Knopfler iz prve vrste

Od vsega začetka sem imel dober občutek, da bo to še eden izmed odličnih koncertov. Odhod ob 15ih proti Mariboru, kjer smo pobrali še zgornje Štajerce in nekaj Korošcev, od tod pa slabi dve uri proti Zagrebu. Na meji brez zapletov, kar se gre zahvaliti evropskemu prvenstvu, saj so Hrvati polno zaposleni s spremljanjem tekem – ravno ta trenutek so se na zelenico pognali Romuni in Francozi.


ata Knopfler

Ko smo na busu dobili vsak svojo vstopnico, so se mi oči ob pogledu kar zasvetile “VIP parter, vrsta 1, sedišče 9”. Si mi kaj fouš – koncert sem spremljal iz skorajšnjega centra prve vrste 🙂 Dejstvo, da sem bil brez fotoaparata, je kar naenkrat postalo brezpredmetno. Pred vstopom v ledeno dvorano Doma Sportova, smo zlistili vsak svoj sendvič, ob katerem bi še angelčki pocedili sline.


Izvirna okrasitev

Za varnost na koncertu je bilo dobro poskrbljeno – obvezno šlatanje, brskanje po nahrbtnikih, ter kontrola vstopnic. Tudi na samem prizorišču ni manjkalo varnostnikov ter simpatičnih hostes, ki so nas gledalce usmerjale na prava mesta. Sprva me je skrbelo, da bomo sedeli ob strani, ravno pred zvočniško gmoto, a se je izkazalo, da je številka 1 ravno na sredini. Zeeerrr gut! Dvorana naj bi sprejela 10.000 obiskovalcev, ob pogledu nazaj, pa je bilo videti le nekaj prostih mest.

Manjko predskupine je bila odlična odločitev organizatorja in tako smo začeli le s petnajst minutno zamudo. Za ogrevanje je zaigral dva komada, meni neznana, katere je izkoristila peščica akreditiranih fotografov (nekje med njimi se je smukal tudi Miro Majcen) in ob misli, da je to vse kar bodo ujeli na digitalni film, sem bil kar vesel, da nisem iskal možnosti pridobitve press akreditacije. Ravno prav ogret, je nadaljeval s prvim komadom albuma Sailing To Philadelphia “What it is” in dvorana je tako pokazala dobro mero navdušenja. Slednje se je stopnjevalo s komadom “Sailing To Philadelphia” in odličnim “Romeo And Juliet“. Takoj je bilo jasno, da se bo dotaknil tudi repertoarja Dire Straits. Sledile so “Speedway At Nazareth“, “Heart Full Of Holes“, “True Love Will Never Fade“, “The Fizzy And The Still” (zadnje tri iz novega albuma Kill To Get Crimson)


Med prvo pavzo

Dvorano je na noge postavil z legendarnim “Sultans Of Swing“, ki mi je kot že rečeno vse kocine postavil po konci (evo še med pisanjem, mi jih dviguje). Dve in pol minutni kitarski solo…. mah, škoda besed. To lahko slišiš samo na koncertu in če ne druga ti je lahko žal prav zaradi teh nekaj minut. Prsti so po strunah slavne rdeče-bele kitare drseli kot namazani in res ga je užitek videti tako na blizu.


Zadnje minute

V zaključnem delu so nam na bučni aplavz odgovorili še z enim vrhunskim “Brothers in Arms“, ko je večina dvorane bila na nogah in tisti od zadaj so pritresli s svojimi mini aparati. Če sem poprej pazil, da nisem fotografiral (kontrola je bila neprestana in kaj nekaj si jih je nakopalo opozorila), sem se opogumil in napravil nekaj škljocev za spomin. Aplavz po dveh dodatnih komadih je bil tako bučen, da se je skupaj s spremljevalno skupino odločil zaigrati še dva. Pohvalno! Tako je zaključil z naslovno skladbo filma Local Hero, ki sem jo uspel zabeležiti tudi v video obliki. Upam, da bo vsaj za vzorec prikazano vzdušje, ki je bilo res fantastično.

http://video.google.com/videoplay?docid=5313578832208597271

Brez zapletov pa kot je v navadi ne gre. Tokrat sicer brez obiskov bolnišnice, le ekipa petih Koroških bikov se je odločila, da si bodo vzeli dodatne pol ure zabave. In ne, ni sem jim mudilo, saj so si po prihodu do busa prižgali še vsak svoj čik. Razumem, da si mlad pa nor, da pa takšno zganjajo deci srednjih let, pa niso drugam kot za v živalski vrt. Pa še tam so bolj ubogljivi. Sicer pa škoda besed, bom raje ostal pri odličnem koncertu in brez zaključnih težav, bi bil dan dobesedno kičast.

P.S. fotke so vse narejen s telefonom, tako da kvaliteta malo peša.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Gregor dne 10.6.2008

  Ufff. Mi je že žal, da nisem šel, oz. nisem mogel it. Repertorar je zgledal res super. Kdaj drugič.

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 10.6.2008

  telefon dela takele slikce? fak, sem mislil, da je kompakt (sploh druga fotka je vrunska) :O

  kr kocine mi grejo pokonci, ko gledam tale video… matr, kak sem ti fauš 🙂 in hkrati jezen nase, da se nisem akreditiral (po prvih treh komadih, ko prekineš s slikanjem, običajno lahko naprej spremljaš koncert)… se tolažim s tem: “pa drugič” 😉

 • Menil(a) je neo4Hidak (Kristijan) dne 10.6.2008

  Si se pa potrudil

 • Menil(a) je Uroš dne 10.6.2008

  @Gregor: samo želet si moraš, pa morda še priroma kaj v naše kraje. Je videti še kar čil in zdrav.

  @Matjaž: sem bil tudi sam presenečen, čeprav so ostale bolj kot ne “skurjene”, barve je pa povsem verodostojno zadel. Drugače pa sej bo še 😉 sam ne obupat.

  @Neo4Hidak: hvala

 • Menil(a) je Eva dne 10.6.2008

  No, men pa so šle dlake pokonc samo ob branju tegale! O nemogočih “kolegih” pa ne bom zgubljala besed… sem dovolj povedala že v moji objavi. Katastrofa. No, super da je bilo super!

 • Menil(a) je Uroš dne 12.6.2008

  @Eva: lepo, da te je tako prevzelo 😉

 • Menil(a) je Davorin dne 26.6.2008

  Super zapis, res sem užival ob branju … zdej mi je pa žal, da me ni blo v Zg. (sem rekel: sem ga že videl v Ljubljani, ampak očitno je bilo isto dobro, če ne še boljše)!

 • Menil(a) je Uroš dne 26.6.2008

  @Davorin: hvala in verjetno ti je res lahko vsaj malo žal 😉

 • Menil(a) je Tjaša dne 6.8.2008

  Bila, tudi v prvi vrsti 🙂 . Nepozabno. Tole si pa super opisal!
  Varnostniki so bli pa kar precej tečni, mene so me parkrat opozorili, pa se nisem pustila motit 😛

 • Menil(a) je Uroš dne 6.8.2008

  @Tjaša: potem predvidevam, da smo bili tudi na istem busu. Sem pa opazoval, ali bodo koga dejansko odpeljali iz dvorane če bo fotkal. Ampak ker so proti koncu očitno obupali, sem se tudi sam opogumil 😉

 • Menil(a) je Tjaša dne 7.8.2008

  Nisem šla z busom, smo šli kar z avtom.
  Tudi jaz malce prestrašena, da me ne vržejo ven, tako kot so zagrozili na začetku. Ampak potem sem videla, da vsi vlečejo telefone ven in snemajo, pa se še jaz povlekla ven uspešno prešvercanega digitalca in začela snemat 🙂
  Ampak mi je varnostnik dvakrat zatežil, gospa ki je sedela zraven pa je s telefonom lahko snemala in slikala, čeprav je tisti telefon verjetno delal boljše slike kot moj digitalc. Na koncu, ko je publika ponorela in ni nihče več sedel na stolih, so pa varnostniki res obupali 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 7.8.2008

  @Tjaša: aja mimogrede dobrodošla 😉 sicer sem tudi sam razmišljal o privatnem prevozu a si nisem želel morebitnega izživljanja nad avtom s slo registracijo, pa še nogometno prvenstvo je bilo 😀 Če je kratka pot še nekako zdržim na busu, za daljše pa vedno krenemo v lastni režiji.

 • Menil(a) je Tjaša dne 7.8.2008

  Hvala 🙂
  Zanimivo, pri nas je pa ravno obratno: na daljše razdalje z busom, ker se nam ne ljubi vozit, na krajše pa z avtom.
  Tudi meni ni prijetno hodit z avtom na Hrvaško, ampak bi morala v vsakem primeru prit z njim do Lj in potem naprej z busom.
  V tisti ulici je bila pa itak ludnica pri iskanju parkirnega, sem samo upala, da bo avto še vedno tam, kjer smo ga pustili. Sploh potem ko sem po koncertu hodila za enimi Hrvati čez prehod za pešce, mimo je šel pa avto s Slo registracijo in je eden rekel prijatelju: A si nor! Pa ja ne boš dal Slovencu prednost!
  Ah, važno, da smo doživeli ta odličen koncert 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 7.8.2008

  😉 LOL, se pravi niso samo govorice, da nas ne marajo 😀 Je pa res bil odličen koncert, kljub precej zastareli dvorani.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string lHT0gG to the field below: