Vlom v garažo

Namesto, da bi se po napornem dnevu odpočil in v miru strnil misli iztekajočega dne ter napravil načrt za prihodnji dan, je našega ata ob prihodu domov pričakalo neprijetno presenečenje. Ko je s ključem segel proti ključavnici, je ugotovil, da ključa ne bo potreboval, saj so bila vrata že odprta in to na silo. Na sprednji strani so bili vidni znaki uporabe “pajserja”, ki je bil sodeč po ostankih modre barve kupljen prav v ta namen. Da so bila vrata precejšen zalogaj in se niso zlahka vdala, priča odtis špornih copat, s katerimi se je upiral med vdiranjem.

Pogled v notranjost je razkril drastično pomanjkanje orodja, električnih strojev, noge je dobil tudi dobro leto dni star zračni kompresor in visokotlačni čistilec Kärcher, verjetno pa še kaj, kar bomo najverjetneje ugotovili kasneje – vsega orodja res nimamo preštetega. 😉 O dogodku smo seveda obvestili smrkce. Kakšno uro kasneje se je na vhodu prikazal en samcat v civilu in mi pred nos molil značko kavboja Jimija – “Čer, a ste vi klicali za vlom?” Odpeljali smo ga na mesto “zločina”, kjer je pričel s svojim ritualom zbiranja odtisov, fotografiranja mesta dogodka – vmes mu je celo zmanjkalo filma (kometar ni potreben), zato je poslal po okrepitev. Koliko mu bodo zbrani podatki koristili pri nadaljnji raziskavi, ve le on sam, močno pa dvomim, da bodo v smeri iskanja vlomilca karkoli nadaljevali.

Vrednost ukradenega je v takšnem primeru težko oceniti, saj gre za rabljene aparate, katerih cena bi na bolšjem sejmu bila smešno nizka. Kljub vsemu pa nam je nepridiprav nakopal strošek nakupa novih aparatov, ki pa niso nič kaj poceni. Malce ironično, ravno čez vikend je ata imel delo, kjer je nujno potreboval zračni kompresor.

Kaj lahko v bran temu sploh storimo? Jeklena vrata, video nadzor, alarmna naprava, varnostna služba, ali morda električnega pastirja z malce drugačnim razmerjem V/A? Če pomislim, kaj bi najbolje zaleglo, je to zadnja možnost. V zakonu namreč izrecno piše, da lahko v primeru ogroženosti na svojem ozemlju uporabiš fizično silo. Ker pa zakon bolj ščiti tistega, ki se poslužuje kriminalnih dejanj, kot tistega, ki je oškodovan, bi se kaj kmalu lahko zgodilo, da te po vsem tem toži za bolečine, ker si mu med vdiranjem na tvojo posest polomil noge in skozi njega spustil amper ali dva. Pošteno, kajne? Te kar zamika, da bi sosedu izmaknil kakšnega teleta za ozimnico. Kaj mi pa morejo?! Največ, kar me lahko doleti, je nekaj let pogojnega sedenja in če imam denar za Čeferina, jo odnesem brez posledic. Zakon o varovanju osebnih podatkov pa me dodatno ščiti, da lahko tudi s sosedom ostaneva na Ti.

O tem, kako moten mora biti človek, da počne takšne bedarije, raje ne bom izgubljal besed, saj je vprašanje, če ne bi na koncu vsega prišel do zaključka, ali si sploh zasluži biti poimenovan človek. Skrbi me tudi to, da je število vlomov iz dneva v dan več in samo čakam lahko, kdaj bom na parkirišču zaman iskal svoj avto, ali pa bom ob vstopu v stanovanje deležen atomskega razdejanja. Pri takšnih zakonih in učinkovitosti smrkcev, ki imajo raje skrivanje za bližnjim grmom in mahanje z liziko, se nam ne piše nič dobrega. Tega se zavedajo tudi vlomilci in ne bom se čudil, če bomo kje zasledili “Janez Ropar s.p., vlomi po naročilu”.

Kaj pa ti, imaš morda kakšen predlog, kako se čimbolj učinkovito zoperstaviti tovrstnim početjem ali pa si bil tudi ti kdaj okraden?


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Luka dne 15.9.2008

  Sranje! Se dogaja tudi to, ja… In sploh ni tako redko. Ko se pogovarjam s prijatelji, ki se jim je to zgodilo, imam občutek, da je vse premišljeno in so ti s.p.ji dobro obveščeni.
  No jaz sem na vrata nalimal nalepko v stilu “objekt varuje ta pa ta druba”, ki ji družbo dela še tablica o hudem psu…

  so far so good…

  LP L

 • Menil(a) je seamus dne 15.9.2008

  Aktivno varovanje je prepovedano – štrom ipd.
  Če boš vlomilcu polomil noge se pred prihodom policajev vrž opeko ali dve v glavo – da bo malo opraskano in boš rekel, da je bila samoobramba 😉
  Aja, polomt ga morš tolk, da ne bo ubežal, ker zadrževati ga ne smeš.
  In policaji ti ga bodo pomagalai polomt do konca, če se boš kj pametnega zmenil / ali če je problematičen.

 • Menil(a) je črt dne 15.9.2008

  Ej, kaj naj rečem, moje sožalje zarad vloma. Nam so tud, sam ga je ata pravi čas dobil heheh pol pa ” %!$%&/()=?* ” se mu je zgodilo… Če mene kaj vprašaš bi ti jaz svetoval, da se naj ata poskusi spomnit, če je koga videl v bližini večkrat, ker si je nekdo garažo vzel na piko. Predvsem so đankiji vešči takih storitev, tako da… Upam, da boste dobili stvari nazaj… Vso srečo!

 • Menil(a) je Gregor dne 15.9.2008

  Aj jaj. Važno je, da ne jemlješ preveč tragično. Mogoče pa je odnesel žago, s katero bi si ti danes odrezal roko….

 • Menil(a) je Spela dne 15.9.2008

  Se podpišem pod Gregorja. Pametno razmišljanje 🙂

 • Menil(a) je fairy dne 15.9.2008

  daj oglas v novi tednik, da kupiš vse vrste rabljenega orodja, električnih strojev, še posebej pa potrebuješ leto dni star zračni kompresor in visokotlačni čistilec, po možnosti znamke Kärcher. če je tak glup kot sumim da je, se bo kr sam oglasil in prinesel robo nazaj 😀

 • Menil(a) je Eva dne 15.9.2008

  Enga prijaznega rotvajlerja naučiti kje natančno se nahaja pri moškem mednožje 😉

 • Menil(a) je Gregor dne 15.9.2008

  @Eva: Na osnovi česa pa sklepamo, da gre za moškega?

 • Menil(a) je Uroš dne 15.9.2008

  @Luka: sodeč po stvareh, ki so zmanjkale in tistih ki so ostale in bi mirne volje lahko šle prav tako po gobe je bil vlom načrtovan. Tudi “pajser” nima vsakdo nov, pobarvan na frišno, ampak je verjetno zarjavel. Bomo vsekakor skušali če ne z video nadzorom ukrepati s kakšnimi nalepkami ali alarmom. Problem je, da je garaža oddaljena od hiš, tako da je delo lažje.

  @Seamus: tista z opeko je dobra ja 😀 😀 Sam tudi njemu ne bi škodvala, kr po gobčku da bo tih. Se mi zdi, da takim samo tepež pomaga. V glavi tako nima kaj velik.

  @črt: saj včasih razmišljam, da bi v primeru da ga ujameš na delu, sam pridržal in nahoblal. Ampak mimogrede fašeš kakšen pipec med rebre ali še kaj hujšega. To da si je nekdo na piko vzel garažo in vsebino je povsem možno. Sprehajalcev je čez dan dovolj, tako da si lahko po želji pregleda in izbere, seveda če je kdo od nas tam in je odprto.

  @gregor: ja po eni strani je res tako še najbolje razmišljat. Dobil verjetno ne bomo nikoli nazaj.

  @fairy: 😀 😀 a misliš, da še toliko soli nima v glavi. Čudil se ne bi, čeprav je verjetno kradel ker to orodje potrebuje, namreč nekaj ga je bilo prav za isto vrsto dela.

  @Eva: škoda psa. Pa predvsem je predaleč od hiše, da bi psa samega puščal nekje sredi teme.

 • Menil(a) je Eva dne 15.9.2008

  Pa sej vem, noooo! To je blo IRONIČNO napisano! ! ! 😆

 • Menil(a) je Eva dne 15.9.2008

  Glede na to da so “orng” vrata, je za to potrebna dobra moška moč…. Sicer pa sej imaš prav ja,… tudi ženske so zadnje čase od hudiča, ne?

 • Menil(a) je Gregor dne 15.9.2008

  @Eva: Malce sem izzival… Verjetno so bile res moške roke na delu,…

 • Menil(a) je Tanja dne 16.9.2008

  Jaz bi pa za vlomilce in roparje uvedla srednjeveško kazen, torej polom rok, in to kar do ramen – za vsak slučaj… Oziroma, ne polom! Kar odsekat, da se ne more zacelit. Takšni ljudje si jih itak ne zaslužijo.

 • Menil(a) je Uroš dne 16.9.2008

  @Eva: sicer se takšna ženska ne šteje več med ženske ampak gre za vrsto sheman.

  @Tanja: v bistvu oni kradejo opremo, mi pa njim ukrademo roke 😀

 • Menil(a) je Gregor Barič dne 16.9.2008

  Ob 20:00 uri (še ne tema), poleti izpred bloka na Dečkovi. V moji pol urni odsotnosti: – razbito zadnje trikotno steklo na bivšem Cliu, odtujen pioneer mp3 autoradio z Oel lightningom, par mesecev stara nokia n70, ki sem jo budala pozabil na armaturki. Avto ob prihodu zaklenjen, hehe. Našli nič. Komentar 2 kriminalistov ob prihodu – jah, kaj čemo, že 5. danes ste…, pač drogeraši. AAAAAAArhghhghghg, da jim j***m nesposobnežem vse po spisku.

 • Menil(a) je Robi dne 16.9.2008

  Ko sem nekaj let nazaj delal na gradbišču (izvoz Celje zahod) so tedensko kradli električne naprave iz kontejnerjev, da o nafti niti ne govorim. Pika na i je bila, ko so kreteni odmontirali celo zunanjo enoto klima naprave, ki smo jo našli v sosednji koruzi.

  To ti pravim zato, ker so jih čez skoraj leto dni dobili, skupaj s polovico orodja, ki še ni bilo prodano. Šlo je, kakopak, za narkomane, celo iz Savinjske doline.

  Pomagalo ne bo prav nič, razen 4m zida z bodečo žico. Alternativa je zavarovanje proti kraji.

 • Menil(a) je Saš dne 16.9.2008

  Manjša “tolažba” je mogoče to, da jih bo ravno razlog za njihovo početje, žal kmalu spravil v grob.

  Škoda edino to, da so policaji tako mehki pri vsem tem. Te prime, da bi poklical CSI NY, ki bi storilca našli v 45 minutah, kolikor traja ena serija. 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 16.9.2008

  @Gregor: bilo je dva dni do božiča, cca okoli enih popoldne, parkirišče Tuš, folka maksimalno veliko. V tuš sem šel po dva six packa gazirane pijače. Ko sem prišel v cca pol ure nazaj, sem ugotovil da je bila zlomljena ključavnica, o avtoradiu ne duha ne sluha, polomljen tudi del armaturne plošče. Prišel smrkec v civilu naredi dva tri škljoce pogledal in odšel s podobno izjavo. Doma sem našel pod predpražnikom še polovico izvijača, ter kup zemlje (zgleda je pridrvel čez kakšno njivo) Z precej vroče krvi na zavarovalnici sem uspel dobiti povrnjeno vso škodo, še za avtoradio.

  @Robi: včasih se jim kakšna stvar posveti, pa bolj zaradi sreče kot znanja. Tudi v primeru, ko so mi vdrli v avto so po pol leta našli xy kosov avtoradijev in zlikovce ujeli na delo. Vdrli so v preko 80 Twingojev po celi Sloveniji. Zaenkrat bomo skušali varovanje z nadzorom, morda se lump vrne, saj je bil to že peti poizkus a očitno ga železna vrata niso uspela ustavit. Bi razumel, da hraniš ne vem kakšne vrednosti, ampak ne, ti bedaki poberejo kilo krompirja če bi ga imel shranjenega.

  @Saš: kaj pa vem, če jih bo kdo “pospravil”, lahko sicer, da je bil narkoman in se bo slej ko prej overdoziral. CSI NY rešijo v 45 minutah dva primera 😉 edini problem je, da naši pajaci nimajo tako kvalitetne opreme, ki bi “izostrila” senco roparja v očesu čaplje, ki je prenočevala na njivi koruze 200m stran. Vse kar me pri zakonu moti je to, da se kradljivci prosto sprehajajo po le kakšnem letu ali dva sedenja. O tem, da so deležni polnega penziona, knjižnjice, računalniškega izobraževanja, krožka kvačkanja in še kaj. In dejstvo, da velikokrat vejo kdo bi lahko bil, a ker je mladoletnik in morebiti narkoman, je praktično nedotakljiv. Verjetno je najbolje, da pozabimo na vse skupaj in upaš, da si bo bedak po nerodnosti zvrtal luknjo v glavo kar sam.

 • Menil(a) je stardust dne 21.9.2008

  ce smem, da spomnim na tole: http://www.stardust.si/?p=28 🙂

 • Menil(a) je Jani dne 30.9.2008

  Pozdrav! Našel tale prispevek in si rekel moram objaviti zgodbo, ki pa ni več smešna, ampak prav moreča in grozljiva! Skratka iztirjeni sosed mi vlamlja v stanovanje z majnšimi presledki že skoraj leto dni. Res se sliši že skoraj nemogoče, vendar je resnično in grozljivo. Vlomi pa niso iz koristoljubja, ampak gre le za poškodovanje stvari, šel pa je že tako daleč da po stanovanju poliva z raznimi smrdečimi kemikalijami, fekalijami, po preprogah, stenah večkrat pa smo opazili da tudi v hrano. Vse to pa si lahko dovoli na podlagi potrdila, da je zmešan, ˝neprišteven˝. Nabavil sem že marsikaj, recimo profi nadzorno video kamero in jo je tako poškodoval, da ni bila več uporabna, potem sem poskušal z web kamero, vendar ker je bilo fit stikalo na hodniku je le to izključil in potem polomil cilindrično ključavnico. Čez poletje smo morali precej zračiti, zato smo za čas odsotnosti okna pustili večkrat priprta, ker je to opazil je vlome nadaljeval kar skozi okna. Vse skupaj pa meji že na norost, da nekdo toliko energije vloži in poskuša izkoristiti najmajnšo odsotnost od doma, da potem vlomi, ter poliva po perilu in tolče pohištvo po stanovanju. Do danes smo imeli škode že za najmajn 5000€, da čiščenja in izkurjenih živcev raje ne omenjam. Kot smo opazili pa je iztirjenemu vlomilcu cilj uničiti karkoli tudi človeško življenje, saj je parkrat nalil fekalij ali smrdečih kemikalij tudi v kis, olje, in ostale pijače. Vse pa smo izročili organiom pregona kateri pa so po njihovih zagotovilih vse posredovali na analize in preiskave, vendar do danes neuspešno. Ker smo že popolnoma obupali smo zgodbo poskušali posredovat medijem, vendar so na PP vedno preprečili objavo zgodbe z izgovorom, da se zadeve preiskujejo in ni potrebe da se objavi. Ko so hoteli uradno izjavo tudi na občini so le te odslovili rekoč, da naj ne vtikajo svojega nosu kjer jim ni mesto. Nikakor več ne razumemo kaj se sploh tukaj dogaja, vse že imamo uničeno, tudi avtomobil je bil že večkrat zelo poškodovan, vendar policija ne stori prav ničesar.

  Prosim kaj mi svetujete, kam se naj še obrnemo??

  Kot kaže pa pravna pot ne bo dovolj in je bila do danes zaman in neuspešna. Ko smo ga pred kratkim vprašali zakaj počne tako grozljive stvari nam je zabrusil, ˝da ga lahko primemo za genitalije, ker mu nobeden nič ne more, saj še niso naredili ključavnice katero nebi mogel vlomiti zato bo z tem početjem nadaljeval. Razlog zakaj to počne pa navaja ˝ker smo kupili boljši avtomobil in nebi smeli prijaviti njegove vlome. Skratka tukaj so popolnoma odpovedali sodctvo, ter organi pregona!! Če bi nam lahko kdo priskočil na pomoč z nasveti kako posredovati zgodbo medijem bi mu bili zelo hvaležni, saj kar se dogaja več ni normalno!!

 • Menil(a) je irena dne 1.10.2008

  snemat izjave storilca, klicat novinarje, saj radi objavljajo še manj grozne stvari, kako ne bi take!
  pripravit akcijo zob za zob. …………

 • Menil(a) je Jani dne 2.10.2008

  Draga Irena! Vse to se dogaja ker sta sodctvo in policija popolnoma odpovedali in sedaj kot vidim ne preostane drugo kot se bosti z psihopatom. Kot je za videt ne bo odnehal, še več vedno bolj naprej pomika meje bizarnega kriminala. Zob za zob ni ravno modra rešitev. Vendar kaj sploh je v takšni situaciji modra rešitev, oditi na konec sveta?!?!Tako živeti se ne da v večnem strahu, ali te bo zastrupil ali ti uničil vse kar imaš v stanovanju. Kako se sploh lahko prosto sprehajajo takšni kriminalci na okoli, GROZLJIVO…!!

  Prosim mi lahko kdo od vas pomaga zadevo spraviti v kakršne koli medije??

 • Menil(a) je irena dne 3.10.2008

  pokliči novinarje oddaje Preverjeno.

 • Menil(a) je Tanja dne 3.10.2008

  Ne razumem, zakaj je policija preprečila posredovanje tega problema medijem? Kaj je treba njih za to vprašat? Kar direkt poklicat, recimo Preverjeno ali kanal a in tisti njihov Svet, tam bojo pomoje hitro zagrabili to zgodbo.
  Sicer pa bi sama probala tega norca ujeti pri delu in takrat poklicala policijo, še preden pa pridejo, pa se šla malo “samoobrambe” in ga namlatila, da si bi zavedno zapomnil, kdaj je zadnjič uničeval moje imetje.
  Pa srečno pri odstranitvi takih človeških izmečkov.

 • Menil(a) je Jani dne 3.10.2008

  obstaja kakšna številka kamor jih lahko pokličeš?

 • Menil(a) je Jani dne 3.10.2008

  Tanja zelo srečen sem da razumeš mojo stisko, ki postaja že prava nočna mora in velika duševna stiska. Na žalost pa je resnično dejstvo, da mora priti do pokola in šele takrat posreduje policija. Do danes so se le norčevali in pisali dolge romane. Ko sem jih vprašal kdaj se bo morija končala in bodo zaprli iztirjenega psihopata mi komandir reče, to boš rešil najbolje tako, da kupiš pet litrov vina in se ga skupaj napijeta pa se bo vse pozabilo, drugače pa ne bo miru. Takrat sem skoraj znorel, toliko stvari je že poškodoval ali popolnoma uničil, zastrupljal hrano na koncu avtoriteta kot je komandir izjavi kaj takšnega. Kje sploh živimo, a smo še vedno na balkanu, a smo res prepuščeni na milost in nemilost psihopatom in iztirjencem, ki lahko po svoji meri krojijo naša živlenja in razpoloženja, ter nam vlamljajo,poškodujejo imetje, nas celo zastrupijo ne da bi za karkoli odgovarjali?? Z kolegi smo ga čakali parkrat, pri hiši in v stanovanju, vendar živimo preblizu da bi bilo možno to narediti popolnoma na prikrit način in da tega nebi opazil.

  Dejstvo je tudi da če ga nalomiš v svojem stanovanju nisi naredil nič, če pa ti ga uspe zadržati v stanovanju do prihoda policistov pa edino na brutalen način. Kot smo opazili pa je v svojo štorijo vpletel tudi otroka, saj ga večkrat pošilja v izvidnico z kolesom in mobitelom v roki in ga potem pokliče, ko je zrak čist. Nekako vse deluje kot podjetje, pa se potem lahko vprašamo zakaj je vedno več kriminala in nasilja v Sloveniji, ter kakšen državljan bo postal takšen, ko bo odrastel.

 • Menil(a) je stardust dne 3.10.2008

  @jani:

  jani, oprosti, ampak meni ta zadeva malo smrdi. zakaj? zato, ker ima policija ze kaksni 2 leti instrument prepovedi priblizevanja. to pomeni, da, ce si utemeljeno ogrozen s strani kogarkoli, izdajo prepoved priblizevanja. kar pomeni, da ce oseba nadaljuje z nadlegovanjem, jo preprosto popokajo in odpeljejo. to je dejstvo.

  kar pa se medijev tice, vsak te bo hotel imeti pred kamero, brez tvoje izjave ne bo nihce hotel narediti nic. torej, si pripravljen to narediti? se izpovedati pred kamero? v tem primeru povej in ti posredujem relevanten kontakt.

 • Menil(a) je Jani dne 3.10.2008

  stardust tudi meni že kar nekaj časa močno smrdi in to dobesedno po fekalijah! Ko sem zahteval od PP da se uvede postopek prepoved približevanja mi zatrdijo, da to ni možno in sicer le v primerih, če je mati z otrokom ogrožena in le takrat se lahko uvede ta postopek. Skratka na tej postajo je nasploh vse čudno, način dela brez zapisnikov, pavšalne in včasih že dobesedno čudne izjave policistov, razna zaslišanja z grožnjami. Skratka pritožil sem se že tudi na ministrstvo za notranje zadeve, pa je bil odgovor da so bile opravljene aktivnosti v skladu z zakonom in tukaj ni nič spornega:-)

  Mi lahko posreduješ kontakt…

 • Menil(a) je Jani dne 6.10.2008

  stardust bi te resnično prosil, če mi lahko posreduješ na moj mail kontakt.

  jani_net@volja.net

  Prosil bi tudi, če je imel kdo podobno izkušnjo, kako je ukrepal, kako se izvleči iz tega brezna…

 • Menil(a) je stardust dne 7.10.2008

  @jani: pisi mi na direktor@stardust.si

 • Menil(a) je Nataša B. dne 14.10.2008

  Hm, a vi ste že rodili? Nobene nove objave,..zato sprašujem, lp

 • Menil(a) je jani dne 8.11.2008

  Zdravo! Ker še vedno nismo našli rešitve se vam zopet javljam z svežimi bizarnimi dogodki. Namreč med tem časom je tale iztirjeni sosed polomil še eno ključavnico, ter vstopil za čas odsotnosti od doma. Le to je že peto za povrstjo zasegla policija, pri vlomu je uničil nekaj zelo vrednih kosov in sicer glasbila v vrednosti 2800€, HI-FI komponente 1500€, ter nekaj kosov pohištva in vrednejše garderobe ki jo je tudi natrgal in polil z neznano kemikalijo, katera je povzročila razjede in luknje po oblačilih. Vse to pa je tudi storil po in v avtomobilu, katerega je do danes fizično in z neznanimi kemikalijami popolnoma uničil tudi po notranjosti vozila. To pa je že tretje vozilo do danes katerega je dobesedno uničil z kamenjem drobnimi risi ter razjedami po in v avtomobilu

  Z STARDUST-om sva bila več kot mesec dni v navezi zaradi objave članka, vendar je tudi ta opcija potem zamrla:-(

  Zato bi vas vljudno naprosil, če mi lahko nekako svetujete, pomagate kam naj se obrnem. Mogoče kdo pozna koga, ki mi lahko pomaga. Predvsem v medijih, lahko zunaj EU. Saj policiji in sodctvu v naši državi več ne moremo zaupati, ker so do danes namerno zatajili saj desetkrat in več. Zelo pa se bojimo že tudi za svoja živlenja, saj prehranjevanje doma več ni možno ker nikoli ne veš kaj se nahaja v steklenicah, zavojih z živili, pralnimi sredctvi. Lahko se poje ali popije karkoli in iz strani policije bi bil to že samomor!!

  Za pomoč se vam iz srca iskreno zahvaljujem!

 • Menil(a) je stardust dne 8.11.2008

  @jani: popravek. nisva bila – citiram – v navezi zaradi objave clanka – ampak sem ti le sporocil, da ti lahko dam kontakt od kolegice novinarke, ko se bo vrnila v domovino in naj ona presodi, ali se ji bo zdelo vredno raziskovati. je temu tako?

  nadalje pa – milo receno, tvoja zgodba postaja cedalje bolj cudna. ce bi vse to, kar nam sporocas, tudi dejansko drzalo, potem je zadeva zelo zrela za uradne institucije, ki bi ob taksnih ekstremnih situacijah morale reagirati. in ne mislim samo na policijski aparat, ampak tudi na kaksno psihiatricno institucijo 😉

  naj ti navedem clen iz KZZRS:
  =====
  Ogrožanje varnosti
  145. člen

  (1) Kdor ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

  (2) Pregon se začne na predlog.
  ——————–

  Če neka oseba ogrozi varnost kakšne osebe z resno grožnjo, da bo napadla njeno življenje ali telo, je osumljena storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti po 145. členu Kazenskega zakonika.

  Grožnja storilca mora biti resna in objektivno zmožna, da doseže ogroženost drugega. Storilec mora pri oškodovancu vzbuditi občutek osebne ogroženosti. Grožnja je lahko izražena neposredno s kretnjami ali z besedami, lahko pa tudi drugače (npr. preko sms, pisma ipd.).

  Kaznivo dejanje ogrožanja varnosti se preganja na predlog, to pomeni, da mora oškodovanec predlog za pregon podati na policiji ali na tožilstvu v roku treh mesecev od dneva, ko je izvedel za kaznivo dejanje in storilca. Prijavitelj mora biti opozorjen na posledice krive ovadbe, kar pomeni, da se kaznuje, kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, pa ve, da tega ni storil.

  Navedeno kaznivo dejanje je subsidiarno. To pomeni, da če storilec uresniči svojo grožnjo, bo zoper njega podano ustrezno kaznivo dejanje zoper življenje in telo.
  =====

  vec na http://www.policija.si/portal/vprasanjaodgovori/kriminaliteta.php

 • Menil(a) je jani dne 10.11.2008

  stardust; se opravičujem če sem napisal malo napačno…

  Res to ni samo čudno vse že meji na ZF, na policiji so ključavnice kar izginile, ko smo povprašali kje se nahajajo pa so zatrdili, da je vse Ok. Da ta PP ni ravno zgledna govori podatek, da so čez lansko in letošnje poletje večkrat za povrstjo vlomili v več kot 8 okoliških vikendov, do danes ni bil niti eden primer razrešen, saj se z določenimi vikendaši poznamo in vedo povedati, da storilca niso našli. Policisti so prijatelju zatrdili, da domnevajo kdo je vlomilec, ˝imajo nekoga na sumu˝ vendar je to v policijskih domenah. Zakone in člene sem že večkrat proučil vendar, da nekoga obsodijo ga moraš tudi ujeti, ali pa imeti pričo pa še to ni dovolj. Če ga ujameš nasilno si kaznovan, torej pretepati v svojem stanovanju ga ne smeš:-) Da je oseba zrela za psihiatrijo vedo povedati tudi na PP, vendar trdijo da jim zakoni ne dopuščajo dovolj odprtih rok. Da pa so v zlatih časih socializma takšne odpeljali na hladno in je bila stvar hitro opravljena.

  Še vedno pa ostajamo v grozovitem primežu besa, obupa in nemoči…

 • Menil(a) je max dne 19.11.2009

  nasvet za onega ki mu sosed dela probleme najemi ene tri ki ga bodo ponoč ornk prefukal in mi vrjemi da ti ne bo več sral po tvoji hiši in vlamljal itd…

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string tJ6DwC to the field below: