Microsoftov nateg

Že nekaj časa sem razmišljal kako na najbolj enostaven način posodobiti svoj LiveID račun. Menjava osebnih podatkov seveda ni pod vprašajem, želel sem namreč zamenjati prav ID, ki je v mojem primeru email naslov, katerega bom počasi poslal v večna lovišča.

Glede na to, da je ID pomemben pri komunikaciji preko njihovega IM, sem bil sprva precej skeptičen, da bo to sploh mogoče, še posebej zato, ker tako ali tako iz vsake stvari naredijo doktorat. Ponovno dodajanje kompletnega seznama kontaktov in potrjevanje le teh, mi ni nič kaj dišalo, zato sem se podal na lov za primerno rešitvijo.

Presenečen sem postopek menjave našel na eni izmed Microsoftovih straneh, kjer je bil nazorno opisano, kako izvedemo menjavo elektronskega naslova, ki ga koristimo za LiveID, hkrati pa so obljubljali, da v roku ure sinhronizirajo tudi vse dosedanje kontakte. “Špica!”. Lotim se postopka, vmes potrdim aktivacijsko povezavo in voila, v minuti ali dveh je bil postopek končan, le počakati je bilo potrebno na prej omenjeno sinhronizacijo.

Mine ura, dve, tri… nič. Ko je naposled minilo popoldne sem bil prepričan, da se je Microsoft ponovno “izkazal”. Ampak recimo, da jim lahko zaradi tega pogledam skozi prste, saj ponavadi pogrnejo že pri nadvse enostavnih opravilih. Seveda je bilo to opravilo daleč od zahtevnega. Tako se lotim ročnega dela, a žal ni trajalo dolgo, da sem ugotovil, da tale menjava ne bo obrodila sadov. Brisanje in ponovno dodajanje kontaktov v takšni situaciji očitno ne deluje, kot bi moralo. Ker sem sumil nekompatibilnost Japke in oken, sem poizkusil še z njihovim odjemalcem, a prav tako brez uspeha.

Pomagalo je le, da je oseba na drugi strani izvedla postopek brisanja in dodajanja, pa še v tem primeru je bila skorajda obvezna odjava in ponovna prijava iz njihovega omrežja. Weird do amena. Skratka – ne počnite tega doma, če si ne želite nakopati težav.

Zato bi te prosil (v kolikor me imaš na svojem seznamu MSN prijateljev) in se morda sprašuješ čemu sem že skoraj teden dni odsoten, da si moj kontakt posodobiš z uros pika gruber afna gmail pika com. Ne izključujem pa možnosti, da bo pri tebi videti vse ok, medtem ko je tvoj kontakt pri meni zabeležen kot offline. Kako ukrepati v tem primeru nimam pojma.

P.S. če pa si morda zaradi nedostopnosti v prejšnjem tednu nisi uspel ogledati kako je Mark Knopfler videti iz prve vrste, naj omenim, da je poleg fotografij na voljo tudi krajši video izsek.


Zapisano med: Internet. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Milos dne 16.6.2008

  No zanimivo… Pri meni pa ni bilo nobenih težav in še danes zadeva deluje kot mora.

  Link do moje objave o spremembi live id-ja.

 • Menil(a) je Uroš dne 16.6.2008

  @Milos: če pogledam komentarje pri tebi, je imel nekdo povsem enake težave kot pri meni. Še ena stvar, ki me je razočarala.

 • Menil(a) je Klemen dne 16.6.2008

  Je že možno zamenjati ID tudi v primeru, da je predhodni hotmail? Ker pred mnogimi meseci, ko sem to čital pri Milošu, mi je vzel vse upanje =)

 • Menil(a) je Uroš dne 17.6.2008

  @Klemen: ko sem bral navodila, tega niso nikjer omenjali. Sicer pa prav tako niso omenili, da bo vse skupaj šlo v maloro.

 • Menil(a) je seamus dne 17.6.2008

  Jest nč ne štekam, sam zihr je kul 😀

 • Menil(a) je seamus dne 17.6.2008

  aja.
  Khm … zakaj se uporablja Live ID? Že od nekdaj uporabljam tudi Windowse pa ne vem o tem nič…
  Se mi je vedno zdelo, da je to en nateg in nikoli nisem dobil občutka, da sem za kaj prikrajšan ali da mi kaj ne dela.

 • Menil(a) je Uroš dne 17.6.2008

  @seamus: če uporabljaš MSN je to tisti username 😉 In s tem userjem se kao lahko prijaviš še na nekaj njihovih storitev.

 • Menil(a) je seamus dne 17.6.2008

  aha, ke NE! uporabljam MSN tega ne potrebujem hehehe
  Sm vedu, da vem več 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 17.6.2008

  @seamus: ?!

 • Menil(a) je Mikec dne 17.6.2008

  Sem ga zamenjal že približno 3-4 leta nazaj in je vse delovalo tako kot mora. nobenih komplikacij. Sicer pa priporočam izvoz stikov, tako da ti jih v takem primeru ni potrebno ročno vnašati in lahko vse naenkrat 🙂

 • Menil(a) je seamus dne 17.6.2008

  Pismo spet sm nejasen …
  Se pravi, ker ne uporabljam MSN-ja tudi LiveIDja ne potrebujem. In ker sem vedel že od vsega začetka, da je LiveID en nateg, nisem izgubljal časa z njim.
  Imel sem prav – LiveID je en nateg. Torej vem več 8)

 • Menil(a) je Uroš dne 17.6.2008

  @Mikec: blagor tebi 😉 zgleda je takrat delovalo, ker sem tudi sam bral razne objave iz leta 2004-2005 in nisem zasledil, da bi komu štekal. Sicer pa tudi ponovni uvoz ne koristi vedno, tako da izvoz uvoz ni uporaben.

  @Seamus: mah, si nametal en tisti klicaj, pa verjetno je še kakšna črka falila in nisem uspel razvozlat, kaj točno bi rad povedal. Sicer pa lepo, da shajaš brez tega sranja, sem imel tudi to v mislih, da vse skup pobrišem, pa bi bil kmalu mir 😀

 • Menil(a) je Robi dne 18.6.2008

  Uroš, ne boš verjel, meni je danes začelo delati. Edina stvar, ki sem jo naredil drugače kot ti, je ta, da sem na njihov help poslal mail s pritožbo!

  Mimogrede – a trackback iz mojega bloga je prišel do tebe ali ne?

 • Menil(a) je Uroš dne 18.6.2008

  @Robi: na kateri naslov pa si poslal to, da ne iščem brezveze? Bi tudi sam javil, da jim določene stvari ne špilajo kot je treba. Glede trackbacka – ga ni bilo, sem čisto slučajno opazil med rss, da si pisal o isti temi in opazil, da si linkal. Lahko še kakšnega testnega pošlješ, pa potem pobrišem.

 • Menil(a) je Robi dne 23.6.2008

  S podporo sem se pogovarjal preko sistema, ki ga najdeš pod svojim LiveID profilom – mislim, da je nekje okoli FAQ sekcije…

  Trackback… Hm… Pa ne da ta hudič že spet ne dela…

 • Menil(a) je Uroš dne 23.6.2008

  @Robi: ne boš verjel. Dan po tem, ko si jih okregal, je moj account čudežno oživel, saj dvomim, da so vsi, ki jih imam med kontakti prebrali tale zapis in tudi ukrepali.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string DBv6T8 to the field below: