Nadgradnja Minija

Glede na to, da Minijev prtljažnik ne sodi ravno v kategorijo prostornih (sodeč po podatkih razpolaga le s 150 litri), se je ob ob rojstvu Eline pojavil manjši prostorski problem. V kolikor se fijakamo v bližnji okolici še nekako gre, za kaj daljšega pa je bilo potrebno najti ustrezno rešitev. V načrtu je sicer nakup novega avtomobila (Mini ostane pri hiši), a vsaj zaenkrat finančno tega še nisva zmožna. Edina smiselna možnost je torej razširitev trenutnega stanja – nakup strešnega kovčka.

Paket
Paket

Minijevi strešni nosilci se dokaj dobro ujemaju s Thulejevim programom, zato sem takoj preveril njihov prodajni program. Po pregledu tehničnih podatkov in izmeri Minijeve strehe sta v ožji izbor padla dva modela, od katerih sem nato izbral Atlantis 200, ki s prostornino nekaj preko 400l ponuja dovolj dobro razširitev. Bil sem sicer v dvomih kako bo takšna gmota izgledala v kombinaciji z majhnim Minijem, a se je izkazalo, da je bil dvom povsem odveč.

Mini vs. Thule
Mini vs. Thule

Sprva sem nakup nameraval opraviti pri lokalnem porodajalcu, ki je zagotavljal dobavo v roku treh dni, a sem na koncu pristal na Mimovrste, ki je enak model ponujala za kar 40€ ceneje, še najbolj smešna pa je bila poštnina, ki je za ta paket znašala ušive 3€. Kovček je tako prispel, celo 1 dan prej, kot sem pričakoval in v nekaj minutah je že bil nameščen na strehi Minija. Pritrdi se ga namreč brez kakršnega koli orodja, olajšano pa je tudi nalaganje tovora, saj ga lahko odprem z obeh strani.

Mini s strešnim dodatkom
Mini s strešnim dodatkom

Kako se bo avto obnašal z natovorjenim kovčkom bom izvedel še danes, saj se čez vikend odpravljamo na slovensko obalo. To bo tudi prvi daljši izlet skupaj z Elino in verjamem, da se bomo imeli odlično.


Zapisano med: Malo mešano. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je matejMM dne 13.2.2009

  Dobro izgleda tale maxi-mini! Uživajte na obali in upam, da boste šli mimovrste na cesti 🙂

 • Menil(a) je sv3der dne 13.2.2009

  me res zanima kako se bo obneslo.

  jaz sem namrec hotel kupiti malce vecji avto (bimerja 118), pa me je odvrnilo predvsem dejstvo, da bom moral tudi namontirat nastresni kovcek. sedaj je pred bajto grd karavan, ki je v bistvu res cisto prakticen, ki pa bo sel od bajte takoj ko ne bo vec potrebe po vozicku. BTW, nastresnih kufrov ne maram in Mini (oprosti) izgleda prav smesno s to gajbico na strehi.

  uzivajte

  -sv3

 • Menil(a) je SoulMan dne 13.2.2009

  Dobro izgleda, čeprav menim, da nisi daleč od trenutka, ko boš razmišljal o večjem avtomobilu. Kar se tiče družinske uporabe je Mini le malce premini.

  Odpre se ti naprej ali na stran?

 • Menil(a) je črt dne 13.2.2009

  Ojla. Kaj pa če prodaš minija in kupiš clubmana? Pač podaljšani mini?

 • Menil(a) je seamus dne 13.2.2009

  Pismo raje ne bom komentiral, ker za tisto kar se mi plete po glavi je še malo prezgodnja ura. 😆

 • Menil(a) je SoulMan dne 13.2.2009

  @Crt: Tisto je šele grdo.

 • Menil(a) je Uroš dne 13.2.2009

  @MatejMM: evo, oglašam se z obale. Sicer preko gsm povezave, ker brezžičnega neta 4free ne premorejo. Kovček je preživel, bistvenih sprememb pri vožnji pa ni bilo.

  @sv3der: če bi imel odveč kaj € bi raje kupil avto, ampak bo treba počakati do naslednje zime. Vizualno pa vsaj mene ne moti tako, je pa res, da je to skoraj četrt Minija še zraven 😉

  @SoulMan: nov avto je že nagledan, tko da tole je začasna rešitev in hkrati sem iskal velikost, ki bo primerna tudi za novega. Odpre se na stran

  @Črt: Clubman je malenkost večji in za moje pojme grd. Bo tale modri dirkač ostal lepo doma in se mu bo pridružil, če bo vse po sreči kakšen SUV

  @Seamus: ti pacek 😉

 • Menil(a) je Tomaž dne 13.2.2009

  Lih danes sem se peljal po obvoznici mimo enega minija modrega in sem tako notri bulil, če si ti :D:D

 • Menil(a) je sv3der dne 17.2.2009

  Uros, le mnija ne prodaj. saj res, kateri model pa imas (one, cooper, S, ….)?

  -sv3

 • Menil(a) je SoulMan dne 17.2.2009

  Glede na fotko s profila, je Cooper.

 • Menil(a) je Uroš dne 17.2.2009

  @sv3der: ne bom, vsaj ne v bližnji prihodnosti. Model je Cooper, ko je že SoulMan ugotovil. Takrat ni bilo €, da bi S-a nabavil, čeprav je bila želja velika.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string BtIrK9 to the field below: