Twitter

Nekateri ste verjetno že opazili, drugi pa še boste, da se je pod seznamom zadnjih objav že pred časom pojavil okvir, kjer lahko preberete mikro zapise na takšno ali drugačno temo. Zakaj torej gre. Storitev imenovana Twitter omogoča t.i. mikro bloganje oz. kot pravijo sami, gre za izmenjavo kratkih odgovorov na sila enostavno vprašanje “What are you doing?”

Po vsej tej poplavi najrazličnejših “social style” omrežij in storitev bo marsikdo dodal: “Pa ne že spet”. Napram nekaterim drugim tovrstnim storitvam mi je tale prav všeč in zanimiva. Zakaj? Enostavnost in osnovni namen aplikacije je tisto, kar ponavadi cenim in prav to Twitter izpostavlja v ospredje. Brez vse navlake in neuporabnih stvari, ki jih ustvarjalci v večini primerov navesijo na podobne storitve, ne da bi se vprašali, ali je vse to dejansko potrebno in uporabno.

Registracija je sila enostavna, še bolj enostavna pa je sama uporaba. Uporabniški vmesnik vsebuje le manjše vnosno polje, kamor v stavku ali dveh vpišemo, kaj trenutno počnemo ali morda kaj se nam v tem trenutku plete po glavi. Omejeni pa nismo samo na spletni vmesnik. Besedilo lahko pošljemo tudi s pomočjo telefona v obliki SMS sporočila. A to še zdaleč ni vse, vmesnikov je skoraj da kot plevela in trave in vsakršno naštevanje bi ne imelo smisla. Morda omenim le enega, ki ga uporabljam tudi sam, to je Twitterrific, ki se z Leopardom odlično ujame. forced to have oral sex – forced rape sex. japanese forced sex – painful forced anal sex. granny forced to have sex – sexy lingerie blowjob video forced coerced. humiliated sex slave forced to suck dick – forced sex comics.

Glede na to, da gre za storitev namenjeno izmenjavi sporočil, si tudi tukaj lahko zgradimo mrežo prijateljev, ki jih spremljamo, kaj počnejo, se z njimi šalimo, izmenjujemo mnenja ali pa jih preprosto samo pozdravimo. Omogočena so namreč tudi direktna sporočila namenjena le eni osebi.

Za konec bi dodal še to, da vas s to objavo zapuščam. A brez strahu, le za 14 dni. Ne boste se me tako zlahka znebili 😉 Če pa morda koga zanima, kaj se bo dogajalo teh nekaj dni, se lahko dnevno oglasi na blogu in v okvirju na desni prebere trenutno dogajanje. Zato natwittanje do prihodnjič!

P.S. Mimogrede te vabim, da zatwittaj še ti in se mi pridružiš na mojem twitterju. Več nas bo, bolj bo zabavno 🙂


Zapisano med: Internet. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 4.7.2008

  uživajta 🙂 škoda, da nam ni uspelo ta teden… to moramo spremeniti, ko se vrneta 🙂 pa pojejta kak gyros namesto naju 😉

 • Menil(a) je Ales dne 4.7.2008

  Hehe, sem se par dni nazaj registriral, pa sem cist pozabil na tole! 🙂 Grem dokoncat zaceto.

  Lepo se imejta! 😉

 • Menil(a) je Ales dne 4.7.2008

  Aja! Kako si pa dobil tole pri strani?

 • Menil(a) je Uroš dne 4.7.2008

  @Matjaz: se bomo skupaj pomatral, da spremenimo 😀 Gyros bo pa verjetno kar parkrat na jedilniku in če te bo začelo kolcat, pol veš, da ga ravnokar jeva 😀

  @Aleš: vidim, da si uspel z registracijo, to ob strani pa naredil tale vtičnik. Sicer pa obstajajo tudi primeri js kode na twitterjevi strani. Tisto je bolj azurno, vendar včasih ni dovolj odziven.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string aNuQu5 to the field below: