Brezskrbno v eter radia Celje

Ko sem se davnega leta 2007 prebijal skozi anketo “Kako sem odvisen od bloganja?“, je bil končni rezultat precej nižji od pričakovanega. Glede na porabljen čas in vnemo sem bil na trenutke mnenja, da bo kmalu potrebno poseči po kakšnem e-odvajalnem sredstvu, a je rezultat 45,3% daleč od zaskrbljujočega. Eden izmed vprašanj je bil med drugim tudi, če sem zaradi bloganja izpustil kakšno pomembno nalogo, kot je recimo izpit. Odgovor je kakopak nikalen in tega se mislim držati tudi v prihodnosti.

Od prejšnjega ponedeljka sem tako kljub ne ravno zabavni temi, prebiral učno gradivo, saj me je v petek čakal zapozneli izpit. Teme kot so strojno učenje, genetika, evolucijski algoritmi, ontologija so daleč od enostavnosti, zaradi česar sem bil primoran ubrati najbolj učinkovito taktiko – izpisovanje lastnih zapiskov, kjer si s svojimi besedami ustvarim ustrezne odgovore. Slednje se je očitno obrestovalo, saj je bil profesor ob koncu ustnega izpita mnenja, da je moje znanje primerljivo z oceno 9. Lucky me, saj sem bil nekaj minut pred pričetkom zagovora prepričan, da sem med sabo pomešal vse pojme. Slednje se je resnično zgodilo že slabih 10 minut po izpitu, kar pa vsekakor ni več moj problem.

Vikend je bil tako po dolgem času brezskrben, zato sem si privoščil dobro mero lenarjenja. Mislim, da ni potrebno razlagati občutka, ko lahko iz že tako polne glave odstraniš eno resnično nepomembno področje. Čeprav se bo ta praznina kmalu spet napolnila z drugo, tokrat bolj matematično brezvezno temo.

Povabilo na sobotno druženje v etru radia Celje, je bilo zato kot naročeno. Gregor Habot, ki je že po naravi brez dlake na jeziku, je obljubljal pogovor, kjer mi glava polna skrbi ne bi bila v pomoč. Že na začetku sem bil obtožen zamujanja, kljub temu, da je bilo sprva rečeno “oglasi se med osmo in enajsto”. Tako je nekaj uvodnih besed na temo bloganja predstavila MojcaS, ki si jo je Gregor že v samem začetku dodobra privoščil – verbalno, da ne bo pomote. Sledil je zanimiv večer, ki ga je iz ozadja spremljala tudi črtasta blogerka, ki pa pravi, da raje piše, kot da v eter klobasa neumnosti, kjer popravki niso možni. V eter sva tako klopotala le dva grešna kozla in upam, da sva večer naredila kolikor toliko poslušljiv. Sicer pa sta v veliki meri zato zaslužna tudi Gregor in Robi.

Hvala Gregorju za povabilo in upam, da v prihodnosti še ponovimo kakšno na to temo, morda tudi v večjem številu prisotnih. Zabavno bi bilo takole v živo spoznati še kakšnega blogerja ali blogerko.


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Nick dne 21.4.2008

  A Gartnerja pa takrat ni blo na radiu?

 • Menil(a) je sv3der dne 21.4.2008

  @Nick: LOL @Uros: se vracas na ‘stara pota’?

 • Menil(a) je Uroš dne 21.4.2008

  @Nick: se ti zdi, da bi bil potreben 😉

  @sv3der: stara pota? Malo je pozno in cel dan zdoma, pa so koleščki bolj pri tapočasnih 🙂

 • Menil(a) je sv3der dne 21.4.2008

  :S mogoce pa res mlace :S … a nisi delal na radiu Celje?

 • Menil(a) je Nick dne 21.4.2008

  Mislim – čudno, da se je kaj izšlo brez njega v vesoljni Sloveniji,
  pa celo v njegovi ožji celjski domovini 😉 Ampak ga raje ne omenjam
  preveč …

 • Menil(a) je Uroš dne 22.4.2008

  @sv3der: ne, delal sem na radiu Fantasy. Je bilo pa fino bit na drugi strani mikrofona in brez slabe vesti, če kakšna stvar ni bila tehnično dovolj dobro izvedena.

  @Nick: eni so pač potrebni vsakršne pozornosti in to na vsakem kraju. Ampak mislim, da brez njegovih nebuloz lahko čisto spodobno shajamo in res ni treba da se vtika v vsak drek, ki ga najde, ane 😉

 • Menil(a) je samomojblog dne 22.4.2008

  zamudlaaaaaaa! 🙁 no če grem js reševat “kako sem odvisen od
  bloganja” bo rezultat “koga zajebavaš, ti sploh nimaš bloga” 😀

 • Menil(a) je stardust dne 23.4.2008

  ce malo predelam mastercardovo reklamo: eni so kreteni od rojstva.
  za vse ostalo je tukaj – gartner 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 23.4.2008

  @samomojblog: preveri, pa da slišimo rezultat 😉

  @stardust: čeprav je tudi gartner in priceless povezava povsem upravičljiva 🙂

 • Menil(a) je mojcas dne 23.4.2008

  Jah Gartner je..ermm…poseben. Daned sem takoooo politično
  korektna 😀

 • Menil(a) je Darja dne 24.4.2008

  Gregor je odličen voditelj. Ob njem človeku ni dolgčas. 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 25.4.2008

  @mojcas: hehe, tole je pa res povsem korekten komentar 😀

  @Darja: a ga tudi poznaš? Res ima jezik namazan in težko ga ustaviš. Ko bi le imel kaj več časa.

 • Menil(a) je Darja dne 25.4.2008

  Hmm… Poznam… Samo toliko, kot mi dovoli. Rada ga imam, ker je
  tak kot je …

 • Menil(a) je Saska dne 5.5.2008

  Obstaja link do arhivskega posnetka te oddaje?
  Sicer si pa prava medijska zvezda. Med prazniki sem “nate” naletela še v tiskanem mediju. Pri strašanski suši dobavljivih zalog tiskanih revij, sem posegla tudi po Jani in prav debelo gledala v fotko mladeniča, ki se mi je zdel prav znan. A s tem člankom se pa ne boš nič pohvalil?

 • Menil(a) je Uroš dne 12.5.2008

  @Darja: haha, šele zdaj sem ugotovil katera Darja si 😉

  @Saska: kaj pa vem, bi moral Gregorja vprašat. Glede Jane, zgleda vam nič ne uide 😀 Očitno so postali zmenki preko spleta zelo aktualni in bi vsi radi nekaj pisarili o tem. Sem pa razmišljal, da bi počasi zaračunal kakšen evro 😉

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string TOJrAZ to the field below: