Vse najboljše, prijatelj

Bilo je prvega junija, ko se je na Češkem postavni pasji mamici skotil mali kosmati Berger de Brie. Od takrat je preteklo že debelih 15 let. V rodovniku je zapisano, da sliši na ime Danny Niko in skupno smo se odločili, da bo ostal Danny (Déni). Rastel je hitro in dnevi so minevali s svetlobno hitrostjo, a skoraj ni bilo dneva, da nas ne bi nasmejal s kakšno svojo vragolijo. Njegova najljubša igrača je še danes žoga, čeprav je v začetku večje zanimanje kazal za plastično posodo, ki jo je preganjal po dvorišču.


Pripravljen, da sprejme goste

Kljub svojim letom je žoga ostala njegova najljubša spremljevalka na sprehodu. Tu in tam se zgodi kakšen preval, saj noge niso več tako 100%, pa tudi čas rekreacije se je zmanjšal iz nekaj ur na dobrih 15 minut. Tako je padla odločitev, da se za tako obletnico spodobi torta v obliki nogometne žoge. Teta Ksenija se je zelo izkazala in tako v svoj pekovski repertoar dodala še eno odlično torto.


Pogled na cesto

S Tanjo sva z baloni okrasila naš vrt, slavljenecu pa sva nadela rojstnodnevno čepico – medvedek Pu z baloni. Bil je že prav nestrpen in firbec, kaj se danes okoli njega toliko dogaja. Vse mu je bilo dovoljeno, tudi prerivanje za mizo. Kako je potekalo, pa naj povedo fotografije. Kljub velikemu številu fotk je izplen majhen, predvsem zaradi nemirovanja. Vse naredi, le za poziranje nima potrpljenja 😉


Pozer


Predčasno sladkanje s Tanjo


Gosti so prispeli…


…in prinesli nogometno torto 😉


Zadovoljen v objemu Ksenije


Kaj pa imaš v roki?


Darilo – pasji bomboni


Mmmmmnjamiii


Še eno darilo od našega ata


Nazdravili s šampanjcem

Čeprav bo marsikdo mnenja, da psi kaj veliko ne razmišljajo, verjamem, da si je ta dan pošteno zapomnil. Če ne druga, ga je naslednji dan čakal tiger, saj je od obilice hrane imel po črevesju pravo neurje.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 5.6.2008

  hehe kak kjut 🙂 no, tudi naš Timi ni prikrajšan za darila in rojstnodnevne dobrote, ampak svoje torte pa še res ni dobil 🙂 je pa velik ljubitelj večjih plišastih živali, ki jih nosi naokoli in uporablja kot vzglavnik (včasih kot ljubico, hehe)
  še na mnoga leta…

 • Menil(a) je metatron dne 5.6.2008

  no ja izplen fotk je kar dober (ne rabiš bit skromn 🙂 ). No ja 15 “pasjih” 🙂 let pa ni tko malo. Očitno dobro skrbite zanj.

 • Menil(a) je Bine dne 5.6.2008

  Srečko! Vidi se, da se pri vas več kot odlično počuti, tudi leta to dokazujejo. Tisa (trenutno bolna 🙁 ) mu pošilja pozdrave :).

 • Menil(a) je Eva dne 5.6.2008

  Svaka čast! Kak me je pa tale objava v dobro voljo spravla! Super res! Psi so zakon, je pa res da jim je definitivno prekratko usojeno biti med nami. Si mi dal dobro idejo za piknik – pasji rd 😉 Aja, vse najboljše Deni. (se mi zdi da smo ga šele kot mladička prišli pogledat, pa je mimo že 15 let!)

 • Menil(a) je Uroš dne 5.6.2008

  @Matjaž: se mi zdi, da je prav, da se psa obravnava kot družinskega člana. In naš je ravno nasprotje sosedovemu, keteri je večino časa prepuščem samemu sebi.

  @Metatron: če velja kot pravijo 1 pasje 7 človeških je že zakorakal preko 100ke. In v primerjavi s človekom je še kako vitalen. Le sluh ga je bolj kot ne pustil na cedilu. Nekaj se pa tudi naredi, kot da ne sliši 😀

  @Bine: Tudi jaz mislim, da mu je super, vsaj nikoli se ne pritožuje, če pa se že, mu hitro ugodimo. Sploh zdaj, ko ima malo starostne tečnobe. Vrača pozdrave in Tisi želi čimprejšnje okrevanje “How” 😉

  @Eva: Verjamem, da te je spravilo v dobro voljo, saj si tudi sama velika ljubiteljica kosmatincev. Marsikomu, pa se takšne stvari zdijo precej čez les…. Leta res hitro minevajo in tudi sam se ga spomnem, kako ga je po trebuščku žgečkala trava ko se je lovil – tako je bil majhen. Morda je res zadnji Rd, a naj mu ostane čimbolj v spominu. In definitivno drži, da je pes najboljši človekov prijatelj.

 • Menil(a) je olki dne 5.6.2008

  Krasno!!! Delim mnenje z Evo. Objava, ki še takega trdobučneža mora spravit v dobro voljo…

  Dogiju pa še na mnoga leta!

 • Menil(a) je mankica dne 5.6.2008

  uroš, kako krasno praznovanje! ja, kužek je človekov najboljši prijatelj in ko s svojimi uhlji zašvigne, ali pa jezik pomoli in pogleda malo postrani, ko veš da te ima rad… hovhoooovv (po pasje vse najboljše :)) tudi z moje strani!

 • Menil(a) je IRENA dne 6.6.2008

  vidim mehurcke v kozarcu, se mu je kaj spahnilo po njih? Verjamem, da ste se skupaj z njim super zabavali! Vse naj naj!

 • Menil(a) je Jerry dne 6.6.2008

  Luštno:)))
  Malce z zamudo, ampak vseeno: čestitam.

  PS: Tud za ono drugo:)

 • Menil(a) je Uroš dne 6.6.2008

  @Olki: wb 😉

  @Mankica: ko me včasih samo pogleda, mi že gre na smeh in ko ti gre vse na jetra, pride do tebe in si mimogrede boljše volje. Imaš ti tudi kakšnega?

  @Irena: so mehurčki, vendar sem že dolgo nazaj ugotovil, da mu alko ne ustreza. Samo povoha in se obrne stran.

  @Jerry: o glejda, vstal od mrtvih 😀 Hvala za obe čestitki 😉

 • Menil(a) je anka dne 6.6.2008

  😆 Tale kapa mu res dobro paše 😉

 • Menil(a) je mojcas dne 6.6.2008

  15 let?! Očitno lepo skrbite zanj! Čestitke slavljencu.How!:D

 • Menil(a) je mankica dne 7.6.2008

  jep, enga pinča srnico po imenu Lady in nagubanega Jazza, shar-peia. Sicer sta oba zdaj pri babici, ki ima velikanski vrt (jaz živim v bloku), ampak kljub vsemu resnično dobro vem, kako so hecni, luštkani, ljubki, nagajivi, razigrani, na trenutke tudi tečni 🙂 , predvsem pa ljubeznivi tile kužeki..

 • Menil(a) je tetaksenija dne 7.6.2008

  ena pasja: kako ugotoviš, kdo te ima raje, žena ali pes? oba zapreš za eno uro v prtljažnik avtomobila, ko ga odpreš, ti bo takoj jasno.

 • Menil(a) je Uroš dne 8.6.2008

  @Anka: aneda mu 😀 In sploh ga ni motila, razen ko se je prerival pod mizo 😉

  @mojcas: Vrača nazaj how 😉

  @mankica: iii shar-pei, ta je pa tako luškan v uni reklami. Bi ga kr požulil, ko ima tako nagužvano kožo 🙂 Sem ravno včeraj videl enega v parku.

  @Ksenija: to še kako drži 😀

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string EZNlej to the field below: