Pošta lahko tudi pozitivno preseneti

Žal slednje ne velja za Pošto Slovenije, ki me je že ničkolikokrat razočarala s svojim (ne)delom. O tem, da s paketi delajo kot svinja z mehom, je pisal že Jan in tudi o njihovih (ne)uslugah sem že pisal. Za spremembo bom tokrat poštne žulje pustil na strani, saj si mesto med objavami zasluži pohvala družbe UPS, ki me je danes res lepo presenetila. Morda je za to kriv veseli december in so bili mnenja, da bo paket romal pod okrašeno smrekco.

Včeraj popoldne sem od gospe Tabithe iz Londona okoli druge ure popoldne prejel elektronsko sporočilo, kjer je pisalo, citiram : “The 24-70mm lenses have arrived and I will be sending yours out today.” Dodala je še, da bo paket še isti dan pripravljen za UPS. “Super” si rečem in se ji zahvalim za hitro posredovanje.

Ko sem med malico odpeketal domov na porcijo ričeta, ki je v tem deževnem dnevu še kako sedel, me je na mizi pričakala kartonasta škatla z velikim rdečim napisom FRAGILE. Pograbim jo in preverim pošiljatelja. Pisalo je Grays of Westminster, kar je pomenilo, da je paket, ki je bil včeraj še v Londonu, danes prispel in to brez vidnih poškodb. Za pot iz kraljevine so v majhno čezalpsko deželo potrebovali manj kot 24 ur. Za informacijo sem lani spraševal na Pošti Slovenija, kako dolgo bi potrebali, da iz Celja v Dolomite spravijo nesrečno pozabljen ključ za prtljažnik, so mi odgovorili “Gospod, minimalno 4 dni, lahko tudi več”. Bravo naši. Za kakšno ceno, raje ne omenjam.

Res je, da primerjati Pošto Slovenije z gigantom UPS, ki ima logistiko razdelano do potankosti in tudi izkušenj ne velja zanemariti, ni ravno realno. Ampak kljub vsemu, lahko bi si jih vzeli za vzgled in če ne drugače, dostavili paket nepoškodovan. Mimogrede, UPS je bil v tem tednu pri nas večkrat, o vsebini in vsem pa naslednjič.


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 17.12.2008

  svaka čast 🙂 matr, tole je pa res expresno! 🙂
  zdej pa hitr stestirat novo igračo 🙂

 • Menil(a) je DjJuvan dne 17.12.2008

  UPS je hitro-dostavna pošta. Dobiš zares hitro… ampak tudi mastno plačaš. Jaz raje iz tujine naročam robo po najdaljši poti in najdaljši čas, saj najceneje pridem skozi. Problem edino na koncu nastane pri slovenski Pošta Slovenije, ki pa dela z mojo robo kot prašiči z mehom.
  Res sem bil presenečen nad dostavo od TNT, ki so mi tudi zelo hitro iz kitajske dostavili robo, in brez vidnih poškodb (bila je obleka notr – pri čemer so recimo pri pošti slovenije raztrgal paket, kjer je bila neka druga cunja notr).

  Bil sem pa EXTREMNO presenečen nad še enim poštnim podjetjem (pozabu ime), ki so paket od soseda kar meni dali na prevzem, ker soseda ni bilo doma. HALO? Veš kakšno olajšanje bi jaz recimo imel, če bi moje pakete poštni uslužbenci takole puščal pri sosedih? Prihranil bi na porabljenem času do pošte in nazaj.

  To je pa to…. konkurenca je zmeraj zdrava.

 • Menil(a) je seamus dne 17.12.2008

  Mislim, da ga ni takega nesposobneža kot je Pošta Slovenije.
  Za cenejši in za ne nujno daljši čas pa priporočam uporabe storitve Nemške Pošte (kamor spada tudi hitra pošta DHL). Neverjetno hitri in poceni. Vse na relaciji Evropa – Slovenija pošiljamo z DHL paketi. Paket je ceneje poslati iz Nemčije v SLO, kot znotraj SLO. Ko bi le kdaj DP kupil še ta naš ostanek socializma!

 • Menil(a) je slovon11 dne 17.12.2008

  Ma j…. pošto, kakšna zaslonka je, to povej!

 • Menil(a) je Sandi dne 17.12.2008

  protestiram, slovon11 mi je snedel besede z jezika..

 • Menil(a) je Žiga Gričnik dne 17.12.2008

  Verjetno gre za Nikon 24-70mm F2.8?:) Koliko si pa dal za njega?

 • Menil(a) je Uroš dne 17.12.2008

  @Matjaž: ma pričakoval sem recimo jutri ali pa šele v petek, tko da sem kar zazijal v to škatlo.

  @DjJuvan: v bistvu me znesek niti ne moti (45 funtov). Bolje to, pa pride hitro in celo, kot pa 48€ kolker so naši pajaci hotl imet za tist usran ključ poslat. Se pa ne strinjam ravno s tem, da paket odda pri sosedu, kaj pa on ve v kakšnih odnosih smo. Bistveno uporabneje bi bilo, če bi raznašali v poznih popoldanskih urah, ne pa dopoldne, ko je večina ljudi v službah ali šoli.

  @Seamus: v tem primeru je bil na izbiro samo UPS, ampak imam tudi pri DHLu dobre izkušnje, so pa cene res nižje. In tako kot praviš, takšen absurd sem doživel tudi pri pošiljki iz Avstrije, ki me je prišla celih 9€. Sem mislil, da je zajebancija 😉

  @slovon11: anede, drugače je pa Žiga dober naštudiral. O ceni pa jutri.

 • Menil(a) je slovon11 dne 18.12.2008

  Kulj. Jaz imam na Canonu Sigmin 28-70/2.8. Ampak je še analogen Canon in zato bolj malo slikam z njim …

 • Menil(a) je Žiga Gričnik dne 18.12.2008

  Dober objektiv boš videl. Zelo oster na F2.8, v minus mu štejem le velikost in težo. Je pa super objektiv za FF

 • Menil(a) je Alan dne 18.12.2008

  Uroš, torej priporočaš to firmo?

 • Menil(a) je Uroš dne 18.12.2008

  @slovon11: sem najprej ciljal na Sigmo, vendar novo HSM različico, pa je tehtnica prevagala na Nikon stran, sem objavil danes v zadnji objavi.

  @Žiga: že na otip je iz pravega testa, je pa res “gviht” je kar, skupaj z gripom nanese 2.4kg.

  @Alan: če ciljaš na UPS ali DHL, potem si lahko brez skrbi. In tudi Nikon te ne bo razočaral 😉

 • Menil(a) je Gregor dne 18.12.2008

  Kaj mate vsi neke probleme s Pošto. Jaz nič. Ker ne pošiljam nič. 😉
  Sicer pa mi še bodo plačali – kmalu. Kaj več pa na mojem blogu ob pravem času. 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 18.12.2008

  @Gregor: no očitno le nekaj pošiljaš. So ti kaj zgubili / zdrobili ?

 • Menil(a) je Alan dne 18.12.2008

  Uroš, neeeeeeeeeeeeeeeee, zanima me ta firma, pri kateri si kupil :))))))))). Objektiv vem, da je dober :).

 • Menil(a) je Uroš dne 18.12.2008

  @Alan: aja 😉 to pa vsekakor. Ko sem bil v Londonu sem bil celo tam in glede na količino robe, ki jo imajo ni strahu. Pa še dajo dve leti garancije, če vrneš aparat k njim. Sicer je samo 1 leto kalsične Nikon garancije. Ponujajo pa tudi second hand opremo, ki je včasih precej ceneje.

 • Menil(a) je Alan dne 19.12.2008

  Hvala, že naročam.

 • Menil(a) je Uroš dne 19.12.2008

  @Alan: super, kaj boš nabavil?

 • Menil(a) je Urška dne 19.12.2008

  Primerjava Pošte Slovenije in DHL-a: Pošta Slovenja je potrebovala natanko toliko dni, da je iz enega konca Slovenije poslala paket na drugega, kot DHL, da je iz Kitajske dostavi paket na naslov v Sloveniji! BTW: to bi bilo 4 dni!
  Groza. Poleg tega – če ne veste. Če kdaj kakšno pošiljko naročite in je ne dobite takoj, to je zato, ker se jim včasih enostavno ne da raznašati in se izgovarjajo na tiste 3 dni. Že 2x sem jih sedaj dobila, da so tako delali. Ravno danes sem zopet “piz*ila” – tokrat ne samo na domači pošti, ampak sem klicala kar v Maribor… Pa se naj sami s sabo ukvarjajo, ker neupravičeno zadržujejo pošto na poštah!

 • Menil(a) je metatron dne 20.12.2008

  ne vem kako ampak pri meni so pa v kuverti, ki je bila “oblazinjena” in napisano gor lomljivo uspeli zlomit CD na pol!!!!!!!… Js se zmeraj matram, če ga želim na roke prelomit… tko da mi res ni jasno kaj delajo s paketi!!!

 • Menil(a) je Alenka dne 3.2.2009

  Jaz z DHL-om ne delam več.Pošiljka iz Nemčije potovala cel teden.Ko se pritožim,čakam odgovor spet celo večnost,kao saj veste gospa december je.Katastrofa na kvadrat.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string sQuLYD to the field below: