Črtast začetek

Med prazniki, ki so mimogrede zdrveli mimo, kot bi jih kdo sunil v tazadnjo, sem opravil nekaj čistilnih akcij, med katerimi je bila tudi priprava predloge za Špelin blog. Priznam, vse skupaj sem vlekel resnično predolgo, ampak enostavno takšne stvari rad počnem spočit in z dobro voljo, saj so le tako lahko narejene dovolj dobro. Energije in volje pa enostavno ni bilo, saj so jo že dolgo nazaj spile službene obveznosti, ki so se z zaključevanjem leta samo še stopnjevale.

O novem blogu sva se s Špelo pogovarjala že lep čas nazaj, predvsem zato, ker sem klobasal, kako njen stari nima oprijemljive povezave z imenom “Črtasto“. Sem se morda motil? Oblikovanje imenu primerne oblike mi na bloggerju ni kaj prida dišalo. A ko je Špela izrazila željo po lastni domeni, sem ji predlagal, da k novi domeni sodi tudi nova podoba. Tako sem začel nabirati ideje in iskati inspiracijo.

Po nekaj neuspelih poizkusih sem ugotovil, da imam idejo od vsega začetka pred nosom in sicer na eni izmed nakupovalnih vrečk, ki se je valjala med časopisnim papirjem. Pisana in črtasta, ravnopravšnja za Špelo, sem si rekel. Bilo je le nekaj dni pred njenim praznovanjem rojstnega dne, zato je Tanja predlagala, da bi nova podoba bloga bila odlično darilo. Po nekaj urah čaranja in drajsanja vsemogočnega miša je bil osnutek narejen in pripravljen za rojstnodnevno presenečenje. Če sodim po Špelinem odzivu, sem zadel prav noto in tudi dobil zeleno luč, da stvar speljem do konca.

Črtast
Črtast

Kako poteka izdelava oblikovne predloge, je tema za kakšno prihodnjo objavo, če vas seveda zanima. Na tem mestu bi le dodal, da je v končni izdelek, ki mu sicer manjka še nekaj manjših fines, vloženih dobrih dvajset ur čistega dela. Največ težav sem imel z optimizacijo velikosti grafičnih elementov in postavitvijo. Seveda ni šlo brez obveznih trikov in prilagajanj za velecenjeni Internet Explorer, ampak sem tokrat naredil strogo mejo in priredil le za različico 7.0. Špela je z izdelkom zadovoljna, jaz pa tudi. Vesel bom tudi tvojega mnenja, zato hitro na njen Črtast blog. Nenazadnje, ima tudi sama smisel za ustvarjanje.


Zapisano med: Internet. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je SoulMan dne 8.1.2009

  Pohvalno, meni je všeč.

 • Menil(a) je Ales dne 8.1.2009

  Tudi meni je vsec, prijetno za pogledat in drugace od vecine 🙂

 • Menil(a) je Petra dne 8.1.2009

  všečno zaradi pisanih barv…

 • Menil(a) je Uroš dne 8.1.2009

  Me veseli, da vam je všeč, sicer pa je najbolj pomembno, da je Špeli.

 • Menil(a) je Jernej dne 9.1.2009

  všečno, in res črtasto! kako poteka izdelava me zanima, nekaj sem našel, ima pa vsak svoj način, 20 ur, sem mislil, da gre hitreje… CSS itd, no nimam izkušenj!

 • Menil(a) je Jernej dne 9.1.2009

  eh…, kaj sem napisal, zdaj sem se spomnil, kako sem nekoč oblikoval eno vabilo s tremi stavki, brez ozadja in dodatkov, goli tekst, cel dan… in na koncu izgubil občutek za estetiko… 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 9.1.2009

  @Jernej: takšne stvari počnem že lep čas in dejansko čas za računalnikom izredno hitro teče. Sicer obstajajo predloge, ki jih lahko pripraviš hitreje, spet druge počasneje. Že samo usklajevanje zaradi neskladnosti brskalnikov požre precej živcev in časa. Bom razmislil, kako najbolj NE-dolgočasno predstavit moj potek oz začetka do konca. Je pa poti vsekakor več, tako da…

 • Menil(a) je Spela dne 10.1.2009

  JOj, čisto sem pozabila pokomentirat :$

  Jaaaaaaaa…meni je všeč!!! Full!! Koončno imam res črtast blog, ne pa pikčast, kot je bil prej 😉

  Zdaj sem pa res sem ponosna na izgled svojega bloga 🙂

  HVALA še enkrat!

 • Menil(a) je Uroš dne 10.1.2009

  @Spela: popravi si url, ko komentiraš na novega 😉

 • Menil(a) je Spela dne 12.1.2009

  Ups…sploh nisem opazila…drugje bolj spremljam.. :$

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string TjAwS3 to the field below: