Mark Knopfler

58 letni Škot mi je že v otroštvu padel v uho – takrat še v izvedbi Dire Straits. Še danes imam v spominu, kako sem v trgovini ogledoval njihov album Brothers in Arms, a kljub takrat visokim cenam CDjev se je želja kmalu uresničila in postal sem srečen lastnik ploščka, ki je bil hkrati tudi eden prvih CDjev v moji zbirki.

Danes se mi bo uresničila druga velika želja, biti na koncertu tega virtuoza, ki je vsaj zame eden najboljših, če že ne najboljši kitarist sveta. Komadi kot so Money for nothing, Why worry, Romeo in Juliet, Local hero, Ticket to heaven, Brothers in Arms, Sultans of swing… – kar kocine mi grejo pokonci 😉 Verjetno vsak izmed vas pozna tisto značilno glasbo, ki na Valu 202 otvori nočni program. Če morda niste vedeli je avtor skladbe z naslovom Long road prav tako Knopfler.

Koncert se bo odvijal danes v Zagrebški športni dvorani, zato sem z mislimi skoraj že tam in tudi glasbena podlaga v slušalkah je danes že od jutra obarvana na to temo. Obljubljajo sedišča, kar pomeni, da ne bo prerivanja, kar se tudi glede na zvrst njegove glasbe ne spodobi. Glede na to, da imam karte v ospredju sem razmišljal, da bi Nikon bil zelo koristen, a močno dvomim, da bi se s Hrvati dalo karkoli pogajati. Če ima morda kdorkoli kakšno idejo, kako pretihotapiti dSLR mimo varnostnikov, na plan z njo. Sicer bo moral Sony k800i zadostovati, vsaj za spomin. Mimogrede, si morda tudi ti fan Marka ali se nam danes celo pridružiš?

P.S. Kako izgleda Mark iz prve vrste?


Zapisano med: Malo mešano. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je seamus dne 9.6.2008

  Jah jeba tole s fotoaparati. Smo šli enkrat na koncert The BBKinga in seveda nism vzel fotoaparata s seboj – koncert je bil v operni hiši.
  Seveda se je potem cel koncert bliskalo za znort.
  Vprašanje, ki me je zmeraj mučilo je – kaj naredijo varnostniki z aparatom, ali ga lahko po koncu dobiš nazaj?

  Drgač pa sem tega knoflerja en čas kar intenzivno poslušaš in se ga prenajedel.

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 9.6.2008

  fan že od male šole naprej 🙂
  sem ti kr mal fauš, da greš… sam sem ga sicer fotkal in poslušal v Tivoliju, ampak tega se ne moreš naveličat… danes bi fuul rad šel. 🙁
  uživaj še zame! 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 9.6.2008

  @seamus: na koncertih kjer sem bil, so imeli ponavadi prostor, kjer si pustil vso mašinerijo (za določen znesek) in po koncu koncerta si dobil vse nazaj. Edinkrat, da sem uspel brez problemov prinesti aparat na koncert je bil Milano.

  Glede prenajedanja, meni se to zgodi z vsemi komadi, ki jih takole po radiu rolajo do onemoglosti. In verjetno bi se mi enako zgodilo s Knopflerjem, če bi bil dnevno na sporedu 😉

  @Matjaž: bom fulll poslušal, pa boš pol poslušal, če mi bo kaj iz glave odmeval 😀 Bomo užival za vse, ki bodo zamudili.

 • Menil(a) je seamus dne 9.6.2008

  @Uros – ne morš verjet, tist je blo v Milanu 😆

 • Menil(a) je Sandi dne 9.6.2008

  si poštudiral, da bi ti kdo iz vesoljne blogerske sfere lahko zrihtal novinarsko foto akreditacijo?

 • Menil(a) je Gregor dne 9.6.2008

  Ata je car! Sicer pa se tudi meni kocine postavijo pokonci ob pesmi Sultans of swing. Želim ti dober koncert.

 • Menil(a) je samomojblog dne 9.6.2008

  peesmo, zdej mi je pa mal žal da se nism prslinla zram…

 • Menil(a) je SoulMan dne 9.6.2008

  Hm, ja…Knopflerjev Mark… Po koncertu v LJ sem bil besen, ker nisem mogel it. Sem si rekel, mogoče pa v ZG. Ampak ker je sedaj izpitno obdobje v polnem teku, v četrtek pa težek izpit, sem se odločil, da tudi iz tega ne bo nič. Sem se že sprijaznil z vsem skupaj, potem pa naletim na tole objavo. Mater… 🙂

  Njegove solo kariere sicer ne spremljam prav zavzeto, imam pa doma celotno diskografijo Straitsov, katera seveda veselo doni po hiši in avtomobilu. Zame ena izmed top skupin v zgodovini glasbe.

 • Menil(a) je Eva dne 9.6.2008

  Glede na to, da so mi v Zagrebu (ko smo sli na Collinsa) malo, nedolžno, drobceno, frišno (novo) Labelo ven vrgl in me niso z njo pustil not (heeeloooou) – tešk verjamem da bi kak večji fotoaparat not pustil. Ma, to je edino ful tecn ko se gre na koncerte. Ko tulk tezijo. Drgac pa nujno javi kako je blo. Bi sama tut ful šla, pa ni ne kandidatov blo,… pa tut finance so ravno zaradi že minulih in še prihajajočih (že plačanih) koncertov zdle bolj suhe. Pa še morje ta mesec,… ma kaj se zgovarjam. Itak da bi mi ratal. Dobr je on – no muzka, ni kej.

 • Menil(a) je IRENA dne 10.6.2008

  ne vem ce to spada tu zraven, ampak komad Brothers in Arms si je dragi prijatelj, ki ga zal ni vec med nami, izbral za svoj pogreb in ves kaka zalost je to bila! In tako se se dodatno vedno spominjam na njega.
  Zelim ti maximalne uzitke na koncertu in se veselim slik (kdaj bojo)?

 • Menil(a) je Uroš dne 10.6.2008

  @Seamus: hehe, predvidevam, da nisi bil na koncertu C. Aguilere 😉

  @Sandi: lahko rečem, da sem vesel, da je nisem imel 😀

  @Gregor: super si želel in želje po dobrem koncertu so se uresničile.

  @Samomojblog: se bo treba drugič manj obirat in ja res ti je lahko 😉

  @soulman: če si boš zelo želel, ga morda kdaj ujameš, predno zaključi s kariero. Verjetno ti bo ob pogledu nove objave še bolj žal, tako ga glej z rezervo 😀 Sem pa tudi sam bil sprva fan Dire Straitsov, pa sem videl, da tudi v solo izvedbi zveni super.

  @Eva: So bili tudi tokrat strogi, voda v smeti!!! ampak za trotlziherčke niso težil. Je bil pa telefon povsem dovolj za kakšno fotko. Predvsem zaradi prve vrste 😛 Sem vas sicer pričakoval, pa sem bil kasneje v dvomih, glede na zadnja dva koncerta. Je bila pa cena samo 66€, tako da niti ni tako hudo.

  @Irena: užitki so bili max, tudi Brother in Arms je zadonel in celo nekaj fotk mi je uspelo ukrasti. Na koncu pa še video 🙂

 • Menil(a) je Eva dne 10.6.2008

  Ja men je njegova (njihova) muzka glih tak dobra, tako da jst sem za VSE 😉 (vse od rahlega rocka pa vse do Metallice) 😉 Sej še bo kej pršu. (upam)

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string ytlB14 to the field below: