Mini izlet

Letošnji Dan državnosti je bil rezerviran za “Let’s Mini'” oz. druženje z lastniki Minijev. Organizacija celodnevnega izleta je bila pod okriljem kluba New Mini Drivers. Glede na to, da je na takšnih izletih veliko vožnje, če je le možno se izbere maksimalno zavita cesta, sem bil v dvomih, ali je Elina pripravljena na takšen podvig. Zase vem, da bi obrnjen v nasprotno smer vožnje kaj hitro spravil zajtrk v naročje, pa tudi kakšen kos večerje bi se verjetno našel.

Let's Mini
Let's Mini

Ker med vožnjo po običajnih cestah nikoli ni kazala znakov slabosti, sva se odločila, da se pridružimo karavani 18ih Minijev. Zbor je bil v Ljubljani pred prodajnim centrom Malgaj, od tam pa smo v koloni odrinili proti Gorenjski. Prva postojanka je bila Bled, točneje hotel Triglav, kjer smo se okrepili s sokom, kavo in domačimi Buhteljni. Deležni pa smo bili tudi krajšega ogleda celotnega hotelskega kompleksa. Elina je že navsezgodaj začela z osvajanjem moške populacije in poleg prisotnih za mizo še naju presenetila s svojo pridnostjo.

Prenovljen hotel Triglav na Bledu
Prenovljen hotel Triglav na Bledu

Okrepljeni in spočiti smo se zbrali na parkirišču, kjer je župnik (tudi lastnik Minija) opravil blagoslov Minijev. Čeprav z vero, navideznimi prijatelji in župniki nisem na ti, me je Marko s svojim pristopom prijetno presenetil.

Blagoslov Minijev
Blagoslov Minijev

Elina, ki je bila cel dan nasmejana
Elina, ki je bila cel dan nasmejana

Sonce je iz minute v minuto postajalo močnejše, zato smo vpregli svoje konjičke in pot nadaljevali proti Vršiču, kjer nas je čakal preizkus vzdržljivosti Elininega želodca. Ni se pustila veliko motiti in je raje oddremala še eno kitico in se spet vsa nasmejana zbudila na vrhu. Očitno se je v družbi Minijev počutila več kot odlično.

Proti Vršiču
Proti Vršiču

Na vrhu Vršiča
Na vrhu Vršiča

Spust na Soško stran je bil v stilu dolge kače, katere razlog je bil šofer Belgijskega avtobusa. Razumem, da vožnja skozi serpentine s tako “ladjo” ni ravno mačji kašelj, a lahko bi bil vsaj toliko uvideven do ostalih udeležencev na cesti in kilometrsko kolono vozil na ravnini spustil predse. Je pa zato raje namerno zapiral tiste, ki so se lotili prehitevanja.

Spust proti Bovcu
Spust proti Bovcu

V Bovcu je bil predviden rafting po Soči, katerega se je udeležila dobra polovica prisotnih, ostali pa smo jo mahnili naprej po dolini v kraj Čezsoča, kjer smo v gostišču Vančar okušali soške postrvi. Elina si je privoščila porcijo zelenjavne juhice, korenčkovo kašo, izrazila pa je tudi željo po postrvi. Ravno prav sita in zaspana je bila razlog, da smo izlet predčasno zaključili, se poslovili od super družbe in odpujsali proti domu.

Miniji spredaj...
Miniji spredaj…

...in zadaj
…in zadaj

Dan je bil več kot odlično izkoriščen, čeprav sem bil ob koncu dneva prijetno utrujen. Tudi Elina se je izkazala in pokazala, da potovanja z njo ne bodo problem. Še posebej ne, če je okoli nje veliko zanimivih stvari, ki jo zamotijo. Zato se že zdaj veselim novih dogodivščin, prva že za vikend, ki se bliža. Vsekakor pa se v jeseni ponovno srečamo z Mini karavano.

New Mini Drivers klub
New Mini Drivers klub

Kaj pa ti, si ta dan tudi izkoristil za kakšen izlet, ali si samo posedal doma? 😉


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je SoulMan dne 30.6.2009

  Dobre fotke in všeč mi je tovrstno povezovanje Minijašev.

  A tam na 6. fotki je tisti beli/bež slučajno od JC Works?

 • Menil(a) je Uroš dne 30.6.2009

  @SoulMan: ja to je model R56 JWC, je pa isti na zadnji fotki.

 • Menil(a) je SoulMan dne 30.6.2009

  Lepa, huda zadevca. Upam le, da ima pravega/primernega lastnika. 🙂

 • Menil(a) je had dne 1.7.2009

  hude fotke.. predvsem pa mi je ta ideja druzenja lastnikov enakih vozil vsec..

 • Menil(a) je Uroš dne 1.7.2009

  @SoulMan: ja so kr spedenal tele tanove, čeprav mi pri temu črna platišča nekako ne sedejo.

  @had: ko sem kupoval Minija, sem bil presenečen ko mi je trgovka omenila takšan druženja. Tudi ko se kje srečamo na cesti, se načeloma pozdravimo, je pa res, da je tudi tega vedno manj. Očitno so vsi zatopljeni v lastne probleme. Upam, da tale druženja ne zamrejo.

 • Menil(a) je metatron dne 1.7.2009

  dobro izkoriščen dan!!! hude fotke – sploh ČB 🙂

 • Menil(a) je SoulMan dne 1.7.2009

  Tole pozdravljanje sem opazil tudi jaz, ko sem ga imel na testu. Prav fino se počutiš. Prvič sem se počutil čudno, sem mislil, da me je zamenjal, drugemu pa sem že odzdravil.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string 51ZgQl to the field below: