Poročna fotografija

Dobro se spomnim dneva, ko mi je Sandi na enem izmed medmrežnih kontaktov napisal “Eno poroko boš fotkal”. “Jaz?!?” ga vprašam. On pa “Ja, imaš kaj proti?” Zaključek vsega je bil, da sem po dobrem mesecu dni spoznal Majo in Iztoka, ki sta z veseljem sprejela izziv, da poskrbim za fotografiranje njune poroke.

K sodelovanju sem povabil tudi Matjaža, ki je hitro sprejel ponujeni izziv, kar mi je vlilo več upanja, da bo projekt izpeljan uspešno. Dan D se je bližal z astronomsko hitrostjo in kmalu sem na večer pred svečanim dogodkom s cmokom v grlu preganjal enormne količine treme, ki so se na koncu izkazale za popolnoma nepotrebne.

poroka_92

poroka_96

V Kranjsko goro, kjer se je odvijal dogodek, sva prispela predčasno, predvsem zaradi ogleda lokacije in nabiranja idej. Spotoma sem na izposojo “popakal” še Juretov precious, za kar se mu še enkrat zahvaljujem. Med iskanjem primernih lokacij za fotografiranje, sva kmalu določila glavnega favorita in sicer Zelence, ki so po mojem mnenju eden izmed bolj fotogeničnih krajev tam okoli.

poroka_100

poroka_105

S pripravami smo začeli kmalu po 13. uri in kot se spodobi, so prvi posnetki pripadli nevesti. Priznati moram, da sem prvih nekaj minut najverjetneje deloval precej zmeden in zaskrbljen, kje in s čim sploh začeti. A sem zaradi tempa, ki je bil iz minute v minuto hujši, kmalu splaval in začel delovati bolj suvereno. Tudi ideje so počasi začele vreti na plan, kar je pripomoglo, da sem se lahko bolj posvetil k samemu dogajanju in kmalu sva skozi steklovino spremljala uradni in hkrati najpomembnejši del poroke.

poroka_107

poroka_117

Vročina je bila za te kraje povsem neobičajna, saj so se hlačnice dobesedno prilepile na noge, zaradi česar sem med lovljenjem kadra skorajda zapljužil po travi. Tudi aparati niso bili poslušni in Matjaža še dodatno pogreli, saj je na LCD-ju prebral, da slik ni možno prebrati. Po uspešnem prenosu fotografij na varno sva enako storila še z mojimi, kjer se je prenos ustavil že pri tretji fotografiji. Skratka, nešteto razlogov, da je bila temperatura še za stopinjo ali dve višja.

poroka_119

poroka_120

Po uradnem delu smo pohiteli na prvo foto seanso, kjer so bile temperature vsaj za naju bolj življenjske, sva pa zato mladoporočeni par še dodatno ogrevala. Vzdušje med fotografiranjem je bilo odlično in potekalo po planu, zato sva po dobri uri imela dovolj uporabnega materiala, da smo se lahko vrnili nazaj, kjer smo nadaljevali s skupinskim fotografiranjem.

poroka_126

poroka_128

Po odlični večerji smo izkoristili še zadnje sončne žarke na bližnjem travniku, kjer sta mladoporočenca uspela pokukati v nastali material in bila že takrat izredno navdušena. Takšne reakcije ti vlijejo še nekaj dodatne energije, ki jo za takšen dan še kako potrebuješ. Morda na prvi pogled izgleda, da skakanje sem in tja ter pritiskanje na sprožilec ne predstavlja bistvenega napora, a sem ob koncu dneva ugotovil, da je potrebna še kako velika mera kondicije.

poroka_132

poroka_133

Po sladkanju s trinastropno torto sva počasi odpujsala proti domu z občutki, ki so bili vsaj z moje strani odlični. Verjamem, da je bilo tudi pri Matjažu podobno navdušenje. A zgodbe še zdaleč ni konec. Doma je bilo potrebno pripraviti izbor fotografij, jih ustrezno obdelati, pripraviti DVD predstavitev in oblikovati poročni album. Skratka še nekaj dni trdega dela. A je bil ves trud na koncu poplačan z občutki, ki sta jih ob pogledu na končni rezultat navdajala oba mladoporočenca in mislim, da je prav to na koncu največ vredno.

poroka_144

poroka_149

poroka_152

poroka_153

Izbral sem le nekaj fotografij, za katere mislim, da govorijo zgodbo tistega dne. Pričakujem pa, da bo svoj kos na ogled postavil tudi Matjaž, da boste lahko dobili občutek celotnega izdelka. Za konec bi dodal še besedo o Nikonu, saj sem ga tokrat imel priložnost potisniti resnično do meje. Rečem lahko le “kapo dol”. Objektiv ostri z neverjetno hitrostjo in natančnostjo. Tudi ostale funkcije, kot tudi zmožnost fotografiranja pri ISO 3200 in več so pripomogle, da aparat ni bil ovira.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Matjaž Očko dne 8.6.2009

  že hitim objavit… 🙂

 • Menil(a) je Tanja dne 8.6.2009

  Jap, če se še enkrat poročim, bom vaju najela… 😀 😀 😀

 • Menil(a) je Mateja dne 8.6.2009

  Tanja, to si pa tak super napisala… 😀 Ko se poročim, ju bom tudi jaz najela…samo…kdo je pa potem moj ženin???! :))) hehehe

 • Menil(a) je SoulMan dne 8.6.2009

  Super si/sta tole opravila. Katero steklovino pa si imel navito na Nikona?

  Glede ISO 3200…predvidevam, da si s takšnim ISO-tom slikal te zadnje dve in to brez dodatne osvetlitve? Lepo, lepo…

 • Menil(a) je Tanja dne 8.6.2009

  @Mateja: 😉 😉 Zdej opciji sta dve: ali najdemo zamenjavo za ženina ali zamenjavo za fotografa, hehe! 😀

 • Menil(a) je Mateja dne 8.6.2009

  Bomo videli kaj bo čas prinsel 😀 :D…hehe…ne, ne, itak bom dobila več, če se poročim kar z Matjažem…2v1 😀 Kar zamenjavo za fotografa, prosim :)))…

 • Menil(a) je Gregor dne 8.6.2009

  Super bi bilo, če bi pokazal več fotk. Sicer pa so te, ki si jih pokazal zelo dobre. Vse so tehnično brezhibne in zelo čustveno nabite. Najbolj so mi všeč portretne, predvsem ta proti svetlobi. Če so ostale fotke, ki jih nisi pokazal vsaj pol dobre, sta mladoporočenca lahko več kot zadovoljna. 🙂

 • Menil(a) je David dne 8.6.2009

  lepo, lepo. Vsa čast, sploh za prvo poroko.
  ampak da sedaj že štajerci po naših koncih fotkate poroke, cccc. 😉

 • Menil(a) je Uroš dne 8.6.2009

  @Soulman: po večini je bil gor AF-S 24-70mm F2.8, pa en malo starejši 80-200, ki res prfektno riše. Kar se tiče ISOja je bil v igri med plesnimi, vendar sem vseeno “dofilal” z bounce flashom.

  @Mateja: fotografa bomo že našli 😉

  @Gregor: izbor sem namenoma omejil, da količinsko ni preveč, morda v prihodnosti pokažem še kakšno, v pripravi je namreč tudi namenska spletna strani.

  @David: jah treba mal v zelje hodit 😀 Sicer pa lokacija res ponuja obilo motivov.

 • Menil(a) je črt dne 8.6.2009

  “Bomo videli kaj bo čas prinsel” bo poslikal na poroki od M&M:))))

 • Menil(a) je črt dne 8.6.2009

  Uroš fajn poslikano. Kontra soncu je dobra. Barve tud fajn!

 • Menil(a) je Jure dne 8.6.2009

  Ej prav lepo si nam opisal dan, predvsem tisti “rush” in adrenalin, ki tudi mene še vedno vsakič požene in šele nato začno možgani delovat. In na koncu ponavadi opaziš, da so vsi scenariji, ki si jih delal doma brezpredmetni…

 • Menil(a) je Aleš dne 8.6.2009

  Kapo dol. Trinajsta fotka je the one!
  Ko sva z Bojano rihtala svojo poroko, sva si rekla, bend in fotograf morata biti vrhunska, obleke, hrana, … je drugotnega pomena! To se je izkazalo za pravilno.
  Čez deset let bo pa samo še fotografija tista, ob kateri bodo privreli spomini na plano. Seveda, ob dobri fotografiji.

 • Menil(a) je Uroš dne 8.6.2009

  @črt: hvala 😉

  @Jure: če povem po resnici, sem imel s sabo plonk ceglc v primeru, da padem v blokado. Ampak, ga nisem niti za trenutek potreboval. Adrenalina je bilo pa v precejšnjih dozah 😀

  @Aleš: hvala, no meni je tudi v top izboru, čeprav me občutki nekako bolj pri naslednji zapeljejo. Se pa strinjam tudi naprej, ker rože, hrana, ipd, zbledi že po nekaj dneh. fotke ostanejo. Če tam šparaš si brcnil v temo. Ko sem videl njun obraz ob pogledu na album, sem prepričam, da bo album večkrat krajšal kakšen večer.

 • Menil(a) je Sandi dne 9.6.2009

  kičasto, sploh nisem dvomil, da bo kaj drugače.. zato pa sem podregal tovariša Gruberja.. 😉 mlada goloba sta srečna z izdelkom, sodelavke solzne, vama pa želim še kakšen uspešen tandem.. če še najdem kako stranko, vaju pokličem.. 😉

 • Menil(a) je Staša dne 9.6.2009

  Noro!! Prvič po petih letih zakona me je prijelo, da bi se ločila … in vaju najela na svoji ponovni poroki. Bravo!

 • Menil(a) je Katja dne 9.6.2009

  No, če se js slučajn kdaj poročim, vem, koga najet 🙂

  Suuuppperrr! Res! Kapo dol!

 • Menil(a) je Manuela dne 9.6.2009

  Super team sta! 🙂 Res dobre slikce 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 9.6.2009

  @Sandi: lepo, da imaš takšno zaupanje, ker vprašanje časa, kdaj bi se sam spustil v kaj podobnega. Golobčka sta pa že ob prevzemu pokazala veselje 😉

  @Staša: mora pa narediš ponovno potritev zveze, prej kot šele pri kakšni srebrni oz zlati poroki.

  @Katja: kar podregaj svojega, morda tudi njega fotke navdušijo 😀

 • Menil(a) je Uroš dne 9.6.2009

  @Manuela: hvala

 • Menil(a) je Maja dne 9.6.2009

  pa še kakšno mnenje mladoporočencev :))))… Slike so prekrasne, noči pa prekratke…zaradi gledanja slik, da ne bo pomote ;))))

  Vse pohvale Urošu in Matjažu, ker sta fotografiranje speljala več kot odlično… Ves čas sta bila prisotna, vendar povsem neopazno…vzdušje je bilo popolnoma sproščeno, kar se tudi vidi na samih slikah…brez nadležnega poziranja in vešenja po drevesih :))) Vsi, ki so do sedaj videli slike so povsem navdušeni…

  Kot mi je že rekel Sandi, lahko bi odprli firmo Kičasti d.o.o. :)))

 • Menil(a) je Uroš dne 9.6.2009

  @Maja: lepo, da si se oglasila in upam, da bo vajin zakon karseda uspešen, po možnosti pa tudi nadgrajen na drugo fazo 😉

 • Menil(a) je Sandi dne 9.6.2009

  bo, in to že jutri (poročene bojda znajo štrudl delat.. pa da vidimo..)

  🙂

  mimogrede, “precious”?

 • Menil(a) je Barbi dne 10.6.2009

  Fotografije so fantastične. Ne najdem prave besede za kompliment, ampak beseda “vrhunske” je definitivno slabša, kot so fotke.

 • Menil(a) je mankica dne 18.6.2009

  Uroš, kot že ničkolikokrat povedano – fotografije so resnično fantastične! Upam, da ne bosta nekoč, čez vrsto let, preveč zasedena, jaz se namreč že danes postavljam v vrsto, da prideta pofotkat mojo poroko 😉 ‘le’ še ženina moram najti pa na kupčka denarčka zbrati, ker takšne poroke niso ravno mačji kašelj. hehe

 • Pingal je #37 – Poročna fotografija » Uroš Gruber – Blog dne 14.2.2010

  […] ne že več) nabralo nekaj zanimivih fotografij. Preden se z Matjažem lotiva letošnjih projektov poročne fotografije, nekaj vaje na to temo res ne […]

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string S5nSAn to the field below: