Dovolj imam vsega

Preden sem danes lahko preveril kakšno je stanje na blogu, je bil najprej potreben preboj skozi kupe prahu, ki se je v slabem mesecu dni nabral že po vseh kotih. Že nekaj časa namreč ugotavljam, da mi vso to spletno druženje – blog, Twitter, Facebook ipd. – odžira preveč prostega časa (še to ne vem ali ga sploh imam) in levji delež definitivno pripada blogu. V marcu sem uspel “spacati” eno samcato objavo, pozabil podaljšati domeno, za nameček pa me je včeraj Google obvestil z novico, da je umaknil video Dolomiti, ker vsebina naj ne bi bila moja. Podobno stanje je tudi drugod. Facebook prižgem na vsake tri kvatre, Twitter sameva že kakšen teden dni, na MSN sem status nastavil na “do not disturb”. Skratka en kup neresnosti.

Ker imam zaradi zanemarjanja slabo vest, sem se odločil, da počasi zaključim z vsem skupaj in se raje posvetim tistemu pravemu realnemu življenju. S Facebook-om tako ali tako nisva bila nikoli na “ti”, po zadnji prenovi pa se je situacija le še poslabšala. Odločitev o zaprtju računa tako ni težka. Težja odločitev je zaključek bloga, ki mi je v vsem tem času predstavljal nekakšno sprostitev. Večkrat sem prebrskal arhiv in prebral kakšno dogodivščino, se nasmejal ob vaših komentarjih. Skratka bilo je prijetno spoznavati nove ljudi, pa čeprav samo skozi virtualni svet. Verjamem pa, da se vsaj z nekaterimi, če bo sreča, enkrat v prihodnosti srečamo tudi v živo.

Kljub temu, da objav ni, vas nekaj še vedno vztraja in dnevno preverja, če bo kaj novega. Marsikdo tudi pričakuje kakšno novo fotografijo Eline. Zato za slednje sporočam, da bom fotografije objavljal na fotografskem portalu Flickr, saj zaradi možnosti izvoza direktno iz urejevalnika fotografij porabim bistveno manj časa, kot na blogu, kjer se je potrebno posvetiti vsaki fotografiji posebej. Prav tako bo vsebina na blogu ostala in je ne nameravam brisati, predvsem zaradi lastnega arhiva. Morda pa me kdaj prsti spet zasrbijo in se ponovno podam na blogersko pot. Do takrat pa hvala vsem, ki ste “trpeli” med vrsticami včasih ne ravno berljivih besedil in vam kličem srečno Kekec.


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Dajana dne 1.4.2009

  Tudi jaz mislim, da bo blog od vseh teh novotarij in virtalnih smeti, edini zdržal. Vsaj pri tistih, ki smo začeli z blogom. Ti kar ostani na blogu. Če boš napisal samo en prispevek na mesec… OK. Kolikor pač zmoreš.

  lp

 • Menil(a) je fairy dne 1.4.2009

  zanimivo, da si se odločil za to potezo ravno na 1. april. naključje? 😀

 • Menil(a) je Mikec dne 1.4.2009

  @ fairy,
  danes sem jih že kar nekaj naplahtal in še nisem nasedel, do sedaj. Zapis se je preveč lepo prelevil v tragičen konec in sem se lepo nalimal, hehe.

 • Menil(a) je Eva dne 1.4.2009

  Tudi sama sem razmišljala o takšni objavi da bom kao vse zaprla, zbrisala in me ni več. Ampak mislim da bi bilo vsem jasno da je to 1. aprilski nateg. Velja tudi za tvojo objavo – 1. april?

 • Menil(a) je Uroš dne 1.4.2009

  @Dajana: problem je, da še tisti 1 na mesec ni uresničljiv, vsaj ne v tem času.

  @fairy: saj veš kakšna so čudna pota naključij. Dejansko pa me je zbodlo včerajšnje brisanje MOJIH vsebin. Nezaslišano!

  @Eva: pri tebi, ki dnevno objavljaš bi se res čudil, jaz pa že skoraj dva meseca nisem nič pametnega objavil, ima torej še smisel?

 • Menil(a) je Eva dne 1.4.2009

  Ja blog še kr mej pa tut če samo 1x na mesec kej gor objaviš… Ostalo “sranje” pa maš prav – al je al ga pa ni. Men sicer zdle med porodniško (pred porodom mislim) pride prav, potem pa verjamem da bo manj časa za vse FB, Twitter… 😀

 • Menil(a) je seamus dne 1.4.2009

  Vidš si na istem, pa si mene spraševal, če bom kaj objavil 😆
  Jest še bom kakšno zadevo in to predvsem zaradi lastnega arhiva 😉
  Samo zaenkrat nimam časa nič. Še domače dve bejbi sem na prisilni dopust poslal 😀 . Zaključke pa je res brez veze delat. Mogoče te pa pojutrišnjem kaj prime. Kaj pa veš.

 • Menil(a) je seamus dne 1.4.2009

  Sicer pa, če res ne bi objavil že tolk cajta, bi reku, da je prvi april 😆

 • Menil(a) je Marko dne 1.4.2009

  Verjam ti, da bos morda zaprl FB in nehal objavljati na twitterju, a bloga ne bos nehal pisati.

 • Menil(a) je David dne 1.4.2009

  😀
  takšnim objavam na tak datum pa ne verjamem preveč.
  😀

 • Menil(a) je irena dne 1.4.2009

  mislim, da je za tako razmišljanje krivo to bedasto depresivno vreme, sonce kje si?

 • Menil(a) je Sandi dne 2.4.2009

  prvoaprilska, right?

 • Menil(a) je mankica dne 4.4.2009

  hm… Uroš, mal sicer zamujam s komentarjem, a nihče me za prvi april dejansko ni potegnil. Upam, da tudi ti ne :)) ker je tvoje prispevke nadvse zabavno brati, slikice pa velikokrat narišejo nasmeh na obraz. In ja, tudi jaz sem med tistimi, ki vztrajno spremljajo, kaj se novega tu dogaja, ker me objave, pa naj bodo tvoje ali od Tanje, vedno zelo razveselijo.
  Držim pesti, da je ‘samo’ prvoaprilska šala 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 6.4.2009

  @vsi: res je bila le prvoaprilska šala, a je kljub vsemu bilo v napisanem nekaj resnice https://blog.gruber.si/2009/04/06/se-na-mnoge-kilometre/

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string c1fyAR to the field below: