Poročna fotografija

Glede na to, da se sezona porok za letos počasi zaključuje, se spodobi, da tudi na to temo dodam kakšno fotografijo ali dve. Kljub tremi, ki je še vedno prisotna pred vsako poroko, sem z rezultati na koncu zadovoljen. Vsekakor je do tiste wow fotografije še daleč, predvsem zaradi pomanjkanja kilometrine, ki pa upam, da se bo začela nabirati z večjim tempom. Kaj več mislim da ni potrebno dodajati, saj so fotografije tiste, ki bodo podale glavno sporočilo. Morda le to, da bo kakšna dodatna fotografija objavljena še na mojem Facebook profilu, druga polovica pa vabi na ogled pri Matjažu.


Zapisano med: Fotografija. Če želiš lahko spremljaš odzive na zgoraj napisano ali pa narediš povezavo iz svoje strani.

Mnenja, rad jih prebiram :) »

 • Menil(a) je ana. dne 8.11.2010

  kot vedno, lepe fotke 🙂

 • Menil(a) je Uroš dne 8.11.2010

  Hvala 😉

 • Menil(a) je mikimiska dne 9.11.2010

  Vsaj enkrat bi rada sprobala čare poročne fotografije 🙂 . Tvoje in Matjaževe fotke so pa vedno lepe in dobre, tako da se ni za bat 🙂 .

 • Menil(a) je matejr dne 10.11.2010

  Pred kratkim odkril tvoj blog in zelo navdušen nad slikami. Poleg celotne kolekcije so mi všeč tudi makro slike prstanov in celotno igranje s svetlobo.
  Super opravljeno delo!

 • Menil(a) je Uroš dne 10.11.2010

  @mikimiska: moram reči, da so nekaj posebnega. Je pa pritisk na fotografa kar precejšen, vsaj na začetku. Če delaš v dvoje je malce lažje. Sicer pa hvala.

  @matejr: najprej dobrodošel in hkrati hvala za pohvalo. Glede svetlobe pa skušam iz nje spraviti čim več. Kot pravi Joe, je sveloba kot neke vrste jezik s katerim opisujemo.

 • Menil(a) je Andrej dne 10.11.2010

  Oj, tole te pa moram vprašat – če seveda ni “poslovna skrivnost” 🙂 – te ČB fotke oziroma takšno “ČB” obdelavo sem pri poročni fotografiji zasledil kar nekajkrat – pa mi niti najmanj ni jasno kako je narejena – pa si močno želim da bi jo znat naredit. 🙂

  Zgleda mi kot, da je fotkano za “temne tone”, potem pa postprocesirano za “svetle tone” – al kako naj se izrazim – pa ali je “mehčana” zadeva? oziroma a je rahlo tonirana na rjavo(rumeno)? …

  Kakšen je workflow, če ni skrivnost? hvala

  PS: fotke pa kot zmeri odlične…

 • Menil(a) je Uroš dne 10.11.2010

  @Andrej: ni skrivnost, a da bo bolj jasno kako in kaj, bom eno (zberi katero) prikazal po korakih kako se pride do tega. Na koncu imam preset, torej je le še 1 click in rahel touch tu in tam 😉

 • Menil(a) je Andrej dne 10.11.2010

  no super, pa sem končno dočakal, da mi en pokaže tole… recimo fotka, ko je nevesta v avtu.

  hvala in lp,
  A

 • Pingal je Workflow črnobele (B&W) fotografije » Uroš Gruber – Blog dne 11.11.2010

  […] objavo poročnih fotografij, se je oglasil Andrej, ki ga je zanimal potek, kako barvno fotografijo pretvorim v specifično […]

 • Menil(a) je blazine dne 23.11.2010

  Sem pregleadl fotke, sploh te črno bele so zakon

 • Menil(a) je Grega dne 28.11.2010

  Naj te pohvalim, zelo napreduješ pri poročnih fotografijah 🙂

  Če je imel andrej vprašanje glede ČB mene zanima kako obdelaš fotografije tipa “Poljub” (img26 se mi zdi)?

  Lp,
  Grega

 • Menil(a) je Uroš dne 29.11.2010

  @Grega: hvala, glede te fotke pa ni nič posebnega. Vse kar je od originala drugače je za polovico blende bolj svetlo, wb je malenkost bolj toplih tonov, ter zaradi kontra svetlobe je pojačana vrednost srednjih tonov. Aja, pa še kanček vinjete je dodan.

Povej mi svoje mnenje

Please copy the string Sp8EKd to the field below: