49# – Uptime

#49

Sprva je bilo nekaj poporodnih krčev zaradi okvarjenih diskov, od takrat pa strežnik (trkam na les) deluje brez težav. Z desktop strojem sicer nimam tako lepih številk, se pa telefon lahko pohvali s številko nekaj čez 60 dni. Kako dolgo pa tvoji mlinčki zdržijo pokonci?


Zapisano med: Projekt 365. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je Tadej dne 22.2.2010

  Domaci streznik je enkrat presekal magicno mejo 400 dni, potem pa je za toliko casa zmanjkalo elektrike, da niti UPS ni pomagal :/
  Drugace je imel pa streznik z najvecjim uptimeom, katerega sem moral zal ugasniti, nekaj cez 1600 dni uptimea – takih s preko 1000 dnevi pa je bilo kar nekaj.

 • Menil(a) je Jan dne 22.2.2010

  imel sem en debian server Pentium II z 208 dni uptajma v domači omari 😀 pol je pa neki crknal. itak.

 • Menil(a) je Uroš dne 22.2.2010

  @Tadej: huh, lepe cifre. No tale moj je star le kakšnih 30 dni več, kot ima uptime. Njegov predhodnik pa jih je nabral za dobri dve leti, potem pa ga je utrudila vročina, saj je hosting provider med večurnim izpadom porabiljal elektriko za strežnike, namesto za klimo. Pri dobrih 50’C so serverji padali kot za stavo 🙁

 • Menil(a) je seamus dne 22.2.2010

  Desktop mašina je up 24/7 že kakšnih pol leta. Ni čisto res, ker dvakrat sem mogu reštart naredit (desktop mašina pač – 1X zarad inštalacije VMWare, drugič pa neki antivirus zadeva) in enkrat je Zoja brezkompromisno naredila hard šutdown 😆

  NMT je gor zadnje tri mesece (tolk se jest spomnm, pomoje pa še več).

  Serverja v pravem pomenu nimam nobenega.

  Strežnik (izpod mojih rok) z najdaljšim stažom je sedaj up že kakšne šest let od 8 delovanja (vmess je crku disk), menja se ga predvidoma čez 2 leti.

 • Menil(a) je Jan dne 22.2.2010

  @Uroš: kje pa imaš to na kolokaciji?

 • Menil(a) je Uroš dne 23.2.2010

  @Jan: prej na Amis, sedaj Tuš.

  @seamus: lepo spedenane mašince 😉 Server pa očitno počne res nekaj namenskega, da ga kakšne nadgradnje ne prisilijo v restart. Čeprav v unix svetu je tega zelo malo.

 • Menil(a) je seamus dne 23.2.2010

  Strežniki so res strogo namenski – sicer so na mreži samo so brez povezave v WWW in brez updatov. On samo dela in služi $$$ 8) Laufajo pa gor NTji (na najstarejših) in nato počasi mimo 2000 do XP (ali Server 2003), ki še nima neke brade. Torej sami M$ produkti – sedaj veš od kod moj entuzijazem za M$ 😉 . Če so pravilno poštimani so skoraj 100% stabilni.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string cqJNSj to the field below: