Spoznala sva se…

…neko sončno oktobrsko soboto, malo pred drugo uro, na parkirišču zdravstvenega doma v Štorah. V Mariboru sem trpel ob neskončno dolgočasnem predavanju, misli pa so mi begale daleč stran. Kaj bom govoril, kako bom izgledal, kako bom reagiral ob kočljivih situacijah in še nešteto vprašanj je polnilo nevrone moje, tisti hip nadvse raztresene glave. Na mobilnem telefonu sem imel shranjeno njeno številko, na katero sem jo napoti iz Maribora poklical. Ponavadi se ne ubadam z mislijo, kako bo slišati osebo na drugi strani, a tokrat je bilo ravno nasprotno. Zvenela je simpatično. Pogovor je stekel in dogovorila sva se za točno mesto snidenja. Med potjo sem na črpalki kupil rdečo vrtnico. Ja klišejsko, pa kaj 😉

Sedela je na stopnicah in čakala, da se (takrat še) s Twingom pripeljem na parkirišče ob zdravstvenem domu. Imela je svetle malo daljše lase in čeprav sem videl njeno sliko že prej, je bila tako od blizu drugačna. Delovala je nežno in umirjeno. Tudi glas ji je pristajal. Že poprej sva se dogovorila, da jo mahneva na bližnji hrib, zato nisva zgubljala časa s spoznavanjem, saj bo tega med sprehodom povsem dovolj.

Razlog, kako je do tega snidenja prišlo in na sploh prvi začetki, pa se morda ta hip nahajajo na enem izmed arhivskih trakov, ki hranijo podatke s strežnika, brez katerega te pravljice, ki traja še danes, ne bi bilo. Skratka, po službeni dolžnosti ali bolje rečeno uslugi sem ustvaril račun na portalu ona-on.com. Ker je bil takrat še precej nezrel, smo po svojih najboljših močeh preverjali stabilnost, iskali morebitne skrite napake, torej področje, ki ga službeno dovolj dobro poznam. Med raziskovanjem funkcionalnosti sem med drugim bolj za šalo iskal tudi kakšno simpatično dekle, za prijateljsko druženje, vsekakor pa nisem niti v sanjah pričakoval, da bo iz vsega tega nastalo karkoli resnejšega. Po dobrih dveh tednih uporabe sem navezal stik z nekaterimi puncami, med katerimi je bila tudi Tanja – uporabljala je nick Timmy. Ker sva se z besedami hitro ujela, je sporočilni sistem portala kmalu postal ovira, zato sva prešla na elektronsko pošto in ko tudi to ni več zadostovalo, sva pričela čvekati preko Yahoo messengerja.

Od vsega začetka je minilo le dobra dva tedna in iz dneva v dan sem bil bolj prepričan, da bi iz tega lahko zraslo kaj več. Med pogovori sva se ustavila tudi pri izmenjavi svoji fotografij in čeprav človeka ne moreš vedno soditi po zunanjosti, sem potihem upal, da ne bo ena majhna fotografija razlog, da zaključim to zaenkrat dobro začeto zgodbo. Na sliki so bile celo tri in še preden sem uspel zvedeti, katera je prava, sem izbral po svojem občutku. In bila je prava. Od tega trenutka najprej sem vsakodnevno želel vedeti več, zato nama ni preostalo drugega, kot da opraviva tisto običajno. Zmenek. A da ne bo tisti klišejski “na pijački”, sva izbrala raje sprehod v naravo, ki je bil vse prej kot običajen.

Kramljala sva o vsem in po pravici povedano, sem bil presenečen nad sabo, od kod se jemljejo vse teme. Tudi Tanja je bila nadvse zgovorna. Predvsem je bilo zanimivo, da sva velikokrat izustila povsem enake stavke v istem trenutku. Mi morda bere misli, sem se spraševal, ali pa je to le znak od zgoraj. Ko sva prispela do Celjske koče, sva jo mahnila nekaj metrov višje na travnik in uživala v toplem soncu in kaj drugega kot naprej čebljala. Ponavadi nisem “ziheraš” in stvari rešujem raje, ko gredo že precej čez rob. A po tej “brvi” sem želel hoditi čimbolj varno. Potihem sem upal, da bi dan trajal v nedogled.

Ko sva se vrnila v dolino, sva na poti nazaj sva govorila o tem, kaj bo kdo počel v preostanku dneva. Svoj predlog sem si takrat po vsej verjetnosti izmislil, saj sem želel, da bi nadaljeval, kjer sem začel. A ker je Tanja omenjala izposojo filma v videoteki, sem izkoristil priložnost in predlagal ogled filma raje v dvoje, kar je brez premisleka tudi sprejela. Za naslove sem bolj pozabljiv, ampak mislim, da sva izbrala film Mambo italiano. Če sva šla v dvorano kot prijatelja, sva iz nje odhajala s stopnjo višje. Držala sva se za roko. Še danes se spomnim prvega dotika, ko sva oba imela roko na naslonjalu in stopnjevala dotike, dokler se niso prsti dokončno objeli, čemur je sledil pogled. Pocukrano, vam rečem, kar lepim se po tipkovnici. Ampak bilo je megastično.

Večer se je nadaljeval klasično v enem izmed lokalov. Sedela sva z obrazom drug proti drugemu in kaj drugega kot čvekala. Takrat sem se prvič dotaknil tudi njenega obraza. Občutek, ko tako počasi raziskuješ in napreduješ je neverjeten. Počutil sem se kot šolar, ki je do ušes zatreskan v sošolko pri sosednji mizi.

Edina slabost takrat je bila ura, ki ni želela teči počasi. Potrebno se je bilo posloviti in oba sva stala, na pločniku pred avtomobilom in upala, da bo v naslednjih sekundah veljal zakon akcija-reakcija. “Bi, ne bi, bi. Ah, daj že, prpa, opravi to že enkrat in začini večer” sem v glavi prigovarjal. Zgodil se je in če sodim po sebi, uspešno. Verjamem pa, da tudi z nasprotne. No takrat sem to seveda potihem samo upal. Vsa zbranost in verjetno pamet, me je tisti trenutek popolnoma zapustila. Ob prihodu domov, sem namesto zmečkanih papirčkov v koš zabrisal ključe vhodnih vrat. Tako sem okoli tretje ure zjutraj na glavo prevrnil kanto za smeti in brskal za ključi kot prvorazredni klošar. Smejal sem se samemu sebi, a bil vesel, da se je večer zgodil, kakor se je.

12. oktober je bilo jutro, ki je sledilo temu nadvse zanimivem večeru in sva prijateljstvo razvila v ljubezen. Le to sva na sončno soboto 7.7.2007 tudi uradno potrdila. Kaj pa tvoja romanca? Si ubral/a klasično ali je bila še posebej zanimiva. Je bila za to kriv prav tako svetovni splet?


Zapisano med: Razmišljanja. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Jan dne 9.7.2009

  Uuu lepo napisano.

  Moja romanca se je najprej začela preko Facebooka (geek I know :), potem sva pa kmalu začela hoditi skupaj na kolo in na en poseben travnik. Res sem vesel, da nisn začel vsega v gostilni 😀

 • Menil(a) je YOYO dne 9.7.2009

  Uroš hvala da si to delil z nami. Ob tem samo misel oz. predlog; ko ne boš imel ideje o čem pisati bi bilo mogoče zanimivo slišati še Tanjino zgodbo na to temo, tako kot je to naredila pri tvoji snubitvi.

  Mimo grede še vedno si nam dolžan bojni načrt tvoje briljantne snubitve. In ja vem da sem najbolj tečen bralec tvojega bloga 🙂
  Čestitke ob nakupu novega avtomobila, predvsem pa želim samo varne kilometre.
  Kar se pa mojih romanc tiče so pa te bolj ali manj najbolj podobne izrazu »crash ‘n’ burn«.
  Verjetno sem si tudi za to tri mesece nazaj raje omislil lepotico na štirih nogah namesto tiste na dveh – saj veš manj zahtevna, bolj zvesta in vdana 🙂

  Uživajte v poletju čeprav je trenutno malo bolj kislo.

 • Menil(a) je slovon11 dne 9.7.2009

  A vse taboljše zveze se začnejo na internetu? Najina tudi, samo malo prej – še v časih BBS-ov.

 • Menil(a) je sparkica dne 9.7.2009

  (Internetne) pravljice novega tisočletja 😀 Kdo pravi, da internet odtujuje? Internet z.b.l.i.ž.u.j.e. 🙂 Tudi moje zgodbice se večinoma začnejo z “nekega dne sem kliknila… me je kliknil…” 😀

  O madona, zdaj sem se še sama prilimala na stol 😀
  Pika na i je zdaj že mala štručka, a ni? 😀

 • Menil(a) je Aleš dne 9.7.2009

  Zanimiva ljubezenska štorija. Najina je bolj staromodna, vsaj delno. Spoznala in predstavila sva se kakšnih 10m visoko na umetni steni, ko sva plezala vsak svojo plezalno smer. Ker je bila takrat še začetnica, jaz pa že bolj izkušen plezalec, sem ji pomagal z nasveti. Ni minilo dolgo, ko sva bila že na prvem zmenku, danes pa uživava skupaj še z enomesečno hčerko. Plezanje pa naju bo verjetno spremljalo skozi celo življenje, tako ali drugače.

 • Menil(a) je Uroš dne 9.7.2009

  @Jan: ja pri tebi bi bilo res čudno, če vsaj malo ne bi začinil z internetom 😉

  @YOYO: če jo zamika, ji z veseljem odstopim 😉 Backstage snubitve bo vsekakor objavljen v bližnji prihodnosti in če me spomin ne vara ostaja še 3 del Mauriciusa. Kar se tiče romance, če tudi na štirih nogah, važno da imaš nekoga, ki te razveseli. Tista prava bo že prišla, čisto nepričakovano.

  @sparkica: na žalost to nekaterim ni jasno, ko jim omeniš, da si nekoga našel preko spleta. Namreč še vedno moraš na nek način preiti v fizično srečanje, internet je le pripomoček, ki marsikaj olajša, v vsej tej noriji. Štručka je pa tako ali tako največ kar lahko dobiš, čeprav pred leti v to nisem bil tako prepričan.

  @Aleš: staromodna, sploh ne. Prav zanimiva lokacija bi rekel in verjetno še najbolj primerna, saj sta se našla na mestu, ki vaju že tako ali tako združuje. Kmalu bosta stene zamenjala za tla, ko se bo treba plaziti za hčerko, a ne dvomim, da ji bosta kaj kmalu pokazala tudi čare kamnitih sten 😉

 • Menil(a) je mankica dne 9.7.2009

  Uroš, vajina zgodba je resnično kot iz filma. Kako fantastično je prebirati zgodbe, ki so se zgodile v resničnosti in za katere se zdi, da bi bile lahko le napisane v kakšni tistih knjig s prelepo ljubezensko zgodbo 😉
  Tudi jaz verjamem, da je intrenet zagotovo ena tistih komunikacij, ki omogočajo nova obzorja in nove ljudi, nove kaontakte in nove izkušnje. Sem pa zagotovo zagovornica tega, da se slej ko prej komunikacija z interneta preseli v realnost, saj tudi napisane besede vendarle niso dovolj in včasih smajliji in drugi vizualni elementi ne morejo izraziti mimike in kretenj človeka, njegovega smeha, premore, ki jih dela med besedami, mežike in mnoge druge male reči, ki medosebno komunikacijo v realnosti naredijo tako zelo osebno.

 • Menil(a) je SoulMan dne 9.7.2009

  Midva se na večer, preden sva začela (mimogrede, bilo je martinovo) nisva mogla živa videt. Zdaj pa teče šesto leto… In še zdaj se, ko se vrneva v študentski Maribor, z nostalgijo spominjava tiste jeseni ’03.

 • Menil(a) je David dne 9.7.2009

  madona, sem moral najprej eno limono pojest, tolk cukra je v vajini zgodbi 🙂 🙂
  midva sva se pa spoznala že davno (ravno te dni mineva enajst let). s kolegi s faksa smo šli s kombijem na Portugalsko. Pa je bilo še eno prosto mesto in je kolegica povabila svojo kolegico. In prvi poljub se je zgodil v Portu ob tistem Eifflovem jeklenem mostu. Ostalih sedem sopotnikov se je pa v vinski kleti nalivalo s portovcem. 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 9.7.2009

  @mankica: točno tako, internet dejansko krajša razdalje in tudi čas, seveda pa brez osebnega snidenja in vsega ostalega nikakor ne gre. Saj je to tisto najboljše pri vsem 😉

  @SoulMan: sem že slišal takšne prigode, da si najprej skačeta v lase, kot pes in mačka, na koncu pa romanca do konca 😉 Martin je že vedel kako ukrepati 😀

  @David: limona je zdrava 😉 Enajst let, huh to je pa že kar lepa številka. Še dobro, da je bil kombi tako velik, sicer bi tudi ti verjetno sodeloval v popivanju, namesto v objemu 🙂 Se mi zdi, da so takšna spontana spoznavanja najbolj pametna. Načrtno lotevanje iskanja partnerja nikoli ne prinese nič dobrega. So pa seveda izjeme, ki to potrjujejo.

 • Menil(a) je majah dne 10.7.2009

  Joj, ful lepo. Prav polepšal si mi dan s to zgodbo. Res kot iz filma.

 • Menil(a) je Eva dne 10.7.2009

  Lepa zgodba, lepo izbrane besede 😀

  Najina pravljica se je delno začela na njegovem 18 – rojstnem dnevu (joj, že 10 let bo!), kjer sva se samo spoznala… spregovorila pa na njegovem maturantskem plesu. Sledil je prvi zmenek – v kino (kam pa drugam – to vsak torek še vedno zelo rada ponoviva) sva jo mahnila. Stari dobri Union – You`ve got mail – (najin prvi in zadnji ogled pocukranega filma), nato pa v Stalina na “pjačko”. in zdaj bo od tega kmalu že celih 10 let. Čas beži in še vedno nama je lepo, z najinim Anžijem pa še toliko bolj 😀

  Srečno še naprej…

 • Menil(a) je Katja dne 21.7.2009

  Uuuu … js sm se čist pomehkužla ob temle branju 🙂
  Simpatično, romantično, enkratno, sanjsko, zapeljivo, trepetajoče, vznemirljivo … vse to! Super!

 • Menil(a) je Natalija dne 9.8.2009

  UUUU!! Kak lepo – sem se čist raznežla in vživela!
  Pri nas je šlo malo bolj hitro…:-) v enem dnevu ne v treh… no ja, je pa ideja, da razmislim in zapišem, čeprav je že skor 13 let mimo! U kam gre čas!

 • Menil(a) je Uroš dne 12.8.2009

  @majah: me veseli 😉

  @Eva: kino so kar klasike ja, sem pa sedaj dobil odgovor, zakaj toliko vajinih kino obiskov 😉

  @Katja: pridevnikov, da bom še zafarbal 😀

  @Natalija: lepo številko sta že spravila skupaj 😉 Me pa zanima, kako se to opravi kar v 1 dnevu 🙂

 • Menil(a) je Branko dne 30.10.2011

  Spletne zmenkarije so čedalje bolj popularne.
  Bodite pozorni, ker ne pridejo vsi z dobrimi
  nameni. Vedno poskrbite tudi o svoji varnosti.

 • Pingal je Osem let… na štiri podlage | Moje naravno, preprosto, zabavno... življenje dne 7.7.2015

  […] kot je treba. Vsekakor pa vredno truda. Če bi morala, bi šla še enkrat skozi vse, od najinega prvega srečanja do včerajšnjega večernega […]

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string hXgZmA to the field below: