti model ni tako enostavno, še posebej, če se Dragan potrudi in vso energijo sonca usmeri naravnost v naju. Kljub dodani temperaturi je bilo fotografiranje nadvse zabavno in maksimalno sproščeno. Nadaljevali smo v smeri že pred časom nagledanega nasada hmelja, ki je obetal svojevrstne fotografije. Čas je dirjal z neverjetno hitrostjo, zato smo hiteli še na tretjo lokacijo, ki je Cirila ob prvem obisku najbolj prevzela. Ker sva oba s Tanjo iz Celja, se torej spodobi, da je nekaj fotografij tudi iz Celjskega gradu. Ima pa Celjski grad za oba še dodaten pomen, o tem pa v enem od naslednjih zapisov. Med drugim je bil na ta dan napovedan koncert skupine Laibach, kar je pomenilo grad brez nadležnih zijal, ki bi motili samo foto seanso. Tim Ciril in Dragan je deloval kot dobro naoljen stroj in že takrat sem vedel, da bodo fotografije res nekaj posebnega.

011poroka-blog.jpg

012poroka-blog.jpg

013poroka-blog.jpg

014poroka-blog.jpg

015poroka-blog.jpg

016poroka-blog.jpg

017poroka-blog.jpg

Ura je kmalu odbila šesto popoldne, ko je bil čas, da se odpravimo proti Laškem, kjer je bil ob sedmih napovedan poročni obred. V koloni s primerno okrašenimi avtomobili z Minijem na čelu smo glasno opozarjali nase in kot pravi običaj, odganjali zle duhove. Na enem izmed avtomobilov je celo uspela odpovedati troblja, potem lahko verjamete, da nismo “šparali”. V Laško smo prispeli prehitro, saj še svatje prejšnje poroke niso uspeli odvihrati na zabavo, zato smo v izogib skoraj nemogočem srečevanju na poti do gradu, v koloni počakali ob vznožju.

018poroka-blog.jpg

019poroka-blog.jpg

Sprejem na gradu je bil v grajskem stilu s ponudbo kruha in soli, matičar pa je vse prisotne pozdravil z nagovorom in nas povabil na grajsko dvorišče, kjer se je odvijal poročni obred. Grajska vrata so se zaprla in vsi smo sedeli na svojih mestih. Prostor je kmalu začela preplavljati uvodna melodija iz filma Forrest Gump in ko je dosegla vrhunec, so se grajska vrata odprla, skozi njih pa je stopila moja čudovita nevesta s spremstvom svojega očeta Marka. Oči so se mi nemudoma orosile, kar se je med poročnim govorom ponovilo še parkrat. Obred je v celoti izpadel natanko tako, kot sva si predstavljala, čeprav si tako čustvenega govora niti v sanjah nisem znal predstavljati. Predvsem mi je bilo všeč, da ni “utrujal” s suhoparnim naštevanjem zakonskih obveznosti in izmišljenimi zgodbicami, ampak je tisto kar pač mora biti povedano, zavil v prelep čustven in s simboliko obarvan govor. Celoten obred sta z budnim očesom spremljali najimi priči Tinkara (Tanjina prijateljica) in Aleš (moj bratranec v drugem kolenu).

020poroka-blog.jpg

021poroka-blog.jpg

022poroka-blog.jpg

023poroka-blog.jpg

024poroka-blog.jpg

Ko sva si nadela prstane in se uspešno (“kuli” kar ni hotel pisati) vpisala v poročno knjigo, je sledilo nazdravljanje s penino in obilica čestitk s strani svatov. Še prej so naju dobro zasuli z rižem in suhim cvetjem. Ob sončnem zahodu sva razrezala poročno torto, zadnje žarke pa je Ciril izkoristil še za nekaj čudovitih fotografij. Večer se je nadaljeval ob okusni in profesionalno pripravljeni hrani, za zabavo pa je s simpatičnim programom poskrbel Tony.

025poroka-blog.jpg

Vrhunec večera je bil vsekakor ognjemet, ki je marsikaterega Laščana prebudil v prepričanju, da gre za prireditev Pivo & Cvetje. Že drugič sem ostal obnemel in ob zvokih Straussovega valčka Na modri Donavi zrl v nebo, ki se je svetilo samo za naju – tla pod nogami pa se tresla kot na fronti. Plesni večer sva otvorila z rumbo na takte pesmi s hudomušnim naslovom Something stupid v izvedbi Robbija in Nicole.

026poroka-blog.jpg

Če se ozrem nazaj, danes mineva že natanko šest mesecev, bi spremenil le eno stvar. Vsem bi se zahvalil dvakrat, saj so nama prav vsi pomagali k res nepozabnem dnevu, nenazadnje tudi s svojimi prispevki, ki so nama omogočili nadaljevanje najine pravljice na otoku Mauritius (zaključni del sledi v kratkem). Zato še enkrat, tokrat drugič – Iskrena hvala!!

Galerija ostalih fotografij

Foto: Ciril Jazbec
Asistent: Dragan Zlatanovič
Glasba: Izbor filmske glasbe


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Uroš dne 6.11.2008

  @Saška: dobrodošla 😉 Torej je bila telefonska pravilna 😀 Hvala za čestitke. Kar se tiče Minija, pa lahko rečem, da je priden in da kar pogrešam, da te ni več na Avtoaktivu. Čeprav avtomobilov nisem veliko kupoval je bil na nakup zelo pozitiven, predvsem zaradi tvojega dela. Se pa strinjam glede srečanja, samo da Tanja spravi najino Elino na svet in postane spet bolj mobilna 🙂

 • Menil(a) je Saška dne 6.11.2008

  To pomeni, da pričakujeta otročka?? Ja nisem uspela vsega prebrati, saj veš kako je v službi. Kako se počuti Tanja. Kdaj bo vesel dogodek? Bom vesela, če so bomo kaj srečali. Lebo bodita in vso srečo vam želim.

 • Menil(a) je Uroš dne 6.11.2008

  @Saška: tako je, če bo šlo vse po planu bomo čez sedem dni že trije. Tanja je super, tako da jo samo še zaključek čaka. Drugače pa kar v miru preberi, v službi ponavadi ni mira.

 • Pingal je Spoznala sva se… » Uroš Gruber - Blog dne 9.7.2009

  […] večeru in sva prijateljstvo razvila v ljubezen. Le to sva na sončno soboto 7.7.2007 tudi uradno potrdila. Kaj pa tvoja romanca? Si ubral/a klasično ali je bila še posebej zanimiva. Je bila za to kriv […]

 • Menil(a) je cassiopeia dne 4.3.2010

  hudoooo, zelo lepa poroka 🙂 pa ful lepo glasbo si izbral za ozadje..a bi se mogoče dalo izvedeti naslov 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 4.3.2010

  V bistvu gre za več skladb. Sicer pa tole nekaj komentarjev više “Vse skupaj se začne z odsekom naslovne skladbe filma Forest Gump, nato je opening iz filma Bridget Jones (kateri del ne vem), potem sta združeni dve precej podobni skladbi iz filma Meet Joe Black in na koncu še preostali del začetne skladbe iz filma Forest Gump (odstranjeni le del, ki je deloval preveč morbidno)”

 • Pingal je Iskanje Mini zaklada – part II » Uroš Gruber – Blog dne 28.10.2010

  […] Poročna pravljica je sledila […]

 • Pingal je I do ♥ » Uroš Gruber – Blog dne 7.7.2012

  […] sobota, kot današnja, zgodila se je pravljica. Od takrat je tale bejba moja najboljša žena. window.fbAsyncInit = function() { […]

 • Pingal je Osem let… na štiri podlage | Moje naravno, preprosto, zabavno... življenje dne 7.7.2015

  […] mineva že osmo leto od enega najlepših dni v mojem (najinem) življenju. Pa se zdi, kot da se je zgodil lani… ok, dve leti nazaj Hitro […]

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string 7efItA to the field below: