Leto dni je minilo

Kar nekaj časa sem odlašal, a naposled le začel. Sprva precej plašno, saj si niti v sanjah nisem znal predstavljati, v kaj točno se podajam. Povsem zelen, sem se fraze “Don’t panic” držal kot pijanec plota in lahko rečem, da me je predvsem to pripeljalo do mesta, ko se lahko z zadovoljstvom ozrem nazaj in si rečem “Uspelo mi je”. Prvo objavo, bi danes najverjetneje zastavil drugače, morda začel s kakšno prigodo ali mislijo. Kakorkoli, napisano in objavljeno – spreminjanje zgodovinskih dejstev ni še nikoli prineslo koristi.

Čeprav sem z objavami začel zgolj zaradi sebe in želje po pisanju dnevnika, je bilo veselje ob prvih trinajstih obiskovalcih veliko. Po tihem sem si želel tudi morebitnih debat, na malce drugačen način, z obiskovalci, ki jih šele spoznavam. Čeprav so nekateri mnenja, da blog brez komentarjev ni blog, s čimer se tudi sam delno strinjam, je udejstvovanje bralcev precej odvisno od avtorja samega. Ker sem želel vzpostaviti čimboljši stik z bralcem in od njega izvedeti tudi njegov pogled na zapisano, sem bil vsakega mnenja vesel in se zato nanj tudi odzval. Na blog vas je prihajalo vsak dan več, nekateri potiho, drugi glasneje. Spet nekaj vas je prav potihem odšlo, a so prišli drugi, bolj glasni. Ljudje se spreminjamo in s tem tudi tisto kar zapišemo.

V letu dni se je zgodilo marsikaj zanimivega in med včerajšnjim brskanjem po preteklih objavah in branjem mojih umotvorov je bila moja glava polna najrazličnejših občutkov. Še najbolj so bili podobni tistim, ki se prikradejo v zapletene nevronske mreže med listanjem foto albuma, na katerem se je nabrala debela plast prahu. Pogled na pretekle dogodke se s časom lahko tudi spremeni, a kljub vsemu jih kar nekaj ostaja zacementiranih za vse življenje. Če se vprašam ali mi je žal, da sem sploh začel, lahko brez oklevanja izustim – NITI NAJMANJ. Čeprav pisanje odžira kar nekaj dragocenega časa, še posebej, če je želja po dobro napisani objavi, mi tovrstno opravilo predstavlja košček mozaika življenja, ki bi brez tega ne bil popoln.

Veliko zaslug za današnji jubilej gre tudi Tanji, ki je ves ta čas skrbela, da tiskarski škrati niso povzročali večjih preglavic, tu in tam pa je bila v pomoč tudi takrat, ko je v moji glavi zavladala praznina in besede nikakor niso hotele na ekran. Skozi številke bo to danes njena 174. pregledana objava, za sabo pa ima že več ko 87.000 besed, kolikor se jih je nabralo skozi vse leto. Vsebino bloga dopolnjuje tudi 1866 vaših mnenj, kjer ste se razpisali s kar 68.000 besedami. Vse te številke, kot tudi 100.000 prikazov strani, 50.000 obiskovalcev, ki se na blogu zadržijo v povprečju dobri dve minuti, mi daje dodatni zagon, da na blogerski sceni ostanem vsaj še naslednje leto, ki bo, upam še bolj zanimivo. Preden blogu zaželim “vse najboljše”, naj vas vprašam, katera izmed objav je na vas naredila največji vtis oz. vam je ostala najbolj v spominu. Zanimivo bo vaš izbor primerjati s statistiko, za katero vsi vemo: resnica – laž – statistika 🙂


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Karmen dne 13.8.2008

  Vse najboljše malčku. Če boš pa dodal Search box na blog, ti bom pa lahko lažje povedala, kateri prispevek, ko ga bom našla 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 13.8.2008

  @Karmen: sem upal, da bo arhiv deloval kot mora in je očitno pred nekaj dnevi zabosanil. Takle mamo ja. Saj veš da je kovačeva kobila vedno bosa 😉 Upam, da tekom dneva usposobim to Skrnijo.

 • Menil(a) je Eva dne 13.8.2008

  Najbolj mi bo definitivno v spominu ostalo slovo od vašega kosmatinca, ker mi še vedno ko se spomnim na vse napisano gredo mravljinci po telesu. 🙁 Pa tudi zadnja objava (sosedov pes) ne bo šla kar tako v pozabo. (definitivno živalske – pasje objave), ker mi ni vseeno! Veliko pisanja in veselja z blogom še v naprej. 🙂

 • Menil(a) je had dne 13.8.2008

  https://blog.gruber.si/2008/03/10/je-kdo-videl-minija/

  🙂

  sicer pa cestitke!! no, pa seveda ne smem pozabiti
  https://blog.gruber.si/2007/09/20/akcija-poplave-2007/

 • Menil(a) je mitjamavsar dne 13.8.2008

  Čestitke. Jaz sem zate slišal ob poplavni akciji, potem pa nisem več bral, vse dokler nisi dobil Kenny awarda. 🙂

  Imaš pa definitivno enega najbolj seksi, simpl in predvsem berljivih blog designov na planetu. Dobil sem elegantno rešitev za tisti trenutek, ko dizajnerji sajt zamorijo s premalimi fonti in nagnetenimi vrsticami … Zdaj enostavno odprem Gruberjev blog in pokažem, kaj je branju prijazna tipografija..

  Respect.

  Pa še srečo imaš pri žrebih 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 13.8.2008

  @Karmen: evo, našel dežurnega krivca za odklop arhiva. Skrinja je po novem spet aktivna, tokrat celo brez nadležnega skakanja po straneh. V prihodnosti, pa bo arhiv tako doživel en večji facelift.

  @Eva: sem skoraj pričakoval, da boš izbrala kakšno pasjo 😉

  @Had: hvala in prav presenetil si tole Mini objavo 😀 Bo treba še kdaj kakšno fikcijsko objavo skupaj spravit. Že en čas razmišljam o tem.

  @Mitja: Kenny je faca in hkrati revež 😉 Sicer pa hvala za kompliment glede oblikovne podobe bloga. Upam, da ga z dodelavo v bližnji prihodnosti ne bom udaril preveč mimo 😉 Da pa uporabiš moj blog za odgovor morečim dizajnerjem 😀 😀 dbest!

 • Menil(a) je Spela dne 13.8.2008

  Urošev blog vse najboljše 🙂 Še na mnoga leta 😉

  Drugače pa Uroš…pohvale za tvoj trud in zagnanost za blog. Kar se tiče pa objav pa…uf…bilo je tako veliko nepozabnih. Od Slovesa Dannyu, pa tiramisu je enden izmed mojih najbolj uporabnih 😉 pa da ne pozabim ”na Celjsko s Špelo” LOL…ja seveda pa vajino poročno potovanje. Čeprav poroke pa nisi objavljal, ne? 😉 Emmm…ja pa glede poplav si bil car, nenazadnje je pa to tudi foto blog…tako da so nepozabne tudi tvoje dobre fotke 🙂

  Zdej sm se pa razpisala..pa naštela sem tudi full stvari. Če pa nisem mogla izbrat smao eno ali dve objavi nooo 😀

  Ampak imam občutek, da bo blog z novembrom postal še veliko bolj zanimiv 😉
  Pridno piši še naprej…Tanja, ti pa pridno ”lektoriraj” 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 13.8.2008

  @Spela: sem bom potrudil še nadaljevat, vsaj v takem tempu. Si pa kar pester izbor objav nabrala 😉 Glede poroke, le kje si bila ko sem to objavil fotografije poroke. 😛 November pa se neizmerno bliža in upam, da takrat objave ne bodo preveč monotone – vsaj za nekatere.

 • Menil(a) je Spela dne 13.8.2008

  Ups…se opravičujem. Ja sm čisto pozabila, da si objavil. Verjeto ej to zato, ker je tako dolgo trajalo, da si objavil 😀 (en izgovor sm mogla poiskat LOL)
  P.S. Url ni pravi.

 • Menil(a) je sv3der dne 13.8.2008

  cestitke za eno leto. keep on goin’ …

  katera objava mi je bila najboj vsec? – kaj pa jaz vem, vec ali manj mi je vse vsec, zato pa se vedno vracam sem. (mogoce ona s poplavami– roko na srce bil si eden redkih, ki se je stvari lotil na pravem mestu in ni samo pisaril o vsem skupaj, kot smo to poceli vsi ostali) ali pa ona, ko sem dobil nagrado 😉

  -Sv3

 • Menil(a) je Uroš dne 13.8.2008

  @sv3der: hvala za čestitke. Ko se ne vrneš bo torej znak, da nekaj ne štima 😀 Glede nagrade pa upam, da še spravim kaj podobnega na blog, tako za popestritev.

 • Menil(a) je seamus dne 13.8.2008

  Fajn (čeprav hvalil ravno ne bi :mrgreen: ), bi rekel, da je že več kot leto.
  Pogrešam Search – ker skrinja ni zadost, ker se moraš prebijat skozi. Recimo zadnč sem iskal tisto o back focusu in sem skoraj obupal.
  In še zmeri manjka una obljubljena o baterijah … 😈

 • Menil(a) je tetaksenija dne 13.8.2008

  moj glas razdeli na: vse članke o dannyu, vse o poplavah in mene za precednika. blogu in avtorju čestitam za praznik in želim še obilo uspeha naprej, lektoricama pa vse naj.

 • Menil(a) je Dragan Z. dne 13.8.2008

  Haaaaaaaappy Birthday urosgruber BLOG! 🙂

 • Menil(a) je seamus dne 13.8.2008

  Da nadaljujem od tistega :mrgreen: naprej(ker sm ravno našel pdf):
  One of the things Ford Prefect had always found hardest to understand about human beings was their habit of continually stating and repeating the obvious, as in It’s a nice day, or You’re very tall, or Oh dear you seem to have fallen down a thirty-foot well, are you all right? At first Ford had formed a theory to account for this strange behavior. If human beings don’t keep exercising their lips, he thought, their mouths probably seize up. After a few months’ consideration and observation he abandoned this theory in favor of a new one. If they don’t keep on exercising their lips, he thought, their brains start working. After a while he abandoned this one as well as being obstructively cynical and decided he quite liked human beings after all, but he always remained desperately worried about the terrible number of things they didn’t know about.

 • Menil(a) je David dne 13.8.2008

  ja, čestitke. Sigurno si najbolj zadel s poplavami. Drugače pa zelo rad pogledam vse tvoje fotke (ker je ravno foto blog 😀 )
  Upam, da od tebe zvemo še kaj novega.

  Aja, pa tvoj plugin za fotke je zakon, samo odkar je WP 2.5 mi noče več teksta pisat pod fotke.

 • Menil(a) je Mikec dne 14.8.2008

  Čestitke in kar tako naprej 😉 sva nekje enako začela ustvarjati 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 14.8.2008

  @seamus: iskalnik že tudi sam precej pogrešam in moram potem v adminu iskat, tako da je na prioriteti, baterije pa tudi čakajo v draftih, tako da ne bo nikol konec leta, ko bo članek online 😀 Tudi meni se zdi, da je že več, zgleda ta čas nenormalno divja. Ko si ravno pri tem odseku Forda, a veš, da sem ravno o tem razmišljal, kako smo ljudje hecni in razlagamo res očitne stvari 😀 Sem že enkrat mislil nekaj na to temo napisati, pa ne vem če bi znal tako dobro interpretirat. Torej še en fan vodnika 😀

  @teta: hvala za čestitke, bom nadaljeval tako naprej.

  @Dragan: 10x 😀

  @David: novega bo vsekakor še kaj, tudi nekaj starih stvari, ki so vsekakor zanimive še čaka na objavo. Hm, sam imam 2.6 in deluje ok, lahko pa preverim zakaj pri tebi ne deluje.

  @Mikec: ja bo res precej blizu, čeprav si bil ti bolj priden in reden 🙂 Vračam čestitke nazaj 😉

 • Menil(a) je mikimiska dne 14.8.2008

  Sama se niti ne spomnim, kako sem prišla na ta blog. Vem pa, da je prvi post, ki sem ga tukaj prebrala, vajina poroka. Zapis mi je bil zelo všeč, slike še bolj.
  Vse najboljše 🙂 .

 • Menil(a) je seamus dne 14.8.2008

  @Uroš – sam s podobnimi razmišljanji na hitro zaključim – nism sposoben in raje citiram in delam tisto za kar mislim, da delam bolje. Se pa dostikrat poistovetim s podobnimi citati – sploh ta mi je res eden boljših.

 • Menil(a) je stardust dne 15.8.2008

  uros, katero definicijo “don’t panic” na wikiju pa si mislil? 🙂

 • Menil(a) je stardust dne 15.8.2008

  btw – v spominu seveda blog #1. ker sva, se spomnis, skupaj slovenila… 🙂 dober si, da si tako milostno prenesel mojo torturo in cistunstvo… 🙂 (“skrinja” me je spomnila na tiste trenutke… 🙂

 • Menil(a) je SoulMan dne 19.8.2008

  Čestitke še z moje strani. Sam sem te “spoznal” z Mauriciusom, nadalnje branje pa je bilo logična posledica. Ti samo nadaljuj… 😉

 • Menil(a) je mojcas dne 20.8.2008

  Hepi brzdej tu ju blogec!
  Moj bo pa star že kmalu dve leti (važička sem, ja vem) 😀

  Odkar vem za tvoj blog in zate, si rada pogledam tvoje fotke, pa tudi drugače imaš dobre teme zapisov. Kaj se dogaja z baterijami? Nestrpno čakam rezulate 😀 In kdaj boš objavil kak recept? A si ga sploh žekdaj? Razmišljam…hmmm…ne spomnim se, da bi ga imel. (Čevapi na fotkah ne štejejo) 😀

 • Menil(a) je Mateja dne 21.8.2008

  Še veliko dobro izbranih besed stkanih v navihane, včasih tudi stroge in malo cinične stavke, ki jih vedno zelo dobro izbereš in prilagodiš določeni temi.
  Še veliko nadvse zanimivih objav in takšnih, ob katerih se začne risati nasmeh na obraz.
  Še veliko kritičnega vrednotenja in drugačnih pogledov na svet in predvsem še veliko energije in volje v nadaljnem ustvarjanju zares domiselnih in dodelanih objav.
  Zbrati si katerokoli izmed objavljenih tem bi bilo nemogoče, ker ima vsaka svojo “dušo” in svoj pomen – vsaka je zgodba zase in prav vsaka je bila napisana in ustvarjena z veliko truda. 😉

  Bravo Uroš in pohvale tudi Tanji, ki ti stoji ob strani ;).

  P.S. Si pravi vzor, saj sama zadnje mesece ne najdem prave energije, niti motivacije za kakšno dobro objavo, tebi pa zgleda ne zmanjka ne idej in ne motivacije. Keep on movin’! 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 21.8.2008

  @mikimiška: potem si se nekje v sredini pridružila, sicer pa hvala za čestitke.

  @seamus: mene je od vsega najbolj nasmejala teorija letenja. Nič posebno zakompliciranega, le tla je potrebno zgrešit 😀 Zaenkrat mi jih še ni uspelo 😉

  @stardust: tisto taprvo, lahko tudi drugo. Sicer pa če nisi bral knjige, potem ti verjetno ne ena ne druga ne povesta kaj veliko. Glede na manjše popravke, ki bodo sledili, te bom za kakšno besedo ali dve še potreboval 😉

  @SoulMan: torej si tu že od začetka, sem počaščen, da si tako dolgo ostal in upam, da boš tudi ti nadaljeval z obiski.

  @mojcas: 2 leti, huh me kr šišaš in ni videti, da bi primanjkovalo energije 😀 Hvala za pohvale, glede baterij pa tako. Obljubim, da se prikažejo še v tem tednu, ali pa tako v ponedeljek. Receptov je nekaj že objavljenih, precej pa jih čaka v zakulisju. Z enim imam eno manjšo težavo, saj me po vsaki preizkušnji nekaj zaj***, pa moram to uredit, da ne bo kasneje kakšne pomote.

  @Mateja: ob teh besedah, sem kar zrasel za par centimetrov. Vidim, da zelo ceniš kar napišem, da si se tako potrudila s komentarjem. Upam, da v prihodnosti ne bom razočaral. Drugače pa prav pošteno pogrešam tisto objavo, saj veš katero 😉

 • Menil(a) je Gregor Harih dne 26.8.2008

  Čestitke. Sicer pa nadaljuj kar v tem stilu. Je drugačen in to šteje!

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string QU3hoB to the field below: